reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zmartwienia

eh a ja jeszcze nic nie czuje czasami motylki ale czego moje malenstwo mamusi nie kopnie?na dodatek boli mnie kregoslup i kosc cala ogonowa i biodra nie moge sie ruszac czuje sie jak stara babcia... ???

reklama
Ja ostatnio ciagle trafiam na programy o wczesniakach. W weekend na TVN tez było i nawet mnie podbudowało, że takie małe dzidzie a tak sobie dobrze radza. :)

Maggusia pisze:
eh a ja jeszcze nic nie czuje czasami motylki ale czego moje malenstwo mamusi nie kopnie?na dodatek boli mnie kregoslup i kosc cala ogonowa i biodra nie moge sie ruszac czuje sie jak stara babcia... ???

ja mówię że jak kaczka... człap człap z boczku na boczek ;)

no nietety lekarz mi wyjasnił co ztym kręgosłupem, a mianowicie to nasze ciążowe hormony troszczą się o rozluźnienie połączeń stawowych aby bibi mogło urodzić się przez wąską obręcz miednicy, zwiększająca się waga dziecka+wody płodowe+łożysko i te inne obciążają kręgosłup który przykmuje inna pozycję niż dotychczas, często bywa że mały łobuz rozpychając się zaczyna uciskać na nerw kulszowy co daje w efekcie silny ból, na który w zasadzie nie można nic poradzić prócz basenu , nagrzewania poduszką elektryzną :(

To już wiem gdzie schowało się moje dzieciątko - chyba robi wywijasy na nerwie kulszowym, bo mnie narywa od pośladka aż do lydki - od kilku tygodni - siedzenie to koszmar dla mnie. Najszybciej ze wszystkich dziewczyn wyrywam w teren, bo wole chodzić niż siedzieć :)

wiem, wiem - mnie narywa lewa noga, nieraz cała mi drętwieje, mam w niej "mrówki", dlatego od dluższego czasu czas wolny w domu spędzam po prostu na leżąco, bo nie wysiedzę na kanapie, ani fotelu, nie czuję nogi ;(

reklama
a ja położyłam w nocy prawą rękę za głowę rano miałam tak drętwą że nie mogłam jej podniesć i przez 10 minut doprowadzić do stanu używalności ;)

Do góry