reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

O której Wasze dzieci idą spać

Krystian zazwyczaj chodzi spać ok 20.00
wstaje ok 6.30-7.00
i śpi jeszcze w dzień od ok. 13 do 16

jak mu się zdarzy dzień bez drzemki poobiedniej to idzie spać o 19
a jak za długo pospi w dzień to czasami bryka do 21
ale nigdy nie chodził nam spać np. o północy
przez pierwszy rok zasypiał codziennie o 19.30 i przyznam
na początku to było męczące, lato jakiś grilik lub inna letnia imprezka a dziecko o 19 włacza syrene i trzeba szybko wracać do domciu kąpiel i spanie, oj ciężko było się przyzwyczaić :cool2:
ale potem te długie zimowe wieczory ze śpiącym dzieciem miodzio :cool2::laugh2:

reklama
u nas akcja przygotowania do snu czasami zaczyna sie już o 18 : 30 tj ...kąpanie .uciszanie Jasia z masy energii...mniamku i kłade sie z nim w pokoju i tak leżakuje ;) .....koniec akcji " sen " zazwyczaj jest przed 20 ...
dziecko budzi sie o 6- 6: 30 ...dostaje w łapke pićku picku i jest szansa na polezakowanie do 7: 30 ..no i zaczynamy nowy dzień :)

witam

ja chciałabym wspomnąć, że jak odwiedzaliśmy dziadków to mój Wojtuś miał ogromne problemy z zaśnięciem, ale najlepszym sposobem okazało się pogaszenie świateł w całym domu (małemu mówimy że wszyscy już idą spać), mleko, łóżeczko i wtedy pół godziny i śpi

Michalina jest juz w wyrku o 20..zasypia pózniej, ale ja nie wiem bo z nia nie siedzę
wstaje ok 9 rano :-):-):-)

Moja corka zima chodzila spac kolo 20:00 teraz z racji ze jest widno to chodzi spac przewaznie kolo 21 a czasem gora o 22.:)

No to my pewnie pobijemy rekord ;-) Około 22 kąpanie i zasypiamy około 23:baffled:.
Kamila wstaje różnie - średnio około 8-8.30, czasem o 7, nawet 6. Dziś wstała o 5:eek:, czasem o 10.00. W dzień śpi od około 13-14 do 16-17. Dziś poszła już o 11.30.
Z zasypianiem nie ma problemu. W dzień wychodzę z pokoju, Kama robi mi papa i mówi: dobranoc:eek::baffled:. W nocy czekam w pokoju aż zaśnie, ale światło jest zgaszone. Kiedyś zasypiała przy zapalonym, ale zaczęło ją to rozpraszać:tak:

Jaś o 18.00 je kolację, potem kąpanko i 18.30 zazwyczaj już zasypia. Ok. 5.30 budzi się na mleczko, a potem jeszcze śpi do 6.30-7.00
My sobie chwalimy taki układ, bo wieczorki mamy dla siebie :)

reklama
Damianek idzie spać o 19.30 wstaje o 6 bo pora do żłobka. W dzień śpi od 11 do 14. Na szceście nie trzeba Go usypiać. Kłade Go do łóżeczka i wychodzę z pokoju.

Do góry