reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe smaki dla maluszka

reklama
MADZIK kogo masz na mysli???:confused::confused::wściekła/y::crazy:Ciekawe czy ty tak wszytsko wiesz:wściekła/y:Myslisz ze jestes najlepsza kazdy popelnia jakies błędy:tak:No soryy ale dzisiaj w aptece pytalam sie mam czy gotowaly kaszke manne na wodzie powiedzialy ze nigdy nie gotowaly kaszy manny na wodzie :-)Przepraszam jezeli tak to dzisiaj sprubuje wedluh waszego przepsiu zrobic kaszke na wodzie zeby nie było zadnych nieporozumien:-)Co do soczków oi herbatek to ja daje rozne herbatki raz takie raz takie zeby dzidzia nie pila caly czas tego samego z hipa daje z kopru wloskiego i owocowa:tak:aa z Bobovity miętową:-)Z soczków to Z bobovity najlepieiej mojemu malemu smakuje Jabłko z miętą:-)

ola14024 nic do Ciebie nie mam, i nie obrazaj sie od razu, no ale jak po pare razy piszemy to samo w kolko, a Ty nadal swoje, no to rece opadaja, a teraz poczytaj sobie dlkaczego nie podaje sie niemowlakom mleka krowiego:

Dobrze :-)wiem ze sie nie podaje mleka krowiego ja sama tez nie podaje:-)tylko cyca i bebilon;-)ale naprawde nie slyszalam ze kaszke manne gotuje sie na wodzie:-)Mojej sasiadki maly nie chcial pic mleka modyfik A byl na nan to przeszla tak od 7 mies na kaszke manne zwykla i malemu nic nie jest a wcinal az mu sie uszy trzesły:-D:tak:Pediatra powiedziala ze ok:tak:Kazdy robi jak chce ja dzisiaj sprubuje na wodzie tak o dla siebie:-D

Ze względu na alergię Szymonka raz ugotowałam sobie kaszkę manną na wodzie wcześniej często robiłam ja na mleku z cukrem i sokiem taki deserek mniam mniam ta na wodzie też była zjedliwa ale to nie to samo z braku laku nawet udawałam, że mi smakuje. :baffled:
Moim zdaniem pod względem smakowym dla dziecka będzie to bez różnicy czy jest na wodzie czy mleku.
My póki co wstrzymujemy się z wprowadzaniem, pytałam się pediatry czy mam wprowadzać gluten to powiedziała że jeszcze nie a jak mówiłam jej że wg norm już po 4 miesiącu zalecają to powiedziała że oni w przychodni wprowadzają dopiero po 5 a te normy co róż zmieniają i nie ma się do śpieszyć.

My dzisiaj spróbowalismy kleiku ryzowego na wodzie - pierwszy raz łyżeczka i 20 ml wody - Szymus był zadowolony i rozczarowany, że tak mało. Jutro dostanie więcej. mam nadzieje, że nie będzie takim niejadkiem jak jego starszy brat:-D

Powiedzcie mi, czy jak dam Piotrusiowi kaszkę ryżową po raz pierwszy to mam z mlekiem dać na spróbowanie tylko łyżeczkę - tak jak resztę nowości, czy mogę od razu z mlekiem cały jeden posiłek? Mam kaszkę ryżową o smaku jabłkowym i tam pisz, że 2 -3 łyżeczki wsypać do 150 mleka modyfikowanego lub mleko zastępczego. Jak mu przygotuję całą butlę to dać całą, czy tylko najpierw odrobinę? Już poprostu głupieję od tych nowości jedzeniowych.
No i muszę podać tę marchewkę, bo o samym jabłku nie może żyć. A jak dostanie zatwardzenia, to nie wiem co będzie...
No i czy są kaszki glutenowe bezmleczne?? Bo jak dotąd się nie spotkałam, a za chwilkę kończymy 5 miesiąc i trzeba by było wprowadzać powoli...

Hanus:tak:;-)To zalezy od Ciebie jezeli boisz sie dac calą butle to mozesz najpierw dac na lyzeczke i zobaczyc jak maly zareaguje;-)i czy z jego brzuszkiiem wszytsko okej:-);-)Ja swojemu Natahlienowi tez ostatnio dalam pierwszy raz marchweczke zajadal ze szok:-D:-Dtakie dziwne miny przy tym robił:-DJakby chial powiedziec mamo\naprawde nie wiem co mam sądzic o tej marchewce:-D:-D Kaszki ryzowe są Bezglutenowe:-)

Ostatnia edycja:
Hanus myslę, że mozesz dac na cały posiłek kaszke ryżową tylko wsyp do mleka najpierw jedną łyżeczkę, a drugiego dnia więcej.
Nie wiem czy jest kaszka pszenna bezmleczna błyskawiczna tak jak ryżowa czy kukurydziana, chyba tylko taka do gotowania, wtedy mozesz ugotować w małej ilości wody i wymieszać z bebilonem. Tak bym zrobiła.

reklama
Hanus nalazłam informację w ulotce z nestle: "Dania oparte na ryżu sa lekkostrawne, a na kukurydzy - także znakomite dla dzieci z tendencją do zaparć".
Ide sprzatac po sniadaniu.

Do góry