reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski progesteron początek ciąży

Okres powinnam mieć w sobotę czyli dziś trzeci dzień. Właśnie też się boje brać duphaston jak się okaże że to może być pozamacicza... Jutro idę na betę zobaczę czy rośnie z bo może być po wszystkim (piersi jakby zupełnie przestały boleć :( )

reklama
Hej dziewczyny

W piątek zrobiłam betę 12, 1.

Dziś urosła do 33.70 ale niski progesteron 7.31. czy jest jeszcze jakaś nadzieja że będzie ok? Gin powiedziała że mam powtórzyć betę w środę i dopiero wtedy będziemy działać dalej..
Hey ja odrazu po tescie pozytywnym bylam u ginekologa na usg zobaczyc czy nie mam ciazy pozamacicznej bo przyjmuje zastrzyki zakrzepowe i tez lekarz widzial na monitorze ze pecherzyk jest ale mam niewydolnosc cialka zoltego beta tez byla niska odrazu zaczelam brac luteine i wszystko sie unormowalo dzidzia rosnie zdrowo 😍

Hey ja odrazu po tescie pozytywnym bylam u ginekologa na usg zobaczyc czy nie mam ciazy pozamacicznej bo przyjmuje zastrzyki zakrzepowe i tez lekarz widzial na monitorze ze pecherzyk jest ale mam niewydolnosc cialka zoltego beta tez byla niska odrazu zaczelam brac luteine i wszystko sie unormowalo dzidzia rosnie zdrowo 😍
Przy becie 33 nie da się zobaczyc pęcherzyka na USG. Jest za wcześnie.

Jak beta była niska czyli do około 1000 to lekarz na pewno nic nie widział na USG. Więc proszę nie pisz bzdur,że zaraz po teście poszłaś do lekarza. No chyba, że okres spóźniał Co się z tydzień to wtedy ok, zgodzę się z tym.

Widać coś okolo 1000-1500 u mnie to daleka droga. Jestem wkurzona na to wszystko, sama nie wiem co robić :( oprócz jutrzejszej bety i sprawdzenia raczej nie moge nic więcej . Ten niski progesteron po prostu rozwalił mi wczoraj dzień . Mam wrażenie że już nic z tego nie będzie , bardzo mi entuzjazm uleciał

Jak beta była niska czyli do około 1000 to lekarz na pewno nic nie widział na USG. Więc proszę nie pisz bzdur,że zaraz po teście poszłaś do lekarza. No chyba, że okres spóźniał Co się z tydzień to wtedy ok, zgodzę się z tym.
Tak 7 dni po tescie pozytywnym poszlam do lekarza .okres tez spoznial mi sie 5 dni i pecherzyk byl 🙂

Hej dziewczyny

W piątek zrobiłam betę 12, 1.

Dziś urosła do 33.70 ale niski progesteron 7.31. czy jest jeszcze jakaś nadzieja że będzie ok? Gin powiedziała że mam powtórzyć betę w środę i dopiero wtedy będziemy działać dalej..
Mialam na początku progesteron około 9, lekarz od razu zalecił luteine dopochwowo a wcześniej duphaston. Po czasie zaczęła się podnosić. Teraz jest w normie. Poproś o leki

reklama
Mialam na początku progesteron około 9, lekarz od razu zalecił luteine dopochwowo a wcześniej duphaston. Po czasie zaczęła się podnosić. Teraz jest w normie. Poproś o leki
Wiesz, tylko problem przy tak niskiej becie jest taki ze faktycznie tak niski próg może być marketem ciąży pozamacicznej. I rozumiem stres bo mój progesteron tez nie bije rekordów (ok 17-20), ale jednak warto być ostrożnym. Były już przypadki, które niestety nie kończyły się najlepiej.

Do góry