reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niepokoje w ciąży

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie.
Mam pytanko, czy któraś z was przechodziła badania genetyczne? Czy miała zdiagnozowane poszerzone NT u swojego maleństwa?

reklama
jeszcze jedno pytanie mam :happy:

jak mozecie opisac skurcze? bo to moja pierwsza ciaza, jestem na koncowce, co chwile cos mnie zabioli (raczej delikatnie)ale skad mam wiedziec ktoro to skurcz?
przed chwila zakuło mnie w prawym boku brzucha dosc ostro, brzuch byl twardy, puscilo po kilku dobrych minutach. co to moglo byc ?
prosze o szybkie odpowiedzi:rolleyes:

nojaniewiem napewno odróżnisz skurcze właściwe.ja także się bardzo bałam że nie będę wiedziała czy to już to a gdy się zaczęły najpierw tak w miare delikatnie to odrazu rozpoznałam.Dla pewności weź kartkę i długopis i pisz co ile czujesz takie ukłucie.może u ciebie tak się zaczyna.Skurcze to taki dziwny ból że go trudno opisać nie czuć go w jednym miejscu tylko tak się rozchodzi

aguska2017 dziekuje za odpowiedz.
chyba jednak to nie byl skurcz, bo narazie sie nie powtorzyl, pozatym, to bardziej przypominalo silną kolkę , tylko zmylilo mnie to ze przy okazji brzuch stwardnial. pozatym od kilku dni z niecierpliwoscia i nadzieja czekam az cos sie zacznie , a to byl pierwszy powazniejszy bol i myslalam ze moze akurat to to :-)

pewnie dzidziuś już sie przygotowuje do wyjścia dlatego twardnieje ci trochę brzuch.trzymaj sie ciepło i pamiętaj że przeważnie kobiety zaczynają rodzić nocą:-)

wiesz mi jak bedziesz miała skurcze to bedziesz wiedziec.Musisz obserwowac po czasem skurcze przepowiadajace sa mylące.Trwaja co 3 -5 minut są nieregularne i trwaja nawet kilka godzin,potem nagle przechodza.Jak stanąl sie reularne coraz silniejsze to wtedy do lekarza.A jak sie nie wie to najlepiej sie wykompac w goracej wodzie.Jak sie rozwina to zaczał się poród jesli beda takie same można siedziec i czekać:D

reklama
Do góry