reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niska masa urodzeniowa

Manitoba

Zaangażowana w BB
Bardzo potrzebuję porady. Aktualnie jestem w 36+4 tc. Na usg waga Malutkiego wyszła 2300 g. Gdzieś od połowy ciąży był w tej dolnej granicy wagowej, ale bardzo boję się czy to nie jest za mało. Do terminu zostały tylko 3 tygodnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

reklama
Bardzo potrzebuję porady. Aktualnie jestem w 36+4 tc. Na usg waga Malutkiego wyszła 2300 g. Gdzieś od połowy ciąży był w tej dolnej granicy wagowej, ale bardzo boję się czy to nie jest za mało. Do terminu zostały tylko 3 tygodnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
Ja bym sie tak nie martwila.. mi mowili ze corka bedzie miala max 2800 a wazyla prawie 3200.

Moze masz hipotrofie płodu. Ja miałam w 1 ciazy dziecko urodziło sie z niska waga 2.500 kg. Ale po za tym byl zdrowy.

To dół normy, ale jeszcze norma na ten tc. Ja urodziłam z hipotrofią 36+6tc 2090g

Ja urodziłam hipotrofika 2275g (37+7). Poza tym, że córka była malutka zupełnie nic jej nie było ale rozumiem, że się stresujesz.

Gdy rodziłam pierwsze dziecko sąsiadka obok w 40tc urodziła synka 2700 malutki ale zdrowy całkowicie. Głowa do góry

Ja urodziłam córkę w 36tc2d z wagą 2185 i tylko 44cm. Zdrowe silne maleństwo, nie ma czym się martwić

reklama
urodziłam syna dokładnie w terminie 40+0tc. Waga urodzeniowa 2850g ;) poza tym, że był po prostu drobniutki nic mu nie było, dostał 10/10 punktów, wszystko ok :) później pięknie przybrał i dogonił a nawet przegonił niektóre dzieci z tego samego miesiąca z wagą ur. w granicach 3500 ;) obecnie synek ma 9 miesięcy prawie i jest zdrowym, silnym chłopcem, który zaczyna już stawiać kroki :D także nic się nie martw. A tak swoją drogą to waga z usg to troche wróżenie z fusów :p mnie np lekarz pół ciąży straszył, że syn koło 4kg jak nic będzie ważył. No... także tak :D

Do góry