Lady Loka
Fanka BB :)
Kurcze, ale ona nie powinna miec na ten moment żadnego dostępu do bajek...Staramy się aby była raz dziennie na spacerze. Teraz to trochę od pogody zależy. Nie wiem czy to można nazwać huśtaniem ale często z nią podskakuje/ tańczę w rytm piosenek które lubi. Od dłuższego czasu tak z nią robię bo widzę, że jej się to podoba. ostatnio krócej bo coraz więcej waży.
Jak goście zostają dłużej to zostaje z nami dopóki sama nie zacznie marudzić na spanie. Ostatnio w sobotę poszła spać po 21. Obudziła się po 22 i ciężko potem było ją uśpić bo chyba słyszała nas i gości na dole
Jak nie jest zmęczona to potrafi się bawić, chodzić na czworakach i od czasu do czasu zerkać na bajkę. Jakiś czas patrzy na bajkę ale zaczyna ją to nudzić więc idzie do kącika z zabawkami. Jak tam się znudzi to patrzy na tv..tak mniej więcej.
Jak jest zmęczona to często kładę ja na kolana albo brzuchu i siedzimy razem oglądając bajkę albo słuchając spokojnych piosenek ( np przed spaniem). Wtedy widać że jest zmęczona bo się bardziej wycisza i jest mało aktywna.
Może z tym wcześniejszym wstawaniem to też rozwiązanie. Ale wtedy dwie drzemki by musiała mieć.
Jak Wy macie tv puszczony caly czas to ja się przestaję powoli dziwić tym sytuacjom. To dziecko jest wiecznie przebodźcowane.
Na spacer warto wyjść niezależnie od pogody, to zdrowe.
A pory odwiedzin gości dostosować do dziecka, a nie odwrotnie.