reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Monika nie wiem co to moglo byc ale powinnas chyba skontaktowac sie z lekarzem. Moze niunia bawila sie pepowinka ale lepiej to sprawdz i dbaj o siebie.

reklama
mam nadzieje ze wszystko sie okaze ok. zniose wszystkoi poswiece wiele zeby tylko moja dzidzia byla zdrowa :)

Wszystko będzie dobrze, jesteśmy silne i poradzimy sobie ze wszystkim:tak:.

Cześć dziewczynki.

Czy któraś może mi podpowiedzieć co to było????:-:)-:)-(
Dodam że te wszytkie obrawy pojawiały sie odrazu jak poprzedni znikał.
POMOCY!!!

ja bym na Twoim miejscu zgłosiła się do lekarza i to szybko!

ja miałam podobne objawy ale nie w ciąży - jestem niskociśnieniowce (moja norma to 80/55) ale jak mi kilka razy ciśnienie spadło za nisko to mój organizm zachowywał się podobie ... ale nie wiem jak można to powiązać z ciążą, bo teraz mam ciśnienie momentami nawet 70/50 i nic mi nie jest ...

Monika ,ja tez miałam całkiem podobne objawy przedwczoraj. Zrobiło mi sie tak dziwnie zaraz po obiedzie.też stałam jakby obok siebie, niby widziałam ale nie widziałam, nie mogłam czytać liter nie mogłam mówić ,tak mi sie przynajmniej wydawało.Po 5 min zazcęłam wracać do siebie, rozpłakałam sie zaczęły mi dretwiec palce o prawej reki.Po rozmasowaniu wróciło mi czucie w palcach. Zmierzyłam sobie cisnienie i cukier, Wszystko w normie cisnienie 110/'70, cukier 111. Nie wiem co to mogło byc. W sobote ide do lekarza to sie popytam. Ale boje sie zeby znowu cos takiego mi sie nie zdarzyło. Napisz czy juz czujesz sie dobrze?

Monika ,ja tez miałam całkiem podobne objawy przedwczoraj. Zrobiło mi sie tak dziwnie zaraz po obiedzie.też stałam jakby obok siebie, niby widziałam ale nie widziałam, nie mogłam czytać liter nie mogłam mówić ,tak mi sie przynajmniej wydawało.Po 5 min zazcęłam wracać do siebie, rozpłakałam sie zaczęły mi dretwiec palce o prawej reki.Po rozmasowaniu wróciło mi czucie w palcach. Zmierzyłam sobie cisnienie i cukier, Wszystko w normie cisnienie 110/'70, cukier 111. Nie wiem co to mogło byc. W sobote ide do lekarza to sie popytam. Ale boje sie zeby znowu cos takiego mi sie nie zdarzyło. Napisz czy juz czujesz sie dobrze?
Teraz boli mnie tylko głowa.
Ja idę dzisiaj do lekarza i napewno się zapytam co to mogło być i jak tylko wrócę to odrazu napisze co gin powiedziała.

Monika, będę czekała przy kompie cały dzien, błagam napisz co ci powiedział, ja sie boje!! Ja jestem zakatarzona, ale głowa mnie nie boli, moze to jest zwiazane z hormonami w ciazy? w zcasie tego napadu tez głowa mnie nie bolała byłam tylko taka zdretwiała.

Ostatnia edycja:
Monika, Jaza: No powiem Wam dziewczyny, że jesteście cierpliwe ja w takiej sytuacji pewnie udałabym się na izbę przyjęć (jeśli byłaby to niedziela tak jak u Moniki), bo rzeczywiscie tych objawów było kilka i to po sobie...
Pisz Moniko co powiedziala lekarka. Mam nadzieję, ze to nic poważnego
Trzymajcie się

reklama
No i jestem.
Po badaniu gin powiedziała że od dołu wszytko wporządku. Coprawda szyjka trochę krótka ale skoro nic nie wypada to jest ok.
A co do tej historii o której pisałam wcześniej:
Dostałam nakaz pilnego udania się do okulisty na badanie dna oka, oraz do neurologa i na EEG głowy bo mogły to być objawy małych napadów padaczkowych, które nie muszą się objawiać drgawkami i utratą przytomności ale właśnie problemami z mówieniem, chwilową otratą pamięci czy np "urwaniem się na pół minuty filmu".
Także gin kazała jak najszybciej to wykluczyć.
Troszkę się przestraszyłam i od jutra zaczynam latać po lekarzach.

Do góry