VeronicaMelania
Fanka BB :)
veronicaMelania ponoć przed porodem organizm sam się oczyszcza poprzez wymioty albo biegunkę, więc może poród już tuż tuż?
zostaly mi jeszcze 4 tygodnie do terminu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
veronicaMelania ponoć przed porodem organizm sam się oczyszcza poprzez wymioty albo biegunkę, więc może poród już tuż tuż?
WeronicaMelania to prawda z tym oczyszczaniem u ciebie jednak to jeszcze trochę za wcześnie mały mógłby jeszcze te 2 tygodnie posiedzieć w brzuchu:-)czasem stres też wywołuje mdłości bo pewnie dużo teraz myślisz o porodzie i o tym jak to będzie.
postaraj się chodź trochę jeść żebyś miała siłe na poród:-)
Kasica trzymam kciuki żeby sie u ciebie polepszyło a z ciąży nawet w najgorszych chwilach można sie cieszyć:-)
od kilku dni pojawily mi sie swedzace krostki na posladkach udach i placach lekarz mowil ze to uczulenie lub od zimna lecz ja nigdy nie bylam na nic uczulona a od zimna to juz wczesniej powinnam miec te krostki, biore wapno ale nie pomaga nie wiem co robic pomozcie;(
hej
u mnie coraz gorzej (
zaczynam 36 tc. a nadal mam mdlosci...tak juz 3 dzien
nie moge patrzec na jedzienie bo automatycznie mi nie dobrze.
zyje na samej wodzie. do tego ta bezsennosc ;//
kochane ja to wogóle sobie nie wyobrażam i dalszej ciązy i wychowania dziecka. Miszkam z tesciami którzy wiecznie mi dopiekaja nie mam pracy na umowe o prace, z kasa bedzie krucho. zreszta juz jest. szczerze to narazie nie mam powodu żeby sie cieszyć, nawet z ciąży.
od kilku dni pojawily mi sie swedzace krostki na posladkach udach i placach lekarz mowil ze to uczulenie lub od zimna lecz ja nigdy nie bylam na nic uczulona a od zimna to juz wczesniej powinnam miec te krostki, biore wapno ale nie pomaga nie wiem co robic pomozcie;(
Witam...
dziś mało optymistycznie, wczoraj robiłam badania ogólne moczu, morfologie i cukier po obciążeniu glukozą, przed chwilą odebrałam wyniki i nie są najlepsze (nie znam się na tym, ale widzę moje wyniki i normę - sporo się nie zgadza).
Najbardziej martwi mnie cukier po obciążeniu glukozą 50g. Położna kazała mi dzień wcześniej nie objadać się, nie jeść słodyczy, nie przesadzać z owocami i w nocy nie pić nic słodkiego i iść na czczo na badanie. Powiedziała też, że wynik nie może być wyższy niż 140... ja dziś odbieram wyniki a tu 142,2
Wizyta dopiero w poniedziałek... i już na samą myśl mam stresa.
Takie objawy możesz mieć, teraz zachodzą duże zmiany w Twojej gospodarce hormonalnej, do tego dochodzi stres i przemeczenie, bo się niewysypiasz. Tak naprawdę to po ukończeniu 36 tyg możesz juz urodzić, i będzie to poród o czasie. Nic się nie martw, grunt ze juz masz ciążę donoszona wiec jeśli nawet zaczniesz rodzic to nic się nie stanie. Moja gin zawsze mówi aby do 36 tyg. Ja wymiotowalam cała ciążę, urodziłam w 34 tyg i synek ma juz trzy lata. Trzymam za was oboje kciuki. Pisz co Cie martwi, razem damy rade.
VeronicaMelania może to już niedługo..? Wiesz w sumie to już w 37 tygodniu możesz śmiało rodzić . Wiem,że jest Ci ciężko ale tak jak pisały Koleżanki wyżej Twój organizm się przygotowuje i niestety musisz przez to przejść...ale jesteśmy z Tobą i wspieramy całym sercem!
dziekuje za Wasze wsparcie. nawet nie wiecie jak duzo daja takie slowa otuchy :-)