zemna ciaza obchodzi sie laskawie..nie mialam mdlosci ani razu a odkad jestem w ciazy to wymiotowalam tylko 2 razy po zjedzeniu ryby (i tak nie od razu tylko od spozycia mijalo ok 6 godz..Musze zaznaczyc ze bylam juz w II trymestrze ciazy jak mi sie to zdarzylo.W pierwszym trymestrze jadlam ryby i bylo wszystko ok) od tego czasu nie jem ryby.mam wrazenie ze w ciazy mam wiecej energii niz przed nia:-)
reklama
Powiem wam, ze z tymi mdlosciami i wymiotami roznie bywa. Ja mialam na poczatku od polowy 2msc do konca 3msc. Potem bylam juz szczesliwa, ze to wszystko minelo. A tu niepsodzianka w 7msc wszystko wrocilo - mdlosci straszne i wymioty tez. Sniadania nie przechodzily mi przez gardlo :-( Dostalam zalecenie od lekarza, zeby jesc mniej a czesciej i glownie zimne posilki, a ograniczyc spozywanie cieplego. Troszke pomoglo....
Szukałam tej herbatki imbirowej ale nie mogę znaleźć :-( co prawda nudności mam ale rzadko już a wymiotować wymiotuje tylko rano i to co parę dni więc mam taka cichą nadzieję że to już mija. Zresztą już najwyższy czas bo mecze się już dluuuugo a tu już 19 tydz.
Makunga
Fanka BB :)
No to życzę aby teraz też było wszystko dobrze :-):-).
Rozumiem, że to do mnie. :-) Bardzo, bardzo dziękuję. Mam nadz., że tak będzie. Pozdrawiam:-)
Rozumiem, że to do mnie. :-) Bardzo, bardzo dziękuję. Mam nadz., że tak będzie. Pozdrawiam:-)
Tak to było do Ciebie ale tego samego życzę każdej przyszłej mamie która nosi pod serduszkiem swoje malenstwo. dużo zdrówka kobietki życzę :-) niech nasze malenstwa rosną duże silne i przede wszystkim zdrowe :-)
Monikaaa62
Aktywna w BB
ja wymiotowalam i mialm nudnosci do 4 miesiaca..bylo ciezko ..jak mi przeszly to odetchnelam z wielką ulga!! ale znam dziewczyny ktore wymiotowaly cala ciaze albo wogole, takze to bardzo indywidualna sprawa.
3mam kciuki za wszystkie wymiotujace przyszle mamy)
3mam kciuki za wszystkie wymiotujace przyszle mamy)
beata26
szczęśliwa mamusia :)
ja mialam okrutne mdłości przez cały dzien najgorzej wieczorem a mowi się o porannych mdłościach nie wymiotowałam ani razu i całe szczęście bo jakby mnie w pracy przy kliencie dopadło to niezła wtopa by była w 13 tyg jak ręką odjął wszystko minęło mdłosci i bole i w sumie pięknie znoszę ciążę (odpukać) ale za to mam cukrzycę ciążową
reklama
cześć dziewczyny zalogowałam się specjalnie na to forum bo mam problem, a raczej nie ja tylko moja siostra i mam nadzieje ze pomozecie......
otoz moja siostra jest w 5 miesiacu ciazy i wazy 44 kg a mierzy ok 158 cm wiec ma okropna niedowage, owszem bardzo meczyly ja wymioty juz od samego poczatku ciazy i jeszcze dalej ja wymiotuje choc nie tak czest (raz, 2razy w tygodniu)
cala rodzina bardzo sie o nia martwi, niektorzy nawet mysla ze to anoreksja powiedzcie czy to jest normalne??? i co mozna z tym zrobic??? bo jej lekarz wie ile wazy a nie wyslal jej do szpitala!! co mam zrobic???
otoz moja siostra jest w 5 miesiacu ciazy i wazy 44 kg a mierzy ok 158 cm wiec ma okropna niedowage, owszem bardzo meczyly ja wymioty juz od samego poczatku ciazy i jeszcze dalej ja wymiotuje choc nie tak czest (raz, 2razy w tygodniu)
cala rodzina bardzo sie o nia martwi, niektorzy nawet mysla ze to anoreksja powiedzcie czy to jest normalne??? i co mozna z tym zrobic??? bo jej lekarz wie ile wazy a nie wyslal jej do szpitala!! co mam zrobic???