reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niepokoje w ciąży

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie.
Mam pytanko, czy któraś z was przechodziła badania genetyczne? Czy miała zdiagnozowane poszerzone NT u swojego maleństwa?

reklama
jeszcze jedno pytanie mam :happy:

jak mozecie opisac skurcze? bo to moja pierwsza ciaza, jestem na koncowce, co chwile cos mnie zabioli (raczej delikatnie)ale skad mam wiedziec ktoro to skurcz?
przed chwila zakuło mnie w prawym boku brzucha dosc ostro, brzuch byl twardy, puscilo po kilku dobrych minutach. co to moglo byc ?
prosze o szybkie odpowiedzi:rolleyes:

nojaniewiem napewno odróżnisz skurcze właściwe.ja także się bardzo bałam że nie będę wiedziała czy to już to a gdy się zaczęły najpierw tak w miare delikatnie to odrazu rozpoznałam.Dla pewności weź kartkę i długopis i pisz co ile czujesz takie ukłucie.może u ciebie tak się zaczyna.Skurcze to taki dziwny ból że go trudno opisać nie czuć go w jednym miejscu tylko tak się rozchodzi

aguska2017 dziekuje za odpowiedz.
chyba jednak to nie byl skurcz, bo narazie sie nie powtorzyl, pozatym, to bardziej przypominalo silną kolkę , tylko zmylilo mnie to ze przy okazji brzuch stwardnial. pozatym od kilku dni z niecierpliwoscia i nadzieja czekam az cos sie zacznie , a to byl pierwszy powazniejszy bol i myslalam ze moze akurat to to :-)

pewnie dzidziuś już sie przygotowuje do wyjścia dlatego twardnieje ci trochę brzuch.trzymaj sie ciepło i pamiętaj że przeważnie kobiety zaczynają rodzić nocą:-)

wiesz mi jak bedziesz miała skurcze to bedziesz wiedziec.Musisz obserwowac po czasem skurcze przepowiadajace sa mylące.Trwaja co 3 -5 minut są nieregularne i trwaja nawet kilka godzin,potem nagle przechodza.Jak stanąl sie reularne coraz silniejsze to wtedy do lekarza.A jak sie nie wie to najlepiej sie wykompac w goracej wodzie.Jak sie rozwina to zaczał się poród jesli beda takie same można siedziec i czekać:D

reklama
Do góry