reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zwierzątkowo.

Flaurka wszystko doczytuje, czasami nie pisze bo mi rece opadaja ;-))

A tak serio to nie rozumiem Twojej mamy bo jesli ja to interesuje, to jej pasja to dlaczego nie wystawiac, robic tego legalnie? nie zarobi ale bedzie w tym siedziala po uszy:)
No i nayrlane chowanie kotow...dla mnie mioty i rodzenie to meczenie kotki, dodatkowo kotka meczy sie w trakcie ruji, wrecz bardzo sie meczy psychicznie i fizycznie dlatego tez polecane jest sterylizowac. Kocice wysterylizowane sa pozbawione ryzyka powstania wielu chorob, np ropomacicza...
Czyli mowiac w skrocie koty wykastrowane i wyster zyja dluuzej!

AS zazdroszcze konia, kocham! Piekne, czyste i moglabym calowac po paszczy:)
Uczylam sie kiedys jezdzic, ale pozniej braklo warunkow i sie skonczylo:(
POkaz psiury!
Co do Barfu..Twoje psy nigdy nie mialy po tym sensacji zoladkowych? MOja Poila zje cos swiezego i ma biegunke i pierdzi smierdzaco..

reklama
Ollena, jesli CZASEM dajesz psu cos swiezego, szczegolnie z koscmi, to nic dziwnego, ze ma problem... Wigor jest na barfie od blisko dwoch lat, od tej pory nie wanieje mu z paszczy, bakow nie puszcza wcale, chyba ze dostanie mu sie cos nielegalnego typu kawalek kielbasy :p Wczesniej supersmierdzace baki byly co wieczor.

Ollena - nasza sunia od ponad 2,5 roku jest BARFowana i tez z nia wszystko w porzadku :-)

Co do wystaw - rozni ludzie maja rozne hobby. Dla mnie wystawy sa glupie jak przyslowiowy but z lewej nogi. Zmusza sie zwierzaki do nienaturalnych zachowan, nienaturalnie pielegnuje im sie siersc, grupa fanatykow jakiejs absurdalnej idei ("czystosci rasy") ocenia ksztalt uszu i czubek ogona - dla mnie to bzdura a "czyste rasowo" zwierzaki wcale nie uwazam za najlpsze. A tym bardziej "nierasowych" nie uwazam za nielegalne :szok: Takze w tym wzgledzie bardziej rozumiem i popieram pasje mamy Flaurki niz Twoj wystawowy upor ;-)

As! Jestem zachwycona Waszym konikiem. Jest piękna!! też kiedyś jedziłam konno, ale jak w życiu bywa gdzieś to uciekło (głównie z powodu finansów), bardzo żałuję bo uwielbiałam to!. Konie są cudowne, a najpiękniejszy jest ich zapach:-)

Tu nie miejsce na teksty typu rasowy to rodowodowy sa od tego inne fora.Flaurka po co Ty się komukolwiek tłumaczysz.To tak jakbym ja teraz zaczeła potępić ludzi nie chodzących do kościoła albo tych co kupują jedynie nowe ubrania dzieciom jedni nie są moralni Ci drudzy niszczą przyrodę(np takich bym mogła użyć argumentów najprawdopodobniej nie do końca prawdziwych).Tu mamy pisać o zwierzakach ,a nie siać wygodną dla producentów zwierząt rodowodowych politykę

Ostatnia edycja:
Azula, a wiesz, ze nie wiem po co?:))

Pieszczoszko - calego zwierza sie nie brzydze, ale zeby konia mnie odrzucają. Pewnie jakbym miala jakiegos bliskiego byloby inaczej - psow i kotow sie nie brzydzę, krow tez nie - a konie jakos nie podchodza.

wikasik, kugela a co dokladnie dajecie psom?
Pola po suchym Royalu tez nie pierdzi. Pierdzi jesli dostaje cos ponad to.

As fotki i filmiki super, kilka razy miałam okazję pojeździć (trochę za dużo powiedziane no ale ;) ) na koniu - świetne uczucie :) Myśle, że jak Krzyś będzie chciał, to będzie uczył się jeździć :) Co do rodowodów - nie wypowiadam się, bo byłam (i nadal się uważam za) dumną właścicielkę najukochańszej kundelki na świecie :) pomimo, że została z moimi rodzicami :)
Misia 014.jpg
Krzyżowa 2009 033.jpg

Ostatnia edycja:
Nasza ma w jadlospisie: kosci wolowe i jagniece, krowie zoladki (tzw. flaki), jagniecine z warzywami (oczywiscie takie odpady, ktorych ludzie nie chca), chrzastki wolowe z warzywami (warzywa tez oczywiscie surowe), wolowine w kostkach, serca wolowe, mieso renifera lub losia. Surowego drobiu niestety nie zje za nic. Sucha karma moim zdaniem to wogole nie karma - tam jest max. 4% miesa, reszta to cukier i soja :szok:

Kurcze, zasadzam sie na te filmiki AS i zasadzam ale ciagle mi cos/ktos przerywa :dry:

reklama
kugela w marketowych suchych karmach jest wlasnie tyle miesa, ok 4%.
My Royala kupujemy albo rozne inne bardzo dobrej jakosci karmy.
Zero pierdzenia, biegunek itd.

Ten caly BARF...chyba wiecej czasu zajeloby mi kupowanie i dobieranie miesa dla psa jak dla nas;-))
No i Pola by mi sie przekrecila i zasrala mieszkanie;)

Do góry