reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja tez sie dolaczam do tych co sie budza po nocach i nie wiedza co ze soba zrobic. Maz mi kupil taka specjalna poduszke z rekawem co sie wklada miedzy nogi, a pozniej mozna ja wykorzystac przy karmieniu. Ogolnie droga ale polecam. Kupil ja na Amazon.com. Wydaje mi sie, ze moj maluch dosc wysoko mi sie usadowil bo praktycznie caly dzien czuje parcie na zoladek i czasami trace oddech. Nie jest to fajne.:-(

reklama
A mnie znow zlapalo jakies cholerne przeziebienie:wściekła/y: Mam podwyzszona temperature i kicham, jak nie wiem co. Mam nadzieje, ze nie dobije do 38 stopni, bo wowczas jedyne wyjscie to lyknac paracetamol.

Dziewczyny, powiedzcie mi czy jak juz czujecie te bąbelki w brzuchu, związane z ruchami maluszków, te pierwsze ruchy, to czujecie je ciągle? bo ja ostatnie 2-3 dni czułam często a dziś jakby mniej, raz chyba tylko. i zastanawiam się czy wszystko ok i nie umiem o tym przestać myśleć. Mała nawet nie reagowała jak autem jechaliśmy a zwykle trochę bardziej sie kręciła. mam nadzieję, że nic się tam nie dzieje niedobrego. czy to normalne? może dziś miała poprostu spokojniejszy dzień? napiszcie proszę, bo nie umiem przestać o tym myśleć....

Hej. Jak najbardziej czuję, ale powiem że nie codziennie udaje mi się je wychwycić, wczoraj nic a dzisiaj po południu znowu chwilę coś się w brzuszku działo :-)

Dziewczyny, powiedzcie mi czy jak juz czujecie te bąbelki w brzuchu, związane z ruchami maluszków, te pierwsze ruchy, to czujecie je ciągle? bo ja ostatnie 2-3 dni czułam często a dziś jakby mniej, raz chyba tylko. i zastanawiam się czy wszystko ok i nie umiem o tym przestać myśleć. Mała nawet nie reagowała jak autem jechaliśmy a zwykle trochę bardziej sie kręciła. mam nadzieję, że nic się tam nie dzieje niedobrego. czy to normalne? może dziś miała poprostu spokojniejszy dzień? napiszcie proszę, bo nie umiem przestać o tym myśleć....

Nie martw się, ja też mam czasem przerwy 1-2 dni a potem solidny kopniaczek przypomina mi o dzidzi, może się dzidzia tak ułożyła a możema spokojniejszy dzień....

Tak chyba jest :) Moja dzidzia po dwóch dniach szaleństwa od wczoraj tylko leciutko mnie kopie i to niezbyt często. Niech odpoczywa sobie a kopniaki to jeszcze zdążymy poczuć jak dzidzie urosna i mało miejsca będzie :-)

Dzieki za pocieszenie ale mimo wszystko martwie się, że cos może być nie tak...tak już mam....zawsze martwie się na zapas...dziękuję dziewczynki

A ja wlasnie zadzwonilam po wyniki badan krwi (bo na wizyte niestety nie dotarly do gabinetu) i mi wyszlo, ze mam podwyzszone leukocyty :-( Mam 12,5, kiedy norma jest do 11,3. Mam nadzieje, ze to nic powaznego, ze to np. od przeziebienia, ktore mam :-(

reklama
kalina_malina Ja tez miała podwyższone leukocyty, ale mi doktor powiedział że w ciąży moga być podwyższone, więc nie masz się czym martwić:-)

Do góry