reklama
Pozwoliłam sobie wpisać Twoje dane do kalkulatora, przyrost bety w normie. Progesteron chyba tak szybko nie rośnie jak beta, wyniki robiłaś przed posiłkiem czy po? Podobno po posiłku progesteron spadaHej dziewczyny
W piątek zrobiłam betę 12, 1.
Dziś urosła do 33.70 ale niski progesteron 7.31. czy jest jeszcze jakaś nadzieja że będzie ok? Gin powiedziała że mam powtórzyć betę w środę i dopiero wtedy będziemy działać dalej..
aspekt
Fanka BB :)
Zobacz niedawny wątek, do którego daję link, może autorka odpisze Ci co u niej:Hej dziewczyny
Dziś urosła do 33.70 ale niski progesteron 7.31. czy jest jeszcze jakaś nadzieja że będzie ok? Gin powiedziała że mam powtórzyć betę w środę i dopiero wtedy będziemy działać dalej..
aspekt
chcesz powtarzać badanie progesteronu w środę?Tak beta rośnie dobrze bardziej martwi mnie ten progesteron, do środy osiwieje...
Chuba i betę i progesteron
chcesz powtarzać badanie progesteronu w środę?
Mamafasolki
Bo to bardzo wczesna ciąża i nie powinno się dawać leków przed potwierdzeniem pęcherzyka w macicy, co na tym etapie jest niemożliwe. Dopóki nie będzie bety wyższej, to jest to ryzykowne, bo progesteron na takim poziomie może być wskaźnikiem ciąży ektopowej. Poza tym progesteron wydzielany jest skokowo... Tutaj trzeba czekać i monitorowaćCzemu lekarka Ci nie dała lekarstw? Nie ma na co czekac...
jasani
Niskie wartości tej bety. Ile spóźnia Ci się okres? Przyrost niby w normie,ale bardziej w tych dolnych granicach.Hej dziewczyny
reklama
Chce_byc_mama_wielu
Ja miałam progesteron 11 przy becie ok 2 tys. Było widać pęcherzyk w macicy. Lekarz mówił na ten wynik, że nie ma co patrzeć, skoro jest ciąża. Niedługo potem bardzo mocno plamilam, krwawilam. Po luteinie się uspokoiło. Ale plamienia miałam od chyba samego początku ciąży, bo 38 DC robiłam test a już plamilam kilka dni