reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

O której Wasze dzieci idą spać

Krystian zazwyczaj chodzi spać ok 20.00
wstaje ok 6.30-7.00
i śpi jeszcze w dzień od ok. 13 do 16

jak mu się zdarzy dzień bez drzemki poobiedniej to idzie spać o 19
a jak za długo pospi w dzień to czasami bryka do 21
ale nigdy nie chodził nam spać np. o północy
przez pierwszy rok zasypiał codziennie o 19.30 i przyznam
na początku to było męczące, lato jakiś grilik lub inna letnia imprezka a dziecko o 19 włacza syrene i trzeba szybko wracać do domciu kąpiel i spanie, oj ciężko było się przyzwyczaić :cool2:
ale potem te długie zimowe wieczory ze śpiącym dzieciem miodzio :cool2::laugh2:

reklama
u nas akcja przygotowania do snu czasami zaczyna sie już o 18 : 30 tj ...kąpanie .uciszanie Jasia z masy energii...mniamku i kłade sie z nim w pokoju i tak leżakuje ;) .....koniec akcji " sen " zazwyczaj jest przed 20 ...
dziecko budzi sie o 6- 6: 30 ...dostaje w łapke pićku picku i jest szansa na polezakowanie do 7: 30 ..no i zaczynamy nowy dzień :)

witam

ja chciałabym wspomnąć, że jak odwiedzaliśmy dziadków to mój Wojtuś miał ogromne problemy z zaśnięciem, ale najlepszym sposobem okazało się pogaszenie świateł w całym domu (małemu mówimy że wszyscy już idą spać), mleko, łóżeczko i wtedy pół godziny i śpi

Michalina jest juz w wyrku o 20..zasypia pózniej, ale ja nie wiem bo z nia nie siedzę
wstaje ok 9 rano :-):-):-)

Moja corka zima chodzila spac kolo 20:00 teraz z racji ze jest widno to chodzi spac przewaznie kolo 21 a czasem gora o 22.:)

No to my pewnie pobijemy rekord ;-) Około 22 kąpanie i zasypiamy około 23:baffled:.
Kamila wstaje różnie - średnio około 8-8.30, czasem o 7, nawet 6. Dziś wstała o 5:eek:, czasem o 10.00. W dzień śpi od około 13-14 do 16-17. Dziś poszła już o 11.30.
Z zasypianiem nie ma problemu. W dzień wychodzę z pokoju, Kama robi mi papa i mówi: dobranoc:eek::baffled:. W nocy czekam w pokoju aż zaśnie, ale światło jest zgaszone. Kiedyś zasypiała przy zapalonym, ale zaczęło ją to rozpraszać:tak:

Jaś o 18.00 je kolację, potem kąpanko i 18.30 zazwyczaj już zasypia. Ok. 5.30 budzi się na mleczko, a potem jeszcze śpi do 6.30-7.00
My sobie chwalimy taki układ, bo wieczorki mamy dla siebie :)

reklama
Damianek idzie spać o 19.30 wstaje o 6 bo pora do żłobka. W dzień śpi od 11 do 14. Na szceście nie trzeba Go usypiać. Kłade Go do łóżeczka i wychodzę z pokoju.

Do góry