reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

niedoczynność tarczycy a ciąża

werka921

Fanka BB :)
Miasto
Bydgoszcz
Witam. Z moich obliczen wynika, ze jestem w 3-4t ciąży (26dz. Pecherzyk ciazowy ma 0,5cm. Mam niedoczynnosc tarczycy i ostatnie moje wyniki badan krwi są b dobre. Jestem po wizycie u ginekologa-endokrynologa. Do tej pory bralam polowke euthyroxu 75 (czyli 37,5), teraz zaleciła mi zacząć za tydzien brac euthyrox 50. Pierwszy raz bylam u tej Pani doktor i nie jestem jeszcze co do niej przekonana... za 1,5tygodnia mam isc na badanie krwi hormonow tarczycowych, to się dowiem czy ta dawka bedzie odpowiednia. Jak to bylo u was? Od razu dostalyscie zwiekszona mimo dobrego wyniku? Wiem, ze teraz tsh bedzie rosnac, ale poki co mam dobre wyniki i zastanawiam sie czy nei za szybko mam brac juz wieksza dawkę. I jeszcze drugie pytanie, bo juz na nastepna wizyte bede szla do innego ginekologa, to pewnie bede musiala tez osobno do endokrynologa iść zapewne... czy lepiej szukac 2w1? Chociaż o takich dobrych 2w1 to ciezko..

reklama
Jesteś pewna, że jestes w ciąży? 26 dc to na usg jeszcze nic nie widać. Byłaś u ginekologa i robił Ci usg?

A ja napisałam, że na tym etapie jest jeszcze za wcześnie na pęcherzyk. Lekarz na pewno to widział? Pęcherzyk jest widoczny dopiero w okolicach 5 tc a nie 3-4. 3 tc to dopiero co po owulacji przy regularnych cyklach.

A ja napisałam, że na tym etapie jest jeszcze za wcześnie na pęcherzyk. Lekarz na pewno to widział? Pęcherzyk jest widoczny dopiero w okolicach 5 tc a nie 3-4. 3 tc to dopiero co po owulacji przy regularnych cyklach.
Dzisiaj bylam na wizycie u ginekologa-endokrynologa i tam mialam robione usg dopochwowe i tez tam dzisiaj od razu Pani doktor ocenila. Jest to pecherzyk ciazowy 5mm. Najprawdopodobniej do zaplodnienia doszlo 16.09.

Dla mnie tez 3, 4 tydzien to za wcześnie na co kolwiek nawet na pecherzyk u mnie w 5 dopiero sie tworzył pecherzyk
Przepraszam bardzo, ale ja sobie tego pecherzyka nie wymyslilam. Pani ginekolog-endokrynolog robila mi usg i tez ta pani ocenila, ze to pecherzyk ciazowy 5mm. Ten 3-4tydz to tylko moje obliczenia przypuszczalne

Ja poza ciąża mialam tarczyce bardzo dobry wynik w ciąży troche mi wynik sie podniosl mialam ponad 3 i lekarz dal 25 potem 75 i bardzo ladnie zbila 75 szybko 1.3 ale brałam juz do konca ciąży i miesiąc po :)
Zaczelam brac w 16 tyg dopiero bo zmienialam lekarza i dopiero obecny zauważył ze mam troszke wysokie tsh
Pytalam sie czy nic nie bedzie dzidzi
Mówił ze u nas lekarze dmuchaja na zimne bo w USA do tsh 10 nic nie robia w szoku bylam..a znajoma zaczela dopiero brac w 33 tyg euthyrox bo dopiero drugi lekarz zauważył wynik pierwszy konowal tez nie zauważył i dzidzia tez zdrowa takze spokojnie:-)

reklama
Do góry