I tak jak mówiłaś tylko się zestresowałam beta z dziś 30230Tylko bez stresu, bo przy tak wysokiej becie to już Ci nie urośnie o 66%. Powyżej kilku tysięcy beta już tak nie rośnie, im wyżej tym bardziej zwalnia. Więc żebyś nie panikowała w piątek. Teraz to ważne, żeby w ogóle rosła, a tak naprawdę najwięcej powie USG na tym etapie. Powodzenia!
reklama
Przeliczylam ze przyrost za mały i siedzę i beczeI tak jak mówiłaś tylko się zestresowałam beta z dziś 30230
Klaudia126
Fanka BB :)
chwila, chwila 2 dni temu miałaś 21 tys. Dziś masz ponad 30 tys.Przeliczylam ze przyrost za mały i siedzę i becze
Przy takich wartościach beta nie rośnie tak szybko jak do tysiąca..
Czym się konkretnie martwisz, że za mały przyrost czy coś innego?
Byłaś u lekarza na USG?
Klaudia126
który to tydzień?Przeliczylam ze przyrost za mały i siedzę i becze
Tak tym przyrostem niby wiem,ze już tak szybko nie rośnie,ale panikuje..chwila, chwila 2 dni temu miałaś 21 tys. Dziś masz ponad 30 tys.
Przy takich wartościach beta nie rośnie tak szybko jak do tysiąca..
Czym się konkretnie martwisz, że za mały przyrost czy coś innego?
Byłaś u lekarza na USG?
Kolejne usg mam w poniedziałek.
Wg OM 7,2 według moich obliczeń młodsza o tydzieńktóry to tydzień?
Klaudia126
moim zdaniem przez dwa dni przy takich wartościach to beta ładnie ci rośnie, ale lekarzem nie jestem.Tak tym przyrostem niby wiem,ze już tak szybko nie rośnie,ale panikuje..
Kolejne usg mam w poniedziałek.
Klaudia126
w ciągu pierwszych 4 tygodni beta wzrasta podwójnie co 2 dni (to są wartości do ok 1000). 8-10 tydzień ma największą wartość, a potem spada w ciągu 2 dni o 35%Wg OM 7,2 według moich obliczeń młodsza o tydzień
Coś Ty, przy tak wysokich wartościach to pięknie urosła! Kompletnie nie patrz na przyrost, na to już jest zdecydowanie za późno. Tak jak napisała @Klaudia126 - teraz to już przyrosty są znacznie mniejsze. Absolutnie nie ma się czym stresować. Trzeba cierpliwie czekać na usg. I nie beczeć! Ciąża uczy cierpliwości i jeszcze wiele razy będzie można się czegoś przestraszyć, zwłaszcza, że to początek, ale pozytywne myślenie i wolna głowa jest bardzo istotna!I tak jak mówiłaś tylko się zestresowałam beta z dziś 30230
reklama
Klaudia126
z beta jest wszystko w porządku także nią się nie stresuj. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale wierz mi, że w ciąży będzie cię pewnie co chwilę coś niepokoić, musisz postarać się pozytywnie myśleć albo chociaż nie stresować "na zapas". Ja jestem bardzo nerwową osobą, bardzo szybko i dużo się przejmuje nawet głupotami na co dzień, także wiem jakie to jest trudne, żeby nas tym zapanować. Jeżeli będziesz miała potrzebę to zawsze możesz napisać do mnie na priv i możemy gadać o czymkolwiek zechcesz, a może trochę dzięki temu wyluzujeszWg OM 7,2 według moich obliczeń młodsza o tydzień