reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dziewczyny, moja Ginka nie daje żadnych skierowań tylko mówi co mam zrobić, za wszystko płacę sama więc to odemnie zależy co mam robione a co nie. Jak szłam zrobić morfologię to przy okazji kupiłam w aptece glukozę ( bodajże ok 4-5 PLN) a za pobranie krwi zapłaciłam dokładnie 9 PLN więc nie są to zawrotne sumy ..... nawet w dobie kryzysu ;-)

reklama
Ja tez za wszystkie badania place sama...tyle ze lekarz za kazdym razem pisze mi jakie badania mam zrobic - taki urok chodzenia do ginekologa prywatnie :-)

Mam takie może głupie pytanie. Chodzę do lekarza prywatnie. Zawsze na wszystko mnie kierował-ale na obciążenie głukozą nie dostałam od niego polecenia.
Nocanka- to poprostu idziesz bez żadnej karteczki i sama mówisz co chcesz aby Ci przebadali?Czy jak?
Następna wizytę mam 10 marca, a zależało mi by aby się przebadać. Piszecie ze to sie bada miedzy 24-28 tyg. I sie zastanawiam, czy nie pojsc sama do laboratorium. Pierwszy raz chodze prywatnie- i tak myslalam,ze mimo wszystko trzeba dostac wytyczne od lekarza.
Czyli moge sobie to kupic w aptece i przebadac na własna ręke w laboratorium?Czy lepiej zadzwonić do doktora?Poradźcie mi proszę.

Lenka - mozesz sama zrobic - nie potrzebujesz skierowania od lekarza. Glukoze kupuje sie w aptece - ja zaplacilam chyba 3 zl za 75 g. A potem w laboratorium powiesz ze chcesz zrobic test obciazenia glukoza i pielegniarka powinna Ci wszystko wyjasnic. Pamietaj ze trzeba to robic na czczo - jak przy normalnym pobieraniu krwi.

Nika77-Bardzo Ci dziękuje za odpowiedź. Czasem jestem taka nie poradna. No więc w przyszłym tyg pomyślę o tym badaniu:) Bede spokojniejsza- tym bardziej,ze przed ciąża nie przepadałam za słodyczami a teraz codzień muszę coś schrupać. Troszkę się boję,ale trzeba wierzyć,ze wszystko będzie dobrze jak do tej pory.

Lenka nie martw sie tylko na zapas...ja tez slodyczomaniaczka nigdy nie bylam, a teraz codziennie cos slodkiego jem i to w sporych ilosciach:-D A wyniki wyszly rewelacyjne, wiec nie masz co sie zamartwiac ;-) Widocznie organizm potrzebuje tego co w slodyczach zawarte :tak:

A ja chodze do lekarza prywatnie ale nie płace za badania bo on mi pisze skierowanie ale z tyłu na skierowaniu podbija pieczatke z ośrodka zdrowia.Zazwyczaj bierze ode mnie ksiazeczke wypisuje badania a ja na drugi dzien podjezdzam do niego i odbieram z pieczatka z przychodni i takim o to sposobem za badania nie płace choc faktycznie nie sa to duze sumy ale..suma sumaru i sie nazbiera...:-)

A ja mam wizyte juz w czwartek i wlasciwie tez juz powinnam miec zrobiona glukoze, chyba ze zrobia mi to badanie przy okazji nastepnej wizyty. Juz nawet nie pamietam, kiedy pilam te slodkosci:baffled: w pierwszej ciazy.

A ja mam wizyte juz w czwartek i wlasciwie tez juz powinnam miec zrobiona glukoze, chyba ze zrobia mi to badanie przy okazji nastepnej wizyty. Juz nawet nie pamietam, kiedy pilam te slodkosci:baffled: w pierwszej ciazy.

a ja czekam na "wyrok" w środę, bo właśnie mam wizytę:tak: (na którą idę z wynikami glukozy 50g.). Nie wiadomo czy się stresować, że lekarz nie zlecił badania czy później wynikiem:-D.

reklama
Dziewczyny czy wy tez macie takie napady dusznosci? Czasami brakuje mi tchu i musz sie połozyc nigdy tak nie miałam. Wogole ostatnio zle sie czuje czesto boli mnie brzuch jestem wiecznie zmeczona nic mi sie nie chce.

Do góry