reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ja juz tez po usg, jestem szczesliwa bo z mała wszystko ok tylko jest młodsza o tydzien czyli ma niecałe 36 tygodni (rosnie bo ostatnio wygladała na około 35). Wazy ok 3kg. Niepotrzebie sie tak stresowałam przez ten tydzien.

no to super wieści

opis takeigo masazu:
"Tę technikę można stosować codziennie, zaczynając od 34tyg. żeby rozciągnąć tkankę w rejonie pochwy i krocza, przygotowując je na poród.
Zawsze myj dłonie przed i po wykonaniu tego ćwiczenia. Usiądź lub połóż się wygodnie na plecach, podkładając ręcznik pod biodra. Wsuń nawilżony oliwką kciuk do pochwy na głębokość 3-4cm. Masuj łagodnie u dołu oraz po bokach. Naciągaj ściany pochwy aż poczujesz mrowienie. Wytrzymaj to naprężenie przez 2 minuty. Utrzymując naprężenie łagodnie masuj ruchem posuwistym dolną część pochwy przez 3-4min. W trakcie masażu staraj się nie dotykać ujścia cewki moczowej, gdyż może to grozić infekcją dróg moczowych."

Carmi ty sie chyba zadużo brzydkich ffilmów naoglądałaś:-D:-D albo to przez te sny twoje:-D:-D

a ja po wczorajszej wizytce - wszystko idealnie , szyjka długa i zamknięta , tętno idealne , wyniki badań też , na usg mam sie stawić w czwartek do szpitala , ginek zrobi mi odrazu ktg tak więc dopiero w czwartek okaże sie jaki młody już duży:tak:

Gratuluje wszystkim dobrych wieści oby tak dalej

reklama
Hej

Ja właśnie wróciłam od fizjoterapeutki, u której byłam w związku z tymi bólami spojenia łonowego. Dostałam pas biodrowy, który ma mi odciążyć miednicę. Kobitka nauczyła mnie też poprawnie wstawać z krzesła, łóżka i przekręcać się z boku na bok - muszę przyznać, że przy ćwiczeniu obyło się bez bólu. Mam tylko nadzieję, że zapamiętałam wszystkie jej wskazówki i w praktyce też będzie mi szło tak gładko :tak:

Samara fajnie, że wspomniałaś o tym, że da się ulżyć sobie w tym bólu - gdyby nie Ty, pewnie łaziłabym taka połamana aż do porodu, a może i dłużej:sorry2:

Gratuluje wam dobrych wiesci!

Ja niestety chyba jestem rekordzistka chorob wirusowych w ciazy. Znowu dopadlo mnie ostre przeziebienie. Czuje sie okropnie, na dodatek meczy mnie przerazliwy kaszel, po ktorym pobolewa mnie brzuch. Przeczytalam gdzies w necie, ze kaszel moze wywolac skurcze, i doprowadzic do porodu przedwczesnego wiec trzeba isc do lekarza. Wiecie cos na ten temat?

no kochaniutkie ciesze sie ze wszystko u was gra !!! oby tak dalej :-)
kabaretka- pierwsze slysze o tym ze kaszel moze wywolac skurecze i porod, wiec sie nie wypowiadam :-) najlepiej idz do lekarza i sie upewnij :-)

Carmi ty sie chyba zadużo brzydkich ffilmów naoglądałaś:-D:-D albo to przez te sny twoje:-D

Andzia, Ty to masz juz kosmate mysli od tego poszczenia :-p:-D:-D:-D

mi sie zadne sny erotyczne nie snia, to raz :-p

a dwa, ten masaz opisywala i zalecala nam polozna w szkole rodzenia. W prawie kazdej drogerii czy aptece mozna tu kupic specjalny olejek do takiego masazu, z ktorego to zreszta ten polski opis co wklejalam jest sciagniety, bo dokladnie na ulotce tak samo opisuja.

Tobie w glowie tylko jedno :-p zaszalej lepiej dzis kobieto na kolacje ;-):-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam dziewczynki

Wrocilam wlasnie od poloznej wiec wg jej pomacania malenstwo jest wciaz ulozone posladkowo i glowke ma dokladnie pod moimi zebrami, i na ten straszny bol nic sie nie da zrobic...jedynie co to zaproponowala mi paracetamol...ehh
poza tym wszytsko wporzadku czyli cisnienie i mocz

Teraz mam czekac na telefon ze szpitala w sprawie wizyty na USG jak juz utwiedza sie w fakcie ze malenstwo jest ulozone posladkowo to zapropnuja mi obracanie jej...ahhh ta polozna namieszala mi w glowie, poczatkowo bylam baaaaardzo przecwi temu obrecaniu a teraz sama nie wiem co myslec zaladowala mi glowe plusami tego obkrecania i minimalnym ryzykiem dla dziecka i dla mnie ahhh sama juz nie wiem.

no nic teraz pozostaje czekac na telefon ze szpitala i pogadac z mezulkiem ...
kurcze ale mam metlik w glowie ...

a tak poza tym to wyskoczyla mi brzydka pokrzywka na skorze i strasznie swedzi, ale dzieki temu zorientowalam ze na co naprawde mam alergie... mialam podobne objawy okolo 20tc i kolezanka podpowiedziala mi ze to wina sokow, wec je odstawilam i uczulenie zniklo, ale w niedziele wypilam sobie herbatke z cytrynka z takim raczej sokiem z cytrynki z butelki i znowu zaczelo swedziec. Zorientowalam sie tylko po tym ze na butelce bylo ostrzezenie dla alergikow ze zawiera siarczyn jakos sroden konserwujacy, pogrzebalam na necie i dowiedzialam ze ze soki np pomaranczowe i jeszcze pare innych produktow jest wlasnie tym utrwalana i podobno kobiety w ciazy czy karmiace sa bardziej narazone na reakzje alergiczna...
no i diagnoza postawiona! teraz niech to cholerstwo zejdzie i przestanie swedziec

Kabaretko, wracaj szybko do zdrówka!!! powodzenia!
Gosiu, spróbuj :-D nie masz nic do stracenia a do zyskania naturalny poród... jakbym była na twoim mijescu nie wahałabym się :-D ale moja póki co spoczywa głową w dół i niechaj tak zostanie :-D

Witam dziewczynki

a tak poza tym to wyskoczyla mi brzydka pokrzywka na skorze i strasznie swedzi, ale dzieki temu zorientowalam ze na co naprawde mam alergie... mialam podobne objawy okolo 20tc i kolezanka podpowiedziala mi ze to wina sokow, wec je odstawilam i uczulenie zniklo, ale w niedziele wypilam sobie herbatke z cytrynka z takim raczej sokiem z cytrynki z butelki i znowu zaczelo swedziec. Zorientowalam sie tylko po tym ze na butelce bylo ostrzezenie dla alergikow ze zawiera siarczyn jakos sroden konserwujacy, pogrzebalam na necie i dowiedzialam ze ze soki np pomaranczowe i jeszcze pare innych produktow jest wlasnie tym utrwalana i podobno kobiety w ciazy czy karmiace sa bardziej narazone na reakzje alergiczna...
no i diagnoza postawiona! teraz niech to cholerstwo zejdzie i przestanie swedziec

Znam ten "Ból" jestem alergikiem od kilkunastu lat, ale to co się dzieje teraz na koniec ciąży to masakra. Ja nie mogę wogóle nabiału-żadnych produktów pochodzenia mlecznego. Wczoraj wzięłam odrobinkę śmietany do placków ziemniaczanych i po chwili mjiałam "jazdę bez trzynmanka". Także odpuściłam sobie całkowicie. Jedynie cieniutko posmarowana margaryna na kanapkach i nic więcej. Do tego nie mogę cytrusów.
Na tę wysypkę weż sobie wapna. Pytałam lekarza i spokojnie można brać.
No i pozostało się modlić, by po porodzie te uczulenia choć troszkę odpuściły na sile :blink::blink::blink::blink::blink:

reklama
Do góry