reklama
kalina_malina
Fanka BB :)
milkada,
czyli nie jest aż tak nierozsądne to, co sobie wykoncypowałam?
milkada,
Nie,moim zdaniem jest okey:]
Carmi
Czerwcowa mama 2009
Zapisalam sie w koncu na usg 4d pod koniec stycznia, czyli bede juz po wizycie u gina i dostane tzw. Überweisungsschein. Za samo badanie nie musze placic, pokrywa je kasa, jezeli natomiast chce miec dodatkowo zdjecia lub plyte musze za nie zaplacic.
Aga, od kogo dostaniesz Überweisung? Od swojego gina do innego gina na samo usg 4d? U mojego placi sie za calosc. 40€ ze zdjeciem, 100€ z filmem...
W ogole to juz okres swiateczny przeminal i musimy sie w koncu umowic jutro odezwe sie na pw, chyba ze podeslesz mi maila.
Kalina...mysle ze calkiem dobrze kombinujesz...ja tez czuje takie bulgotanie czasami i coraz bardziej przekonuje sie ze to dzidzia szaleje:-) Na razie nie odczuwam tego zbyt czesto....ale coraz bardziej wierze ze to moja Fasolka :-)
Aha jeszcze jedno....slyszalam ze nie powinno sie drapac brzucha jak swedzi bo rozstepy szybciej sie robia....nie wiem ile w tym prawdy ale lepiej za bardzo nie drapac Ja staram sie powstrzymywac, ale ciezko jest
Aha jeszcze jedno....slyszalam ze nie powinno sie drapac brzucha jak swedzi bo rozstepy szybciej sie robia....nie wiem ile w tym prawdy ale lepiej za bardzo nie drapac Ja staram sie powstrzymywac, ale ciezko jest
Ostatnia edycja:
aga29
Aga, od kogo dostaniesz Überweisung? Od swojego gina do innego gina na samo usg 4d? U mojego placi sie za calosc. 40€ ze zdjeciem, 100€ z filmem...
W ogole to juz okres swiateczny przeminal i musimy sie w koncu umowic jutro odezwe sie na pw, chyba ze podeslesz mi maila.
Carmi, Überweisungsschein dostane od swojego gina. Zaproponowal mi umowienie sie na 4d dopiero po wizycie u niego, bym mogla od razu zabrac ze soba skierowanie. Wizyte u mojego gina mam 22 stycznia a na 4d ide 26 stycznia do Prenatalzentrum Altona, to jest tzw. Tagesklinik. Umowic sie oczywiscie trzeba
Dziewczyny u mnie też pojawiło się coś w rodzaju "bulgotania" no i jestem pewna, że czyję ruchy malucha ale od środka brzucha dłonią nie są jeszcze wyczuwalne. Czuję je szczególnie kiedy jestem w niewygodnej pozycji, może ma mniej miejsca...
No i niestety pojawiły się skurcze w postaci twardnienia brzucha, tak miałam też w pierwszej ciąży. Po Nowym Roku muszę pojść do lekarza.
No i niestety pojawiły się skurcze w postaci twardnienia brzucha, tak miałam też w pierwszej ciąży. Po Nowym Roku muszę pojść do lekarza.
Ostatnia edycja:
Carmi
Czerwcowa mama 2009
Prenatalzentrum Altona, to jest tzw. Tagesklinik.
tam wlasnie bylam na badaniu wod 18 grudnia. Bardzo przyjemna amosfera, strasznie mi sie podobalo, moglabym tam chodzic zawsze, ale za daleko...Przyjmowala mnie Dr. Fr. Scharf, przesympatyczna kobieta.
Co do usg, to lekarz daje Ci skierowanie do innego, bo sam nie moze zrobic u siebie? Bo ten moj robi i u niego placi sie calosc....kurcze....ja juz tak myslalam, ze fajnie byloby 3d w tym centrum zrobic, bo tam obraz usg ogladalo sie na takim wielkim ekranie na scianie ))) ale skoro moj lekarz ma sprzet do tego...
aga29
Dal mi tam skierownie, bo oczywiscie maja tam lepszy sprzecior i bedzie lepiej widac, a moj rzeczywiscie nie robi. Kumpelka tez ostatnio dostala tam skierownie, bo ginekolodzy jakos tak za bardzo nie chca robic usg 4d w swoich gabinetach. Mnie nawet to na reke, bo nic nie place, a co klinika to klinika. W pierwszej ciazy nie wiedzialam, ze moge miec to badanie gratis, a gin chyba zapomnial mi powiedziec, pomimo tego, ze mialam juz prawie 30stke. Tak sie zastanawialam, czy wysylaja kobiety po 30ste na takie dodatkowe badania ze wzglegu na ryzyko, bo u mnie oprocz wieku nie ma wskazan, wszystkie wyniki i usg sa jak do tej pory bardzo dobre
reklama
Carmi
Czerwcowa mama 2009
u mnie wyniki i usg tez byly w porzadku. Tylko ze wzgledu na moja dlon mnie wyslal na te dalsze badania. Ja w sumie sie ciesze, bo i tak mialam juz dawno temu pojsc na rozmowe do genetyka, a tak to mam teraz spokoj Jak dzis dzwonilam, to kobieta sie mnie jeszcze pytala, jak znioslam kolejne dni po badaniu.
Oczywiscie jest minimalne ryzyko, ale dzidzia byla dobrze ulozona i wszystko co sie dzieje w srodku moglam ogladac na ekranie
W kazdym razie tez musze 4d zaplanowac jakos pod koniec stycznia. Pogaram z lekarzem, w sumie to 40€ za badanie ze zdjeciem, wiec nie jest to taka tragedia, jak zwykle kosztuje 20-30€. Z dvd juz wiecej, ale to chyba bez roznicy gdzie sie robi. Zapytam w kazdym razie jak to jest u mojego, najwyzej mnie skieruja tez tam. Choc watpie, bo ponoc poprzedni lekarz prowadzacy ten praxis w Geesthacht byl jakims tam prekursorem 4d czy cos w tym stylu, wiec pewnie robia u siebie normalnie. Niestety w tym chyba roku zmarl i na jego miejsce jest nowy.
Oczywiscie jest minimalne ryzyko, ale dzidzia byla dobrze ulozona i wszystko co sie dzieje w srodku moglam ogladac na ekranie
W kazdym razie tez musze 4d zaplanowac jakos pod koniec stycznia. Pogaram z lekarzem, w sumie to 40€ za badanie ze zdjeciem, wiec nie jest to taka tragedia, jak zwykle kosztuje 20-30€. Z dvd juz wiecej, ale to chyba bez roznicy gdzie sie robi. Zapytam w kazdym razie jak to jest u mojego, najwyzej mnie skieruja tez tam. Choc watpie, bo ponoc poprzedni lekarz prowadzacy ten praxis w Geesthacht byl jakims tam prekursorem 4d czy cos w tym stylu, wiec pewnie robia u siebie normalnie. Niestety w tym chyba roku zmarl i na jego miejsce jest nowy.