Dziękuję wszystkim dziewczyną które wypowiedziały się w moim poście Jestem pełna nadzieji że wszystko będzie dobrze! I za wszystkie przyszłe mamy trzymam mocno mocno kciuki i gratulacje dla tych które już mają swoje szczęścia obok siebie
reklama
Wiktoria96
Fanka BB :)
ja leczyłam sie na niedoczynnosc przed ciąża i miałam w normie wszystko, ale jak zobaczyłam dwie kreski i zrobiłam badania to TSH strzeliło do ponad 6. Dostałam od razu 50 eutyroxu, potem znowu mi endokrynolog zwiększył bo hormony wariowały. Obecnie 26tydzein i z maleństwem wszystko w porzadku nie martw sie na zapas, jak zaczniesz brać leki to wierze ze będzie wszystko w porzadkuDziękuję wszystkim dziewczyną które wypowiedziały się w moim poście Jestem pełna nadzieji że wszystko będzie dobrze! I za wszystkie przyszłe mamy trzymam mocno mocno kciuki i gratulacje dla tych które już mają swoje szczęścia obok siebie
eij
Fanka BB :)
Tylko na czczo. Wtedy się odpowiednio wchłaniaDziewczyny serduszko biję jak dzwon lekarz mówi że prócz THC reszta badań wszystko prawidłowo przepisał mi Euthyrox N 75 także od jutra zacznę bo czytam ulotkę brać na czczo. Też bierzecie na czczo, czy bez różnicy?
Ok dziękiTylko na czczo. Wtedy się odpowiednio wchłania
Na czczo minimum pół h przed posiłkiem. Najlepsze wyniki daje brana między 6-7 hDziewczyny serduszko biję jak dzwon lekarz mówi że prócz THC reszta badań wszystko prawidłowo przepisał mi Euthyrox N 75 także od jutra zacznę bo czytam ulotkę brać na czczo. Też bierzecie na czczo, czy bez różnicy?
Cookie_
Moderator
W pierwszej ciąży wyszła mi niedoczynność. Gdzie nigdy nie miałam problemów z tarczyca. Endokrynolog przepisał Euthyrox 25 i on zniwelował TSH. Przez jakiś czas po porodzie tego brałam taka dawkę. W drugiej ciąży już nie potrzebowałam leków (nie brałam leków na tarczycę od x lat-musiałam je odstawić) Tsh przed ciąża jak i w jej trakcie w normie.
Dzieciaki zdrowe. Grunt to "wyprostować" Tsh i wszystko będzie dobrze
Dzieciaki zdrowe. Grunt to "wyprostować" Tsh i wszystko będzie dobrze
reklama
TSHDziewczyny serduszko biję jak dzwon lekarz mówi że prócz THC reszta badań wszystko prawidłowo przepisał mi Euthyrox N 75 także od jutra zacznę bo czytam ulotkę brać na czczo. Też bierzecie na czczo, czy bez różnicy?
Najlepiej brać na noc, bo pół h nic nie daje, ja popijam wodą źródlaną bo mineralna tez wpływa źle na wchłanianie. Po wzięciu leku np żeby wypić kawę z mlekiem bez wyrzutów sumienia to trzeba odczekać min 3h wiec dlatego zdecydowałam z moim endokrynologiem, ze najlepiej jest brać na noc - przez noc się wchłonie i rano żyje się normalnie