reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

tak sobie czytam o waszych badaniach i zestawiam to z moimi to można doznać szoku.
co do KTG to ja teraz nie miałam w ogóle, a w pierwszej ciąży jedyne jakie miałam było podczas porodu.
Nie miałam ani przedtem ani teraz testu obciążenia glukozą.
Ginekologicznie byłam badana dwa razy , z czego raz to na moje wyraźne życzenie bo miałam na dole jakieś dziwne uczucia (co ciekawe w pierwszej ciąży badał mnie za każdym razem).
Usg za to mam przy każdej wizycie, morfologia i mocz zlecone trzy razy. do tego jeszcze raz HBS i Wr , cytologia i cukier. I to by były wszystkie badania. O wszelkich innych testach czy badaniach to tylko czytałam.
Od początku nie biorę żadnych witamin (tylko kwas foliowy do 12 tyg), bo wyniki badań są bardzo dobre.
Jednak lekarz ten prowadził moją pierwszą ciążę i raczej mam do niego zaufanie.
Ciekawa jestem ilu jest takich lekarzy ktory by stosowali zalecenia o ktorych czytam w prasie, np. zlecaja co miesiąc morfologię itd.

reklama
U nas długi weekend w toku, a ja tylko chciałam napisać że od godzinki mam skurcze co 10 minut mniej więcej i mam ogromną nadzieję że to już:tak:.

tak sobie czytam o waszych badaniach i zestawiam to z moimi to można doznać szoku.
co do KTG to ja teraz nie miałam w ogóle, a w pierwszej ciąży jedyne jakie miałam było podczas porodu.
Nie miałam ani przedtem ani teraz testu obciążenia glukozą.
Ginekologicznie byłam badana dwa razy , z czego raz to na moje wyraźne życzenie bo miałam na dole jakieś dziwne uczucia (co ciekawe w pierwszej ciąży badał mnie za każdym razem).
Usg za to mam przy każdej wizycie, morfologia i mocz zlecone trzy razy. do tego jeszcze raz HBS i Wr , cytologia i cukier. I to by były wszystkie badania. O wszelkich innych testach czy badaniach to tylko czytałam.
Od początku nie biorę żadnych witamin (tylko kwas foliowy do 12 tyg), bo wyniki badań są bardzo dobre.
Jednak lekarz ten prowadził moją pierwszą ciążę i raczej mam do niego zaufanie.
Ciekawa jestem ilu jest takich lekarzy ktory by stosowali zalecenia o ktorych czytam w prasie, np. zlecaja co miesiąc morfologię itd.

Mój lekarza co miesiąc zaleca mi robienia morfologi i moczu,do tego inne badania ....

U nas długi weekend w toku, a ja tylko chciałam napisać że od godzinki mam skurcze co 10 minut mniej więcej i mam ogromną nadzieję że to już:tak:.

Trzymam kciuki że to już :-). Napisz czy bardzo bolą takie pierwsze skurcze?

Meva trzymam kciuki zeby to byly te dawaj znac jak cos czekamy :))

a ja 3 dzien biore tabl. i nie ukrywam ze noc byla ciezka boli troche srednio raz na 30 min jak ja juz chce miec to za soba :(

Od 13.00 co 10 minut skurcze - ale chyba słabną. Idę do restauracji na kolację, zobaczymy co będzie, nie wiem tylko czy brać torbę czy nie:)

reklama
Do góry