Bardzo potrzebuję porady. Aktualnie jestem w 36+4 tc. Na usg waga Malutkiego wyszła 2300 g. Gdzieś od połowy ciąży był w tej dolnej granicy wagowej, ale bardzo boję się czy to nie jest za mało. Do terminu zostały tylko 3 tygodnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
reklama
aga6
Fanka BB :)
Ja bym sie tak nie martwila.. mi mowili ze corka bedzie miala max 2800 a wazyla prawie 3200.Bardzo potrzebuję porady. Aktualnie jestem w 36+4 tc. Na usg waga Malutkiego wyszła 2300 g. Gdzieś od połowy ciąży był w tej dolnej granicy wagowej, ale bardzo boję się czy to nie jest za mało. Do terminu zostały tylko 3 tygodnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
natka100
Moze masz hipotrofie płodu. Ja miałam w 1 ciazy dziecko urodziło sie z niska waga 2.500 kg. Ale po za tym byl zdrowy.Bardzo potrzebuję porady. Aktualnie jestem w 36+4 tc. Na usg waga Malutkiego wyszła 2300 g. Gdzieś od połowy ciąży był w tej dolnej granicy wagowej, ale bardzo boję się czy to nie jest za mało. Do terminu zostały tylko 3 tygodnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
caltha
To dół normy, ale jeszcze norma na ten tc. Ja urodziłam z hipotrofią 36+6tc 2090gBardzo potrzebuję porady. Aktualnie jestem w 36+4 tc. Na usg waga Malutkiego wyszła 2300 g. Gdzieś od połowy ciąży był w tej dolnej granicy wagowej, ale bardzo boję się czy to nie jest za mało. Do terminu zostały tylko 3 tygodnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?
A w którym tygodniu urodziłaś?Ja bym sie tak nie martwila.. mi mowili ze corka bedzie miala max 2800 a wazyla prawie 3200.
aga6
W 39 ale mialam planowane cc. Podobno juz i tak spore rozwarcie bylo jak mnie przyjmowali wiec pewnie sama niedlugo bym zaczela rodzicA w którym tygodniu urodziłaś?
reklama
Adrianna.em
urodziłam syna dokładnie w terminie 40+0tc. Waga urodzeniowa 2850g poza tym, że był po prostu drobniutki nic mu nie było, dostał 10/10 punktów, wszystko ok później pięknie przybrał i dogonił a nawet przegonił niektóre dzieci z tego samego miesiąca z wagą ur. w granicach 3500 obecnie synek ma 9 miesięcy prawie i jest zdrowym, silnym chłopcem, który zaczyna już stawiać kroki także nic się nie martw. A tak swoją drogą to waga z usg to troche wróżenie z fusów mnie np lekarz pół ciąży straszył, że syn koło 4kg jak nic będzie ważył. No... także takBardzo potrzebuję porady. Aktualnie jestem w 36+4 tc. Na usg waga Malutkiego wyszła 2300 g. Gdzieś od połowy ciąży był w tej dolnej granicy wagowej, ale bardzo boję się czy to nie jest za mało. Do terminu zostały tylko 3 tygodnie. Czy ktoś był w podobnej sytuacji?