reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niepokoje w ciąży

Hej do lekrza ide po pierwszym lutego (kasy brak na wynajętym ciezko jak jedno pracuje) cały czas leze sobie i czuje sie wysmienicie czasami czuje tak jakby rosło mi cos w srodku kumpela ma podobne odczucia:)) a objawy nie ustaja :) ostatnio budze sie w nocy i podjadam bo az mnie zasysa spodnie ciasne biustonosze tez i najwazniejsze WIEM ze jest wszystko dobrze a do lekarza pojde i napisze Wam co i jak.
Mam pytanie czy objawy mdłosci, czestego siusiania to poczatki czy raczej pozniejszy okres bo juz sie gubie w odpowiedziach innych osob.

ja mialam takie objawy na poczatku ciazy i teraz w ostatnim miesiacu mam je znowu :))
a co do sikania to ja co 5 minut jestem w lazience :-D

reklama
Mam pytanie czy objawy mdłosci, czestego siusiania to poczatki czy raczej pozniejszy okres bo juz sie gubie w odpowiedziach innych osob.
Marta85 mdłości to ja na początku ciąży miałam że ho ho ho :-), podobno przy końcu też mogą się nasilać. Co do siusiania to kochana przyzwyczajaj się do częstych wizyt w wc ;-)....choć u mnie teraz, w końcówce ciąży to już jakaś masakra...wizyty co 10 minut.

Witam dziewczynki
przed każda wizytą u gina ogarnia mnie straszny niepokój.za kilka dni mam mieć usg ,sprawdzimy płeć i czy dzidzia się dobrze rozwija.No i tak się zamartwiam tym że może się okazać że coś jest nie tak,dziecko chore,za małe,lub cos nie tak z przepływami.Wymyślam sobie w głowie najgorsze scenariusze aby nie być zdziwioną,zaskoczoną,aby być przygotowaną psychicznie.Wyliczam co mogłam zrobić żle,czym zagrozić maleństwu .Ponadto przez kilka dni poprzedzajace badanie mam straszne sny.
Tłumacze sobie że nie można się tak zamartwiać,że przecież ostanio było wszystko dobrze to dlaczego teraz ma być żle.
Naprawdę to wszystko wydaje się irracjonalne ale jakoś nie mogę się tych złych myśli pozbyć

lenka1983,
duza dziewczynka jestes, nie wymyslaj i wyluzuj.
Ja robilam dokladnie to samo co Ty, zepsulam sobie w ten sposob cala ciaze. Wszystko bylo w porzadku, porod w terminie i w ogole.
Widze, ze juz w zaawansowanej ciazy jestes wiec tylko sie cieszyc i nie wymyslac. Jeszcze troche i dzidzia bedzie na swiecie:-)

lekna1983 taki niepokój będzie Ci towarzyszył juz do końca życia.....uroki bycia mamą.
Ja też potwornie stresowalam się przed każdą wizytą ale z drugiej strpny byłam mega podniecona tym, że zobaczę swoje maleństwo na usg.
Terazn moja córeczka ma rok i wcalej mnie się o nią nie martwię.....powiedziałabym, że nawet bardziej.
BTW starsznie późno pleć ustalacie.
Maleństwo odwracało się tyłem:confused:

Witam dziewczynki
przed każda wizytą u gina ogarnia mnie straszny niepokój.za kilka dni mam mieć usg ,sprawdzimy płeć i czy dzidzia się dobrze rozwija.No i tak się zamartwiam tym że może się okazać że coś jest nie tak,dziecko chore,za małe,lub cos nie tak z przepływami.Wymyślam sobie w głowie najgorsze scenariusze aby nie być zdziwioną,zaskoczoną,aby być przygotowaną psychicznie.Wyliczam co mogłam zrobić żle,czym zagrozić maleństwu .Ponadto przez kilka dni poprzedzajace badanie mam straszne sny.
Tłumacze sobie że nie można się tak zamartwiać,że przecież ostanio było wszystko dobrze to dlaczego teraz ma być żle.
Naprawdę to wszystko wydaje się irracjonalne ale jakoś nie mogę się tych złych myśli pozbyć

lenka1983, po co się tak zamartwiasz? Po co sobie psujesz najpiękniejszy okres w życiu kobiety jakim jest ciąża ;-). Te Twoje złe sny zapewne wynikają z tych Twoich "czarnych myśli". Głowa do góry, pierś do przodu, jesteś już w zaawansowanej ciąży i na pewno wszystko jest i będzie ok!!! :blink: Korzystaj z tego pięknego czasu, ciesz się tym,że w Tobie rośnie mały człowieczek, który tylko jeszcze bardziej ubarwi Twój świat i da mnóstwo szczęścia :-)
Wszystkiego najlepszego i dużo uśmiechu Ci życzę :happy2:

lenka tak jak dziewczyny ci napisaly nie martw sie na zapas.jestes juz w 27 tyg o ile dobrze spojrzałam więc miałaś wcześniej usg i jeśli było ok to teraz tym bardziej:-)Wiadomo zawsze ma się ten maleńki strach ale wyluzuj:-)
Jak urodzi się dzidzia to wtedy dopiero zobaczysz co to znaczy strach i obawa:-)pozdrawiam

ja o plci mojego dziecka sie dowiedzailam jak bylam w 25 tc...

tez mialam takie leki i szczerze mwoiac do teraz je mam mimo ze wiem ze wszystko z moim synkiem jest ok. wyniki sa wrecz idealne a ja i tak sie cholernie boje :(( ale jak widze to normalne :))

ja o plci mojego dziecka sie dowiedzailam jak bylam w 25 tc...

tez mialam takie leki i szczerze mwoiac do teraz je mam mimo ze wiem ze wszystko z moim synkiem jest ok. wyniki sa wrecz idealne a ja i tak sie cholernie boje :(( ale jak widze to normalne :))
Każda z nas się boi, takie już uroki ciąży...ale najważniejsze aby ten lęk nie panował nad nami i abyśmy przez te obawy nie oszalały ;-). Trzeba myśleć pozytywnie :tak:

reklama
Lenka Ty się nie martw, bo nie masz podstaw do niepokoju; lepiej wejdź na wątek" poznajmy się" tam można pisać o wszystkim i o swoich złych dniach i o strachu jaki nam towarzyszy na co dzień. Pisz o wszystkim, tam jest z kim popisać, sama nie jesteś, wszystkie tak mamy. Teraz masz czas dla siebie, rób to na co nie miałaś do tej pory czasu; bo później też brakuje czasu.
VeronikaMelania co u ciebie? Jak brzuszek?
Pozdrawiam. Agata

Do góry