reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieobecności i wieści

Dorota:
"Hej!w nicy byly 2 podejścia do kroplówki, ale się nie udało bo ryczała z nią jak opętana i wyrywała sobie. Ja momentami nie dawałam sobie z Oli rade. Temp była powyżej 38 i mimo czopków o 5 rano 39,2, ale teraz czopki pomogły i nie ma na razie temp i z brzuszkiem chyba lepiej."

reklama
Mi Dorota napisała ze USG brzuszka ok leukocyty podwyzszone wiec pewnie jakis stan zapalny. Antybiotyk 10 dni prawdopodobnie do piatku w szpitalu ale to tylko wstepne ustalenia. Nocka straszna i ranek Teraz bez temp.

CZARNA I ANIU dziekuje za przekazywanie wiesci na bb :tak:
Dziewczyny a wszystkim dziekuje razem z Oliwka za troske i pamiec :tak:
To jest bardzo mile ze ktos martwi sie o mojego kochanego skraba :tak:

Ja na chwile przyszlam do domu Musialam wyjsc na powietrze Glowa mnie juz boli a to dopiero do wczoraj lezymy :-(Jedyne co wiem to to ze cos sie do Oliwki przypaletalo Ale dzieki szybkiej reakcji i antybiotykowi szybko podanemu Nie powinno sie rozwinac juz nic bardziej Rano o 5 goraczka 39,2:-(Dostala czopek ktory po kilku minutach wykupkala Ale dostala drugi I od tego momentu nie ma goraczki :tak:I mam nadzieje ze juz nie bedzie miala Coraz lepiej pije bo wypila dzis ponad 250 wody 3 male danonki zjadla I 90 ml kaszki i to wsio ale wazne ze zaczela pomalu jesc Ju tam dawali mi dla niej takie normalne jedzenie nie chciala Niedawno taka papke specjalnie dla niej tez nie chciala Tych sloiczkow co zawsze tez nie :no:
No ale widac po Oliwce ze jest coraz lepiej Ja mam teraz dylemat co z praca?
Doradzcie ja mam umowe probna do konca stycznia Juz raz bylam 3 tygodnie temu na tygodniowym vhorobowy I teraz zas Tylko ze szpotal Wiecie oni mnie obserwuja itp I nie wiem co mam zrobic :-(Co oni sobie pomysla ?
Ale jak mam zostawic oliwke ?
Pozdrawiam i dziekuje za troske

CZARNA I ANIU dziekuje za przekazywanie wiesci na bb :tak:
Dziewczyny a wszystkim dziekuje razem z Oliwka za troske i pamiec :tak:
To jest bardzo mile ze ktos martwi sie o mojego kochanego skraba :tak:

Ja na chwile przyszlam do domu Musialam wyjsc na powietrze Glowa mnie juz boli a to dopiero do wczoraj lezymy :-(Jedyne co wiem to to ze cos sie do Oliwki przypaletalo Ale dzieki szybkiej reakcji i antybiotykowi szybko podanemu Nie powinno sie rozwinac juz nic bardziej Rano o 5 goraczka 39,2:-(Dostala czopek ktory po kilku minutach wykupkala Ale dostala drugi I od tego momentu nie ma goraczki :tak:I mam nadzieje ze juz nie bedzie miala Coraz lepiej pije bo wypila dzis ponad 250 wody 3 male danonki zjadla I 90 ml kaszki i to wsio ale wazne ze zaczela pomalu jesc Ju tam dawali mi dla niej takie normalne jedzenie nie chciala Niedawno taka papke specjalnie dla niej tez nie chciala Tych sloiczkow co zawsze tez nie :no:
No ale widac po Oliwce ze jest coraz lepiej Ja mam teraz dylemat co z praca?
Doradzcie ja mam umowe probna do konca stycznia Juz raz bylam 3 tygodnie temu na tygodniowym vhorobowy I teraz zas Tylko ze szpotal Wiecie oni mnie obserwuja itp I nie wiem co mam zrobic :-(Co oni sobie pomysla ?
Ale jak mam zostawic oliwke ?
Pozdrawiam i dziekuje za troske

No napewno bedzie dobrze i Oliwka szybko wyzdrowieje!!
Dorota ja mam kolezanke wiecznie na opiece ze szpitala i jakos jej nie wywalaja chociaz juz nie raz tak sadzilam ze wyleci ale widac inaczej patrza na takie zwolnienia
Mysle ze to zalezy od szefostwa jesli twoja nieobecnosc jest do zastapienia to mysle ze jak beda mieli serce nie zwolnia cie jesli natomiast twoja nieobecnosc sprawia im faktycznie spore klopoty pewnie zrezygnuja ale oczywiscie nie zycze tego i nie pisze zlosliwie tak ja mysle jakbym sama byla w takiej sytuacji

Dorotka to dobrze że z Oliwką lepiej. Co do pracy to raczej wątpię że Cię zatrzymają, szczególnie że jesteś na okresie próbnym. Ale w końcu Oli ważniejsza. Może lepiej jednak wsiąść ten wychowawczy....

SMS o 20:30
Oliwce doszło jeszcze zapalenie uszu i gardła. Masakra Ale ona dziś pogodna i przez cały dzien bez goraczki. I prosi o rady co z ta praca ma zrobic.

SMS o 21:30
***** OLIWKA TAK SIE WYGINAŁA ORDYNATOR ZARZADAŁ PUNKCJE!!!! WZIELI MI JA ONA I SŁYSZE JAK SIE DRZE A JA PŁACZE RAZEM Z NIA

Już po badaniu teraz musi lezec do 24. Wynik ma byc jak najszybciej. podejrzewają ZAPANIENIE OPON RDZENIOWO-MÓZGOWYCH!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
o matko!!! a ja zajrzalam jeszcze na moment i co widze takie zle wiadomosci:-( Dorota trzymaj sie napewno bedzie dobrze MUSI!! Oli buzka :-) trzymamy kciuki!!
a swoja droga skad to sie bierze:zawstydzona/y:

reklama
Do góry