reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieobecności i wieści

reklama
"przed chwila przezylam najwiekszy koszmar oliwka wydzierala sie tak ze na calym oddziale bylo ja slychac.Juz prawie glos tracila.Kopala nogami , skrecala sie na wszystkie strony. Poprostu kosmzar. Tak strasznie cierpi.W koncu usnela ale spi niepewnie"

i drugi

" Sa wyniko to nie zapalenie na szczescoie,ja padnieta tym widokiem i jej bolem. Dali jej czopek przeciwbolowy i usnela w koncu, ale widoku nie zapomne do konca zycia, byl straszny!! Bardzo dziekuje za troske"

To z wczoraj wieczorka,
A tak swoja droga to jak tak patrze, to fajne to forum...ze tak mozna na kogos liczyc, na glupi sms...czy poprostu pare cieplych slow tutaj:tak:

"przed chwila przezylam najwiekszy koszmar oliwka wydzierala sie tak ze na calym oddziale bylo ja slychac.Juz prawie glos tracila.Kopala nogami , skrecala sie na wszystkie strony. Poprostu kosmzar. Tak strasznie cierpi.W koncu usnela ale spi niepewnie"

i drugi

" Sa wyniko to nie zapalenie na szczescoie,ja padnieta tym widokiem i jej bolem. Dali jej czopek przeciwbolowy i usnela w koncu, ale widoku nie zapomne do konca zycia, byl straszny!! Bardzo dziekuje za troske"

To z wczoraj wieczorka,
A tak swoja droga to jak tak patrze, to fajne to forum...ze tak mozna na kogos liczyc, na glupi sms...czy poprostu pare cieplych slow tutaj:tak:

to jest bezcenne, jak widać troskę i zaangażowanie obcych ludzi:tak::tak:

Napisze tutaj aby nie było zamieszania na innych wątkach;-)
Ja niestety nie jestem w stanie Dorocie pomóc bo nie znam się kompletnie na tym:zawstydzona/y:
A więc (przepisze sms od Doroty)
skoro ja mam umowe do konca stycznia to te wychowawcze dostałabym do konca stycznia.Zanim bym to załatwiła to dostałabym w listopadzie grudniu i styczniu a to nie wiem czy sie opłaca. Chyba zeby isc choc na ten czas a pozniej pomyslec. Jak mozesz to poszukaj czegos w necie o tym ze co jak umowa w pracy sie konczy co z tym płatnym wychowawczym.
drugi sms:
słuchaj a moze by mi zasiłek dla bezrobotnych przysługiwał? Zatrudniona na cały etat syacja shell od pazdziernika 2007 do luteko 2008 az do porodu na chorobowym ale to tez jest chyba ciagłość pracy i zarobek 100%w ciazy. pozniej 4 miesiace macierzynskiego i własnie nie wiem jak sie go wlicza i pozniej zas shell 3 miesiace a pozniej z dnia na dzien czyli ciagłosc Kaufland. Moze bedzie sie któras orientowała?

to sa smski od Doroty. Która sie na tym zna???

ps info o Oli bedzie po obchodzie;-)

Co do zasiłku dla bezrobotnych to bedzie sie jej nalezał jesli ja zwolnia lub skonczy sie jej umowa i nie przedłuza. Jesli sama zerwie umowa nie dostanie zasiłku dla bezrobotnych Na wychowawczy moze isc w kazdej chwili

Co do zasiłku dla bezrobotnych to bedzie sie jej nalezał jesli ja zwolnia lub skonczy sie jej umowa i nie przedłuza. Jesli sama zerwie umowa nie dostanie zasiłku dla bezrobotnych Na wychowawczy moze isc w kazdej chwili

Agamir ja sie siostry pytalam i jesli ma umowe o prace z konkretna data, tutaj do konca stycznia to platny wychowawczy tez dostanie tylko do konca stycznia....
Ja to bym radzila isc na opieke na dziecko, najwyzej nie przedluza jej tej umowy i pojdzie wtedy na zasilek:tak:

reklama
Tak zawsze moze sie zarejestrowac. Ale teraz to chyba lepiej zeby jej wypowiedzili umowe bo zasiłek dla bezrobotnych jest wyzszy niz wychowawczy. Zreszta jak pojdzie do urzedu prac to jej wszystko powiedza jesli powie co i jak.

Do góry