reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe smaki dla maluszka

clue tak własnie myslę, żeby spróbować bebilon pepti ze wzgledu na powrót do pracy, na razie nie było takiej potrzeby, bo super przybiera na piersi - waży ponad 7, a urodził się z waga 3080 g. Tylko pewnie musze już próbować, żeby przyzwyczaił się do smaku. 8 kwietnia mamy szczepienie to poproszę o receptę. A kiedy Ty zaczęłaś dokarmiac małego i czy od razu zaakceptował ten smak?

reklama
Icdeal Tobie chyba chodzi o taka kasze manne typu Bobovita tak??:confused::confused:bo ja was juz nie rozumiem:confused:Jezeli o taką ci chodzi to oczywscie Gotuje się ją na wodzie:tak:bez doddatku cukru masz racje:tak:Ale ja mówie o takiej zwykłej mannie błyskawicznej:tak:ze ja sie robi na mleku i dosladza:-):-)

Mój 2 letni chrzesniak do roku czasu po cycku pił mleko modyfik.:-)Potem jakos obrazil sie na to mleczko i za zadne skarby swiata nie chcial go do buzi bbrac:no:wiec moja kolezanka zaczela dawc mu kaszke manne blyskawiczna maly wcina az mu sie uszy trzesa :tak:kolezanka mowila ze nie nie wie jak mozna kaszke Manne błyskawczna gotowac na wodzie:baffled:i jaq jeste,m tego samego zdania:baffled:Ona z pól litra odlewa niecala szklanke mleka reszte melczka gotuje potem wlewa zawartosc szklanki i wychodzi gesta kaszka :tak:a jak by zrobila tak jak wy to by sama woda wyszla napiszcie jak wy to gotujecie na wodzie:confused::confused:

Icdeal Tobie chyba chodzi o taka kasze manne typu Bobovita tak??:confused::confused:Jezeli o taką ci chodzi to oczywscie Gotuje się ją na wodzie:tak:bez doddatku cukru masz racje:tak:Ale ja mówie o takiej zwykłej mannie błyskawicznej:tak:ze ja sie robi na mleku i dosladza:-):-)
Kochane moje.....;-)Widze, ze macie sporo dylematow :sorry2:
1. Kaszki Bobovita sie nie gotuje - to jest kaszka blyskawiczna jak kazda inna Bobovita, Nestle, Bebilon czy Hipp....Wystarczy zmieszac z woda....(nie wrzącą).
2. Normalna manne trzeba gotowac - OLA jesli koniecznie chcesz czyms doslodzic to glukoza...Choc ja nie widze takiej potrzeby.
Moja dobra rada - nie przyzwyczajajcie dzieci od malenkiego do slodkiego smaku.....tak samo podczas wprowadzania pokarmow, najpierw lepiej warzywa niz owoce...Czasem jak maluch polubi slodkie to moze nie chciec jesc czegos co ma smak bardziej neutralny, jak warzywka (szczegolnie te sloiczkowe).

Co do manny i glutenu - jest blyskawiczna, wiec po co sie meczyc :-D......Problem z maluszkami z alergia (w bobovicie jest mleko modyfikowane) - te mamy musze niestety gotowac.

Mój 2 letni chrzesniak do roku czasu po cycku pił mleko modyfik.:-)Potem jakos obrazil sie na to mleczko i za zadne skarby swiata nie chcial go do buzi bbrac:no:wiec moja kolezanka zaczela dawc mu kaszke manne blyskawiczna maly wcina az mu sie uszy trzesa :tak:kolezanka mowila ze nie nie wie jak mozna kaszke Manne błyskawczna gotowac na wodzie:baffled:i jaq jeste,m tego samego zdania:baffled:Ona z pól litra odlewa niecala szklanke mleka reszte melczka gotuje potem wlewa zawartosc szklanki i wychodzi gesta kaszka :tak:a jak by zrobila tak jak wy to by sama woda wyszla napiszcie jak wy to gotujecie na wodzie:confused::confused:
OLA - Ty o kozie a dziewczyny o wozie :sorry2:
Chyba rozmawiacie o 2 roznych kaszkach
- kaszka manna blyskawiczna Bobovita - ma w skladzie mleko modyfikowane, wiec przyrzadza sie ja na wodzie (nie gotuje).
- kasza manna blyskawiczna zwykla, np firmy Kupiec, albo Krupiczka (http://www.krupiczka.pl/) tą sie gotuje na wodzie lub na mleku.

Ostatnia edycja:
:-D:-Di CHYBA ZNOWU SIE NIE ROZUMIEMY wiem ze Kaszek Typu Bobovita sie nie gotuje a kaszke manne typu kupiec gotuje ale jak mozna gotowac ją na wodzie:baffled:pierwszy raz słysze jak wy gotujecie ja na wodzie??:confused::confused:

ola14024 zacytuję ci to co napisałam wczesniej o gotowaniu kaszy manny typu kupiec
Taką zwykla kaszę manną typu kupiec gotuje tak : na 100 ml wody ( jak się zagotuje) wsypuję 3 małe łyżeczki kaszy i cały czas mieszając zagotowuję około 2 minuty.Kasze trzeba wsypywac pomału bo zrobią się grudki. Moja mam rozrabia kaszę w szklance z wodą ( od 100 ml odlewa trochę) i póżniej wlewa to do garnuszka. W takich proporcjach wychodzi gęsta kasza. A 1 łyżeczka na 100 ml płynu - kasza płynna.

wiem ze Kaszek Typu Bobovita sie nie gotuje
Hmmmmm....no wychodzi na to, ze nie wiesz....albo nie mozesz sie zdecydowac :confused:, bo wczesniej napisalas:
Icdeal Tobie chyba chodzi o taka kasze manne typu Bobovita tak??:confused::confused:Jezeli o taką ci chodzi to oczywscie Gotuje się ją na wodzie
ale jak mozna gotowac ją na wodzie:baffled:pierwszy raz słysze jak wy gotujecie ja na wodzie??:confused::confused:
Calkiem normalnie - zamiast mleka wlewasz wode......
Nie bardzo wiem jak chcesz ugotowac ta kaszke na mleku.....mleka krowiego takie dziecko nie moze.....a modyfikowanego sie nie gotuje....
Pozostaje wiec woda.....chyba to jest proste :dry:

reklama
Oj zamieszanie z ta kaszka :szok:

No dobra a na stronie Bobovity pisze ze w 5 miesiacu wprowadzamy gluten jak dziecko jest na piersi, a w 6m-cu jak na modyfikowanym :sorry2: i jest specjalna kaszka z glutenem (po 6miesiacu). Wiec moze poprostu dziewczyny zapytajcie sie pediatry czy mozna dodac taka ekspresowa kaszke zamiast bawic sie z gotowaniem.

No i ponawiam swoje pytanko, co dajecie swoim maluszka do picia, jakies herbatki albo soczki i jakich firm, tutaj w Uk kompletnie nic nie ma albo ja jestem ciemna i nie umien szukac :-(

Do góry