reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Noce afery i bardzo wczesne pobudki

Mój też by mógł tyle spać 😅 jakiś miesiąc po narodzinach młodszej siostry postanowiliśmy go budzić, bo ona ładnie spała, a on zasypiał koło 23, a wstawał mniej więcej o 6. Zero czasu dla siebie. Czasami bardzo trudno go dobudzić po godzinie, to wtedy dostaje jeszcze 15-30 minut. A później się zastanawiamy, co zrobić, żeby go zmęczyć.
Na całe szczęście zaraz wiosna, to sami się zmęczą na placu zabaw :D

reklama
Tak na pocieszenie może 😅Mam dwóch synów, starszy mając trzy miesiące zaczął przesypiac noce. Spał od 19,budzil się przed 6 ale nie przeszkadzały mi te pobudki bo szybko zasypiał wieczorem i w dzień 2-3h drzemki było do niemal czwartych urodziny. Młodszy od początku dawał czadu, usypianie godzinę na rękach, 15 minut spania i tak non stop, w nocy pobudki co max 1.5h i tak mniej więcej do roku a pobudka o 5albo i wcześniej. Mając półtora roku coś mu się tak porobiło, że budził się w nocy i 2-3h balety. Dramat. Dodam że starszy już spał a on do 23 tańcował ale teraz obaj śpią do 9w weekend bo w tygodniu to wiadomo trzeba wcześnie wstać. W nocy nie ma żadnych atrakcji. W końcu odsypiam te wszystkie lata 😄także spokojnie nic nie trwa wiecznie, będzie lepiej 😄

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobranoc ❤️

Załączniki

• IMG_5933.jpg
    IMG_5933.jpg
    122 KB · Wyświetleń: 108
Może taki typ dziecka ? Moja pierwsza córka tak miała .. ładowała się jak dron dosłownie … a druga znowu chodzi spać o 19:30-20 oczywiście o północy przerwa na mleko i o 4 również .. i spi do 7 jak na razie oczywiście . Starsza od początku miała problem ze snem totalny .. nie szło niczym jej ustalić pory dnia i nocy …i dosłownie nic nie działało … druga na załączonym zdjęciu jest totalnie przeciwna

Tak na pocieszenie może 😅Mam dwóch synów, starszy mając trzy miesiące zaczął przesypiac noce. Spał od 19,budzil się przed 6 ale nie przeszkadzały mi te pobudki bo szybko zasypiał wieczorem i w dzień 2-3h drzemki było do niemal czwartych urodziny. Młodszy od początku dawał czadu, usypianie godzinę na rękach, 15 minut spania i tak non stop, w nocy pobudki co max 1.5h i tak mniej więcej do roku a pobudka o 5albo i wcześniej. Mając półtora roku coś mu się tak porobiło, że budził się w nocy i 2-3h balety. Dramat. Dodam że starszy już spał a on do 23 tańcował ale teraz obaj śpią do 9w weekend bo w tygodniu to wiadomo trzeba wcześnie wstać. W nocy nie ma żadnych atrakcji. W końcu odsypiam te wszystkie lata 😄także spokojnie nic nie trwa wiecznie, będzie lepiej 😄
Jezu, dziękuję za pocieszenie bo przechodzę przez to samo 💕💕

Moja ma 17 msc i od jakiegoś dłuższego czasu są dni , ze sie budzi 3-4 nad ranem i tak siedzimy do godziny 5tej. Przyzwyczaiłam sie. Jak idzie spać po 21 to pobudka o 3-4. Jak o 23 to spi do 8. Oczywiście ja razem z nią idę spać.Nie pytajcie kiedy ostatnio oglądnęłam film lub spałam z mężem . Wieczorów zero chociaż wczoraj zdążyłam włosy ufarbować , ale o 3ciej już wstawałam 😜

reklama
Moja córka w wieku 2 lat w ogóle nie miała już drzemek w dzień, bo inaczej by wcale nie spała w nocy. Kładliśmy ją o 22, wstawała około 6-7 rano.

Do góry