reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Moni, moja koleżanka piła bittnera ziółka i piła lipówkę i mówi że miała po tym jakieś tam luźne skurczyki... ja też pierwsze słyszę i dlatego z ciekawości zczytuję wasze opinie, co o tym sądzicie...
Irko, Cypisiu gratuluję dobrych wieści oby były takie do samiutkiego końca :-D
Kluseczko, jesteśmy z Tobą powodzonka!!!

reklama
i co mąż się nie boi??? :-D:-D:-D

a czego? toz to dla faceta sama przyjemnosc ;-)

to nie jest taki masaz jak robia polozne, tylko masuje sie tu samo ujscie, tak na glebokosc kciuka, no i na zewnatrz.

EDIT: w sumie zle to nazwalam, bo to sie chyba nazywa masaz krocza, nie szyjki :p
U nas sa do tego "zabiegu" specjalne olejki.
Znalazlam w sieci opis takeigo masazu:
"Tę technikę można stosować codziennie, zaczynając od 34tyg. żeby rozciągnąć tkankę w rejonie pochwy i krocza, przygotowując je na poród.
Zawsze myj dłonie przed i po wykonaniu tego ćwiczenia. Usiądź lub połóż się wygodnie na plecach, podkładając ręcznik pod biodra. Wsuń nawilżony oliwką kciuk do pochwy na głębokość 3-4cm. Masuj łagodnie u dołu oraz po bokach. Naciągaj ściany pochwy aż poczujesz mrowienie. Wytrzymaj to naprężenie przez 2 minuty. Utrzymując naprężenie łagodnie masuj ruchem posuwistym dolną część pochwy przez 3-4min. W trakcie masażu staraj się nie dotykać ujścia cewki moczowej, gdyż może to grozić infekcją dróg moczowych."

Ostatnia edycja:
Carmi, znam to robiłam sobie ten masaż z Julką...a i tak mnie nacięli... a co do mężów, ja się boję na razie mój ma kwarantanne :-D

tak jak pisze Tusienka, to musi byc herbatka z liscii. Taki wywarek zmiekcza szyjke macicy, przez co potem przy porodzie ma byc ponoc latwiej.
Acha dziekuje bradzo za informacje :-)

Podczas porodu z Sandrusia moja ginka kazala mi pic wode mineralna z mioem i cytrynka, ale po co nie wiem, nie myslalm wtedy zeby pytac dlaczego akrat to mam pic. Ale moze tez mialo jakies tam przyspieszajace dzialanie. Slyszala ktoras z Was o tym :confused:

Irka super wiesci :tak:
Niepotrzebnie sie denerwowalas.

Cypisia super ze wszytsko u Was ok :tak::-)

Acha dziekuje bradzo za informacje :-)

Podczas porodu z Sandrusia moja ginka kazala mi pic wode mineralna z mioem i cytrynka, ale po co nie wiem, nie myslalm wtedy zeby pytac dlaczego akrat to mam pic. Ale moze tez mialo jakies tam przyspieszajace dzialanie. Slyszala ktoras z Was o tym :confused:

Wydaje mi się, że chodzi tutaj o to, że miód dodaje energii. A cytrynka, to chyba dla orzeźwienia. Wkońcu lepiej gasi pragnienie, niż sama woda...
Ale to tylko moje luźne rozważania :-D

Nie, jeszcze nie...

Andzia111 - spróbuję nivejką, mam nadzieję że przejdzie.

Wiecie dziewczyny czy was będą nacinać? Bo tu ponoć tylko nacinają w 3% wszystkich przypadków, tylko wtedy kiedy to konieczne.... A i czy macie do wyboru gaz rozweselający jako znieczulenie? Czy ktoraś próbowała?
Tu tez nacinaja jesli trzeba i ten gaz to najlepiej wciagac jak tylko sie skurcz zaczyna ..ciekawe :-)

czesc. ja nadal w szpitalu, dzidzia ma 1980 g wiec troche mało. Generalnie nic mi nie robią - tzn zrobili w czwartek usg i usg zrobią w kolejny czwartek i w czwartek bedzie wiadomo co dalej. kilka wersji możliwych : cc , pozostanie na obserwacji albo do domu........ wiadomo co bym chciała...

Postaram sie poczytac trochę ale kiepski transfer...... Pozdrawiam i trzymajcie się brzuchatki !
Nocanka-trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiesci :-)

CZEŚĆ DZIEWCZYNY.
co do siary wyciekającej z piersi to mi leci, ale wygląda to na przeźroczystą wydzielinę bezbarwną- jak woda. Też tak macie?
Bo naczytałam sie,że siara to żółta i gęsta jest.
u mnie jak przycisne to mala kropeczka sie pojawia a kolor wyglada na przezroczysty... i wodnisty

Hej kochana ja juz po wizycie :-)
Wreszcie bo od rana mialam taka nerwice ze szok w trampkach :-D
Co do wagi to 55kg czyli moja waga z przec ciazy :/
Cisnienie 125/60 jak zawsze
Dzidzia lezy glowka w dol :-) to mnie cieszy najbardziej bo o tym nie wiedzialam :-) :-)
No i mam lezec duzo lezec bo malenstwo juz sie pcha bardzo bardzo tutaj, jakby cos to do szpitala jak wytrzymam to w poniedzialek na wizyte. Powiedzial ze dobrze by bylo zeby jeszcze 2 tyg wytrzymala ale watpi w to..... o zgrozooo to juz blisko :-) ciesze sie i sie nie ciesze. A jajajajaj :p
Minutka jeszcze troszke ...dasz rade
ciesze sie ze dobre wyniki i ze malenstwo przekrecone :-)trzymaj sie :-)

znaczy się -lepiej zrobi to lekarz?:szok::-Dchociaż jak ma się fajnego gina to czemu nie;-):-D:-D:-D

hahaha :-) no to sie usmialam
ja mam polozna...i co ona by sie miala za moje sutki brac..ehhh jakos cos mi nie pasuje:-D:happy2::szok:

Słyszałam niedawno historię, że położna ściągała męża z korytarza do rodzącej kobitki, aby ten sutki stymulował, więc bidulek wszedł do pokoju i stanął, połozna na niego krzyczy zeby się wziął do roboty, a ten w końcu wystękał "... ale to nie moja żona":-D.

hahah chcialabym zobazyc jego mine

a tak w ogole dziewczynki jutro mam wizyte oby wszytsko bylo OK i jak ja bardzo chcialabym uslyszec ze malenstwo przekrecilo sie do prawidlowej pozycji wyjsciowej bo jak nie to bedzie USG i powazne plany na cesarke ...

reklama
goniap- trzymam kciuki za wizyte mam nadzieje ze bedzie OK !!!
Ale mnie dopadla bezsennosc :-( obudzialm sie na siuisu to i zjesc musialam i napic sie i teraz spac nie moge ehhh.... :-(

Do góry