reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nie widac zarodka

reklama
Faktycznie troche maly ten przyrost, ale czekaj cierpliwie jest jeszcze wczesniej, na nastepnym usg sie wyjasni, trzymam kciuki

Przy takiej wartości bety powinien być widoczny przynajmniej pęcherzyk. Nie czekałabym, jak najszybciej kolejne usg żeby wykluczyć CP. Moze jakiś inny lekarz cos zobaczy?

A co do bety zwalniającej po 1000 to nawet nie chce mi się komentować...

Jeśli w grę wchodzi życie i zdrowie kobiety, to nie opierajmy się na opiniach tylko na faktach medycznych.
skoro wchodzi w grę życie i zdrowie kobiety to się jedzie do innego lekarza itd. A nie zadaję pytania na forum.
Ja napisałam co słyszałam i wyczytałam, masz prawo to ocenić, ale ja sobie tego nie wymyśliłam. Najwidoczniej wiele kobiet jest w błędzie tak jak i ja bo "skąś" to się im też wzięło.

Widzę, że tutaj niepotrzebna gównoburza powstaje. Skoro tyle z was uważa, że nie mam racji to w porządku, pewnie macie rację i żyłam ze zła informacją.
Przynajmniej teraz już wiem jak to jest z tą beta ;)

reklama
Znalezione w sieci.
Zobacz załącznik 1436069
"Do 5 tygodnia przyrost jest największy, min 66%, potem zwalnia". Dziewczyna ma przyrost 58%, a nie 10%. Nie spisywała bym ciąży na straty, a poczekała, bo mimo wszystko wygląda to obiecująco. Znam ciąże z gorszym przyrostem, a prawidłowe i donoszone. :)
Ja się nie chce czepiać słówek, ale nie wiem, czy właściwe jest pisać, że ciąża ze słabym przyrostem (a niestety przyrost 58 % na tym etapie jest słaby) wygląda obiecująco. To raczej ciąża, którą należy kontrolować i być gotowym na każdy scenariusz. Nie zawsze klepanie kogoś po plecach i mówienie, że będzie dobrze ma sens. Oczywiście może się wszystko dobrze skończyć i tego życzę autorce postu ale niech trzyma rękę na pulsie do czasu potwierdzenia przez lekarza, że jest dobrze.

Ostatnia edycja:
Do góry