reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dilajla, a to nie są te przewody ;-) od jajników?
Wiecie, nas naprawdę ma prawo boleć, kłuć i ciągnąć - w naszych brzuchach dzieją się przedziwne rzeczy, macica z dzidziusiem rośnie i upycha wszystko dookoła, rozciąga różne ścięgna, żyłki itd. Weź nospę ze 3 razy dziennie i pobierz trochę magnez, zanim się zaczniesz martwić, kochana :-D

reklama
A ten twardniejacy brzuch to normalne? Bo ja dzisiaj mialam 2 intensywne godziny sprzatania, a potem dotknelam sie do brzuszka to byl twardy jak skala. I przez reszte dnia jakos taka oslabiona bylam i zmartwiona czy to jest ok...

ja strzeliłam gafę bo w styczniu gin powiedział mi, że jak będzie mi twardniał brzuch to mam wziąć no-spę, ale ja głupia przytaknełam i nie zapytałam o dawkę:zawstydzona/y:-wtedy nie twardniał, ale teraz mi dokucza, zwłaszcza wieczorem:-(

Mi lekarz powiedział zeby jak najwiecej wypoczywac w koncu po to jestem na zwolnieniu. Łatwo mu powiedziec jak mam lezec i wypoczywac przy 3 dzieci? Obiad trzeba ugotowac no i podac oczywiscie, posprzatac,pomyc naczynia wyprac i zrobic zakupy.

ja strzeliłam gafę bo w styczniu gin powiedział mi, że jak będzie mi twardniał brzuch to mam wziąć no-spę, ale ja głupia przytaknełam i nie zapytałam o dawkę:zawstydzona/y:-wtedy nie twardniał, ale teraz mi dokucza, zwłaszcza wieczorem:-(

Mi na początku ciąży położna powiedziała, żeby mieć zawsze pod ręką "zwykłą" nospę, a nie forte. Używam więc 40-tki :-D Zresztą, Gumisiu, jak masz wątpliwości, to na pewno Ci podpowie aptekarz.

Mi lekarz powiedział zeby jak najwiecej wypoczywac w koncu po to jestem na zwolnieniu. Łatwo mu powiedziec jak mam lezec i wypoczywac przy 3 dzieci? Obiad trzeba ugotowac no i podac oczywiscie, posprzatac,pomyc naczynia wyprac i zrobic zakupy.

Ja mam sztukę dziecka do "obrobienia", nie wiem, czy przy trójce się potraja praca, ale na pewno się zwiększa. Więc wielki szacun :-D Ja, poza rzeczami, o których pisała Irka, dorzuciłam sobie ten kurs na prawko, no i mam pracę zawodową - po takim "urlopie" często padam na pysk ;-)

No to jeszcze pare miesiecy sie tak beda chyba rozciagac:crazy::crazy: daj mi jutro prosze znac co Ci lekarz powie

Beatko, właśnie wróciłam od ginki, potwierdziła, że bóle w pachwinach to wiązadła, więc zupełnie nie musisz się martwić. Mi to przeszło po magnezie i nospie - kilka dni takiej kuracji powinno załatwić problem :tak:

Dzięki za dobre rady dziewczynki.Znalazłam wczoraj w domu 40, ale bałam sie że może za duża i przecięłam na pół:rofl2:, teraz już nie będę przecinać:-D

Dziewczyny a ja dzisiaj jestem załamana. Wyskoczyła mi wysypka, to chyba po przyjmowaniu antybiotyku Duomox na zapalenie pęcherza. Miałam mieć dzisiaj wizytę u gina, ale odwołane zostały wszystkie wizyty, oczywiście nikogo o tym nie poinformaowali a ja na darmow jechałam.:wściekła/y::wściekła/y: Dodzownić się do tego gina nie mogłam, bo wyłączył telefon. Dodzwoniłam się dopiero przed chwilą, bo do 12 miał przyjmować w przychodni i dopiero po 12 włączył telefon. Kazał mi odstawić ten antybiotyk, ale ja się boję że zapalenie pęcherza wróci. Powiedział, że mam zadzwonić dzisiaj o 18 to może mnie przyjmie a jak nie dziś to jutro po 16. Tylko że ja do tego czasu to się zamartwię na śmierć czy wszystko w porządku. Krocze cały czas mnie boli i chyba mam spuchnięte wargi sromowe. W wynikach moczu wyszły azotyny i fosforany, ph moczu aż 8,5. Boję się:-:)-:)-(

Zielona jeden dzień nic tak naprawde nie powinien zmienić. Mam nadzieje, że lekarz przyjmie Cię dzisiaj, ale jeśli nie to nie denerwuj sie bo tym sobie nie pomożesz, a jedynie dzidzi zaszkodzisz. Uspokój sie i zobaczysz co Ci powie lekarz na wizycie ( jak nie dzisiaj to jutro ). Na pewno nie jestes pierwszą dziewczyna z takimi problemami w jego karierze zawodowej bo pęcherz dokucza wielu kobietom w ciazy i Twój gin zalecając Ci odstawienie leku wie co robi. Zaufaj mu. Głowa do góry :tak::-)

reklama
Dzięki diewczyny trochę mnie uspokoiłyście, ale trzęsę gaciami, wezmę już zwolnienie, bo w pracy ze mnie żadnego pożytku już nie ma. Teraz tylko siedzę i się zamartwiam.

Do góry