reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nie widac zarodka

Chyba pójdę

A masz jakiekolwiek objawy?
U mnie objawy ciąży były dopiero w 7-8 tygodniu, a i to delikatne. Na becie 2200 nie miałam widocznego zarodka, był sam pęcherzyk. Zero objawów. Fakt, że w naszej państwowej przychodni nie mieli najnowszego USG. U mnie serduszko pojawiło się dopiero dwa tygodnie później. Najpierw było pusto, za tydzień zarodek, a za kolejny tydzień zarodek z serduszkiem. :)
Moim zdaniem lekarka nieopatrznie i niepotrzebnie rzuciła podejrzenie, aby ci nerwów napsuje. Mi bardzo znana neurolog powiedziała, że mój 2 latek ma rdzeniowy zanik mięśni albo dystrofię. 🙄 Co przeżyłam to moje. Zanim doszły wyniki badań, zanim skonsultowałam gdzie indziej, to z łóżka nie wychodziłam. Całe dnie wyłam, że go stracę. :( Bałam się, że umrze. Aż mąż wziął wolne, zajął się dzieckiem, bo nie byłam w stanie sobie z tym poradzić. Od teraz zawsze każdą poważniejszą diagnozę konsultuje z dwoma lekarzami. Conajmniej. I mimo splendoru, prof dr habilitowana, kobieta się pomyliła. Nie powinna była rzucać tak poważnych diagnoz na podstawie podejrzeń, bez badań. :(

reklama
Beta zwalnia przy wartościach około 6000 a nie 1000.
@Julia 93 badaj betę bo skoro przy wartości 1600 nic nie było widać to może się okazać pozamaciczna. Ewentualnie umów się do lekarza z bardzo dobrym sprzętem.
zresztą nie tylko ja tak uważam bo jestem na kilku grupach i wiele kobiet też mówi że od 1000;)

ile ludzi tyle opinii, moje info od lekarza że od 1000 ;)
Ale to nie jest prawda. Jeżeli lekarz tak twierdzi to bym go chyba zmieniła. Na początkowym etapie beta rośnie bardzo dynamicznie i te 66 % wzrostu to minimum. Dopiero po 6000 zwalnia i to też nie jakoś drastycznie.
Jeżeli inne kobiety na grupach twierdzą tak samo to są w błędzie.

Znalezione w sieci.
Screenshot_20220823-224541.png

"Do 5 tygodnia przyrost jest największy, min 66%, potem zwalnia". Dziewczyna ma przyrost 58%, a nie 10%. Nie spisywała bym ciąży na straty, a poczekała, bo mimo wszystko wygląda to obiecująco. Znam ciąże z gorszym przyrostem, a prawidłowe i donoszone. :)

A badanie bhcg robiłaś w tym samym labolatorium i w równym odstępie 48h?
A nie np. pierwsze badanie o godz. 14 a drugie o 8 rano?

U mnie objawy ciąży były dopiero w 7-8 tygodniu, a i to delikatne. Na becie 2200 nie miałam widocznego zarodka, był sam pęcherzyk. Zero objawów. Fakt, że w naszej państwowej przychodni nie mieli najnowszego USG. U mnie serduszko pojawiło się dopiero dwa tygodnie później. Najpierw było pusto, za tydzień zarodek, a za kolejny tydzień zarodek z serduszkiem. :)
Moim zdaniem lekarka nieopatrznie i niepotrzebnie rzuciła podejrzenie, aby ci nerwów napsuje. Mi bardzo znana neurolog powiedziała, że mój 2 latek ma rdzeniowy zanik mięśni albo dystrofię. 🙄 Co przeżyłam to moje. Zanim doszły wyniki badań, zanim skonsultowałam gdzie indziej, to z łóżka nie wychodziłam. Całe dnie wyłam, że go stracę. :( Bałam się, że umrze. Aż mąż wziął wolne, zajął się dzieckiem, bo nie byłam w stanie sobie z tym poradzić. Od teraz zawsze każdą poważniejszą diagnozę konsultuje z dwoma lekarzami. Conajmniej. I mimo splendoru, prof dr habilitowana, kobieta się pomyliła. Nie powinna była rzucać tak poważnych diagnoz na podstawie podejrzeń, bez badań. :(

reklama
Do góry