Okres powinnam mieć w sobotę czyli dziś trzeci dzień. Właśnie też się boje brać duphaston jak się okaże że to może być pozamacicza... Jutro idę na betę zobaczę czy rośnie z bo może być po wszystkim (piersi jakby zupełnie przestały boleć )
reklama
Hey ja odrazu po tescie pozytywnym bylam u ginekologa na usg zobaczyc czy nie mam ciazy pozamacicznej bo przyjmuje zastrzyki zakrzepowe i tez lekarz widzial na monitorze ze pecherzyk jest ale mam niewydolnosc cialka zoltego beta tez byla niska odrazu zaczelam brac luteine i wszystko sie unormowalo dzidzia rosnie zdrowoHej dziewczyny
W piątek zrobiłam betę 12, 1.
Dziś urosła do 33.70 ale niski progesteron 7.31. czy jest jeszcze jakaś nadzieja że będzie ok? Gin powiedziała że mam powtórzyć betę w środę i dopiero wtedy będziemy działać dalej..
Moonstone
Moderator
Przy becie 33 nie da się zobaczyc pęcherzyka na USG. Jest za wcześnie.Hey ja odrazu po tescie pozytywnym bylam u ginekologa na usg zobaczyc czy nie mam ciazy pozamacicznej bo przyjmuje zastrzyki zakrzepowe i tez lekarz widzial na monitorze ze pecherzyk jest ale mam niewydolnosc cialka zoltego beta tez byla niska odrazu zaczelam brac luteine i wszystko sie unormowalo dzidzia rosnie zdrowo
jasani
Fanka BB :)
Jak beta była niska czyli do około 1000 to lekarz na pewno nic nie widział na USG. Więc proszę nie pisz bzdur,że zaraz po teście poszłaś do lekarza. No chyba, że okres spóźniał Co się z tydzień to wtedy ok, zgodzę się z tym.Hey ja odrazu po tescie pozytywnym bylam u ginekologa na usg zobaczyc czy nie mam ciazy pozamacicznej bo przyjmuje zastrzyki zakrzepowe i tez lekarz widzial na monitorze ze pecherzyk jest ale mam niewydolnosc cialka zoltego beta tez byla niska odrazu zaczelam brac luteine i wszystko sie unormowalo dzidzia rosnie zdrowo
Widać coś okolo 1000-1500 u mnie to daleka droga. Jestem wkurzona na to wszystko, sama nie wiem co robić oprócz jutrzejszej bety i sprawdzenia raczej nie moge nic więcej . Ten niski progesteron po prostu rozwalił mi wczoraj dzień . Mam wrażenie że już nic z tego nie będzie , bardzo mi entuzjazm uleciał
Tak 7 dni po tescie pozytywnym poszlam do lekarza .okres tez spoznial mi sie 5 dni i pecherzyk bylJak beta była niska czyli do około 1000 to lekarz na pewno nic nie widział na USG. Więc proszę nie pisz bzdur,że zaraz po teście poszłaś do lekarza. No chyba, że okres spóźniał Co się z tydzień to wtedy ok, zgodzę się z tym.
Moonstone
Moderator
7 dni to nie tak zaraz. Plus 5 dni opóźnienia. Beta już spokojnie musiała mieć ponad 1.000.Tak 7 dni po tescie pozytywnym poszlam do lekarza .okres tez spoznial mi sie 5 dni i pecherzyk byl
olka11135
Tak 7 dni po tescie pozytywnym poszlam do lekarza .okres tez spoznial mi sie 5 dni i pecherzyk byl
12 dni to nawet zakładając późną implantację to prawie 6tc więc jak najbardziej beta powinna być powyżej tysiąca i widoczny pęcherzyk.
Autorka nie ma bety 1000
Jusia90
Mialam na początku progesteron około 9, lekarz od razu zalecił luteine dopochwowo a wcześniej duphaston. Po czasie zaczęła się podnosić. Teraz jest w normie. Poproś o lekiHej dziewczyny
W piątek zrobiłam betę 12, 1.
Dziś urosła do 33.70 ale niski progesteron 7.31. czy jest jeszcze jakaś nadzieja że będzie ok? Gin powiedziała że mam powtórzyć betę w środę i dopiero wtedy będziemy działać dalej..
reklama
Moonstone
Moderator
Wiesz, tylko problem przy tak niskiej becie jest taki ze faktycznie tak niski próg może być marketem ciąży pozamacicznej. I rozumiem stres bo mój progesteron tez nie bije rekordów (ok 17-20), ale jednak warto być ostrożnym. Były już przypadki, które niestety nie kończyły się najlepiej.Mialam na początku progesteron około 9, lekarz od razu zalecił luteine dopochwowo a wcześniej duphaston. Po czasie zaczęła się podnosić. Teraz jest w normie. Poproś o leki