reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nie widac zarodka

Cześć dziewczyny
Może ktoś miał podobna sytuacja, bo zwariuje
Ostatnia miesiączka 16.07
14.08 powinnam dostać okres,ale nie ma.
16.06 zrobiłam test ciążowy i odrazu pojawiło się 2 kreski. Objawow brak.
19.08 USG lekarz stwierdził że nic nie widać, że jeszcze zawczesnej ,to według niej 4 tydzien ,jakąś kropeczka tam jest ,ale nieznanej lokalizacji i że dla niej to ciąża biochemiczna i najlepiej przyjść za 2-3tygodnie na ponowne USG.
Dostałam skierowanie na BETA HCG
19.08-1618
21.08-2618
Obecnie nie mam żadnych objawow ciąży, i bardzo się martwię,nie wiem czego się spodziewać.
W ciąży która wlasnie zakończyła się szczęśliwym rozwiazaniem 14.08.2022 miałam podobnie zrobiłam tesy poszłam ok 2 tyg później do lekarza by to 5tc i lekarz stwierdził że raczej nic z tego nie będzie nie widać zarodka....że mam przyjść za 2 tyg w co raczej wątpi bo pewnie do tego czasu poronię 😔
Płakałam jak bóbr a mój mąż mówi do mnie nie wiesz co się robi idz na ip powiedz że jesteś w młodej ciąży i dlatego nie masz karty ciąży bardzo cię boli brzuch i sprawdzą
I tak zrobiłam i rzeczywiście w szpitalu wyszło że jest zarodek i bijące serduszko
Wedlug usg i om termin porodu się nawet pokrywał i był wyznaczony na 15.08.2022 córcia urodziła się dzień przed 😊
Poszłam do tego lekarza jeszcze tylko raz bo i tak zrobił mi wyrzuty po co polazłam do szpitala
Znalazłam super lekarza we wlasnej przychodni 😊
Dzisiaj malutka ma 2 tygpdnie

Załączniki

• 20220816_102623.jpg
    20220816_102623.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 86
reklama
W ciąży która wlasnie zakończyła się szczęśliwym rozwiazaniem 14.08.2022 miałam podobnie zrobiłam tesy poszłam ok 2 tyg później do lekarza by to 5tc i lekarz stwierdził że raczej nic z tego nie będzie nie widać zarodka....że mam przyjść za 2 tyg w co raczej wątpi bo pewnie do tego czasu poronię 😔
Płakałam jak bóbr a mój mąż mówi do mnie nie wiesz co się robi idz na ip powiedz że jesteś w młodej ciąży i dlatego nie masz karty ciąży bardzo cię boli brzuch i sprawdzą
I tak zrobiłam i rzeczywiście w szpitalu wyszło że jest zarodek i bijące serduszko
Wedlug usg i om termin porodu się nawet pokrywał i był wyznaczony na 15.08.2022 córcia urodziła się dzień przed 😊
Poszłam do tego lekarza jeszcze tylko raz bo i tak zrobił mi wyrzuty po co polazłam do szpitala
Znalazłam super lekarza we wlasnej przychodni 😊
Dzisiaj malutka ma 2 tygpdnie
No i właśnie to jest zaradność! Nie wiem czemu czesto kobiety wolą z płaczem czekać 2 tyg zamiast umówić się na wizytę do innego lekarza albo właśnie iść na IP... gratulacje!

Dziewczyny, jestem w szpitalu ,wczoraj jednak pojechałam.
Wczoraj pobrali mi krew, wynik beta hcg 4500. Dziś na USG stwierdzono że jednak to nie jest ciąża pozamaciczna, a to coś na prawym jajniku ,to zolte ciałko. W jamie macicy jest na razie pusty pęcherzyk.
Mówili że na razie mam zostać na kilka dni w szpitalu, będą obserwować.
Czy jest jeszcze szansa na dobre rozwiązanie czy raczej czeka mnie łyżeczkowanie.
Od daty owulacji to był by 5 tydzien

Wczoraj pobrali mi krew, wynik beta hcg 4500. Dziś na USG stwierdzono że jednak to nie jest ciąża pozamaciczna, a to coś na prawym jajniku ,to zolte ciałko. W jamie macicy jest na razie pusty pęcherzyk.
Czy jest jeszcze szansa na dobre rozwiązanie czy raczej czeka mnie łyżeczkowanie.
To znaczy puste jajo

Miałam identyczną sytuacje :( poczułam dużą ulgę, że to nie cp, bo cp to największe ***** przy ciążach moim zdaniem.
U mnie niestety skończyło się pustym jajem, ale u ciebie tylko cierpliwość da odpowiedź :)

Miałam identyczną sytuacje :( poczułam dużą ulgę, że to nie cp, bo cp to największe ***** przy ciążach moim zdaniem.
U mnie niestety skończyło się pustym jajem, ale u ciebie tylko cierpliwość da odpowiedź :)
A ile czasu jeszcze musiałaś zaczekać?
W jakim tygodniu byłaś?Jaki miałaś wynik beta hcg?

A ile czasu jeszcze musiałaś zaczekać?
W jakim tygodniu byłaś?Jaki miałaś wynik beta hcg?
Jak mi uwidocznili pęcherzyk w macicy miałam bhcg ok 3500, za dwa dni pojawił się drugi pęcherzyk, ciąża blizniacza.
Po 2 tygodniach bhcg była 30 000 a zarodków nie było, odczekałam 5 dni i pojechałam do szpitala na łyżeczkowanie. W sumie ciąże mi usunęli w 10tc, ale ja miałam późną owulacje, późne zagnieżdżenie i dlatego tyle to trwało :)

Jak mi uwidocznili pęcherzyk w macicy miałam bhcg ok 3500, za dwa dni pojawił się drugi pęcherzyk, ciąża blizniacza.
Po 2 tygodniach bhcg była 30 000 a zarodków nie było, odczekałam 5 dni i pojechałam do szpitala na łyżeczkowanie. W sumie ciąże mi usunęli w 10tc, ale ja miałam późną owulacje, późne zagnieżdżenie i dlatego tyle to trwało :)
A ile czasu byłaś w szpitalu i czy udało się po tym zajść ponownie w ciążę?

A ile czasu byłaś w szpitalu i czy udało się po tym zajść ponownie w ciążę?
Ja akurat nie reagowałam na leki poronne, a nie chciałam zabiegu bez nich. Chciałam, żeby moja szyjka macicy otworzyła się powoli sama, a nie mechanicznie. Więc w szpitalu byłam od poniedziałku do środy.
Ale inne kobiety jak dostały rano tabletki to nawet tego samego dnia wychodziły :)
Tak, zaszłam potem w ciążę, niestety też poroniłam, ale to nie jest tak, że jak ja poroniłam to ty też poronisz kolejną :)
Poza tym jeszcze nie wiadomo, czy będziesz miała pusty pęcherz :) może też blizniacza i dlatego wysokie bhcg?
Wiesz jakiego rozmiaru masz ten pęcherz w macicy? Ile ma mm?

reklama
Ja akurat nie reagowałam na leki poronne, a nie chciałam zabiegu bez nich. Chciałam, żeby moja szyjka macicy otworzyła się powoli sama, a nie mechanicznie. Więc w szpitalu byłam od poniedziałku do środy.
Ale inne kobiety jak dostały rano tabletki to nawet tego samego dnia wychodziły :)
Tak, zaszłam potem w ciążę, niestety też poroniłam, ale to nie jest tak, że jak ja poroniłam to ty też poronisz kolejną :)
Poza tym jeszcze nie wiadomo, czy będziesz miała pusty pęcherz :) może też blizniacza i dlatego wysokie bhcg?
Wiesz jakiego rozmiaru masz ten pęcherz w macicy? Ile ma mm?
Właśnie z tą beta jest dziwne też
Bo robiłam pierwszy raz 19.08-1600
21.08-2600, 28.08-3500,29.08-4500

Nie dostałam żadnego zdjęcia, więc nie wiem jakie rozmiary

Do góry