reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowanie

A my się zawzieliśmy i Miśka w dzień chodzi w majteczkach, nawet na drzemkę w dzien nie zakładam jej juz pieluszki, jak się budzi to idzie robić siku. Na nocnik nie chce się załatwiać, ale lubi na kibelek z nakładką.
Z tym że wszystko zależy od humorku małego szczoszka. Wczoraj miała zmieniane majteczki 3 razy, a dzisiaj 7:szok:. Rano obudziła się, zrobiła siusiu na kibelek, później w majtki, później siusiu i kupkę na kibelek, a resztę dnia wszystko w majty, po wcześniejszym wysadzaniu na kibelek:baffled:

reklama
Zuza nie chce wolac. Ale zauwazylem ze jak jej kuzynka byla u nas i wolala siku to i tej sie zachcialo i o dziwo zrobila na kibielek (z nakladka) Kupke w sumie zawolala 2-3 razy i nic :( Czasem jak sie uwezmie to nawet jak widzimy ze chce to ona mowi ze nie i koniec :(

Chyba bedziemy musieli tez zastosowac patent z majtkami zamiast pieluch ale martwie sie ze wszystko bedzie obsikane w tym moja nowa kanapa :(

Majteczki to dobry patent. U nas Miśka przez ok. tydzien nie kontrolowała siku, kupkę załapała po dwóch dniach, że jak zrobi w majtki to jest źle.

I dobre wieści, od przeszło dwóch tygodni w dzien nie ma pieluszek, tylko na wyjścia, ale wtedy jest oburzenie, że trzeba robić w pieluchę:laugh2:. Jak będzie ciepło, to na działce będzie też w majteczkach.

Ja dziś podjęłam próbę majtek - Iga od rana chodzi w majtkach i już zsikała 2 pary. Mam nadzieję, że chociaż kupę zawoła. Pewnie skończymy nasz eksperyment, jak zlejemy wszystkie 7 par majtek :p

migotka:-D:-D:-D my mamy juz 11 par majtek i wszystkie codziennie zasikane i do tego przynajmniej 4 pary spodenek jak brakuje nam majtek:sorry2::sorry2: ale dzisiaj przed wyjsciem na basen chodzil w spodenkach i o dziwo zrobil siku do nocnika sam tyle ze bez zdjecia spodenek i tak wszystko bylo mokre:-D ale pochwala byla ze sam siadl na nocnik i ogromny caluss:tak::tak::tak:

Kamilka :-D
Ja kupiłam 7 par, ale muszę drugie tyle, bo dopiero 13.30, a my szóste majtki mamy :sorry2:

Ostatnia edycja:
Kamilka :-D
Ja kupiłam 7 par, ale muszę drugie tyle, bo dopiero 13.30, a my mamy szóste majtki mamy :sorry2:
Migotka
trzymaj się i czasem nie poddawaj. Ja się cieszyłam że od lutego pieluszki mamy z głowy, ale potem znowu nadszedł czas sikania w spodnie. Już mijał miesiąc, a mąż mówi no załóż jej tą pieluchę, zwłaszcza że ciągle padało, nic nie schło, a mi brakowało ubrań. Teraz już od miesiąca znowu woła mama sisi i nawet ściąga sama spodnie i siądzie sama na nocnik. Już nie pamiętam kiedy zlała się w majteczki.:-)

Dziewczyny nie poddawajcie się:tak:. My też od lutego, po tym jak Hannah napisała zrobiliśmy próby i po jakiś dwóch tyg. wołała już ładnie siku, a wcześniej zakumała z kupą. Tylko że Miśka nie przepada za nocnikiem i tylko na działce go toleruje. A wszędzie gdzie bywa są zakupione nakładki na kibelek (dwie sama wybierała:tak:)

Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Nie wiem, czy to tylko przypadek, ale dzisiaj nie zmoczyła ani jednych majtek i ani jednej pieluchy. Jedyne co, to nie woła, tylko trzeba ją co jakiś czas posadzić, a wtedy robi siku od razu.

reklama
A i jeszcze jedno. Miśka miała dwa 7 paki majtek + pare zestawów majtki i koszulka + pojedyńcze majtki, ale dokupiłam jeszcze jeden 7 pak, bo nie schło mi wszystko w takim tempie jak było moczone;-):tak:

Do góry