reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zwierzątkowo.

little_nina nie wiedziałam że to tak wygląda teraz będę się bardzie przypatrywać w skład a powiedz mi może znasz jakąs karmę dla kici suchą dobrą ja kupowałam ostatnio purine bo ponoć dobra ale teraz już się zgubiłam w tym wszystkim

Jaką Purinę? Purina ma kilka marek, Cat Chow, Pro Plan i kilka innych, znacznie różniących się jakością.
Jak miałam kotę to karmiłam karmą Iams, ale genialna jest Acana, jeśli chodzi o to trochę droższe. Z tańszych, marketowych- nie mam zielonego pojęcia. Ale na dobry początek możesz sie przejśc do jakiegoś reala/tesco i spojrzeć na skład chociaż pod względem zawartości mięsa ;-)

I najlepiej oczywiście żeby granulki były koloru naturalnego, a nie farbowane na wszystkie kolory tęczy :-)

reklama
o jej sama nie wiem jaka to była taka w turkusowym opakowaniu :-) ale dzisiaj jak się wybiorę na zakupy to posprawdzam wszystkie :-) jak sobie myslę że trzeba iść na przedświateczne zakupy a marketach będzie taki tłok to mam dość

nasz york jest z nami już 2 latka i jest dla nas najukochańszym stworkiem na świecie!!!:-):-) S się śmieję że na porodówkę będzie musiał mi go przemycić:-D
wcale nie pasuje do opisu yorka że niby złośliwy, uparty itd... wszystko zależy jak się psa wychowa z naszym od małego zero problemów jest na prawdę kochany i posłuszny:tak:
little nina nasz prawie od początku śpi z nami w łóżku bo jak do nas trafił to akurat spaliśmy na materacu na podłodze więc się nie bałam że może spaść czy coś a teraz normalnie w łóżku z nami śpi (2,5kg) i oczywiście jego ulubionym miejscem jest spanie między mną a S...;-) to kwestia przyzwyczajenia się do tego że takie maleństwo jest w łóżku my ani razu go nie przygnietliśmy bo człowiek nawet w śpiku ma zakodowane że on tam jest a poza tym on sam też jest bardzo czujny:tak:

Martusia - jak kochacie swojego yorka to go lepiej nie przemycajcie na porodowke, bo jak psina zobaczy ukochana pancie w takich bolach, to sie nabawi traumy na reszte zycia :-p:-D

Co do karmy to tez najlepzse doswiadczenia robilam z markami kompletnie szerzej nieznanymi. Najbardziej podoba mi sie Rinti z serii Nature's balance. Nie wiem, czy jest w PL dostepna. Ale nie dosc, ze ma duuuuzo miesa to zawiera jeszcze ciutke (nieduzo) warzyw, ziol i olei - dobranych pod psie potrzeby. Zadnych sztucznych dodatkow. Troche drogawa impreza i tylko w wiekszych sklepach zoologicznych do dostania ale jakosc dobra. My zapasy puszek robimy na dluzsze wyjazdy, jak sie nie da wziac surowego mieska.

Dziewczyny posiadajace psy leniace sie... nie trafia Was z ta sierscia? Z reka na sercu odkurzam 3 razy dziennie salon szczegolnie bo suka w nim przebywa. Juz wywalilismy dywan, bo nie dalam rady go co chwile odkurzac, wiec panele teraz cale w siersci sa...
Suka za 2 tyg umowiona na sterylke ale najchetniej to bym ja na ogolenie na lyso umowila..;-)

Ollena idzie się przyzwyczaić. Mój honorowy dawca futra linieje cały rok jak to w mieszkaniu więc codziennie zamiatam panele. Ale już niedługo przeprowadzi się do teściów i nareszcie będzie spokój.

Nasza gubi futro caly rok ale ma tez fazy zrzucania siersci wiadrami :tak:Mozna ja oczywiscie czesac zwykla szczotka i ona to bardzo lubi ale najlepiej do wyczeswyania klakow sprawdza sie u nas... konskie zgrzeblo. 15-20 minut czesania, wychodzi doslownie wiadro (10L) futra i spokoj niemal na tydzien :-) Moze komus ten patetnt jeszcze podpasuje - dziala nie tylko na rasy polnocne ale tez na wszelakie owczarki, setery itp :-) Z szorstokowlosymi nie mam doswiadczenia.

Insza inszosc, ze mi polozna powiedziala, ze bobas nie powinien... polknac psich wlosow. Ha - tylko czemu? nie zapytalam :baffled: A juz pojecia najbledszego nie mam jak tego dokonac, bo jej wlosy sa wszeeeeeeedzie ;-)

Ja mam maleństwa ala chihuahua i też teraz się lenią też mi to się nie podoba bo choć małe ale całą bluzkę oblepią kudlikami.Ale i tak je kocham.

Katasza a czemu psa wyprowadzasz?

kugela psa siersci nie moze dziecko do buzi tak jak i normalnego wlosa, dorosly tez nie powinien, nie widze innych powodow;) nie unikniesz jak masz zwierzeta. Ja sie tego boje, bo ta siersc wszedzie jest i przy raczkujacym dziecku bedzie koszmar..

azula ja na bluzce czy spodniach nie mam bo z psem sie nie przytulam i nie glaszcze nawet ostatnio. ale w pralce jest i na praniu, koszmar.

reklama
Bo w kawalerce nie damy rady we dwie dorosłe osoby, dziecko i prawie 40 kilo psa :)
No a poza tym to teściowa zaczyna budowę i i tak pies miał się na działkę wyprowadzić.

Do góry