reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Kamireszel wygrzewaj sie w łóżeczku , łykaj prochy i pij dużo mleczka z czosnkiem - to naturalny antybiotyk . i zdrowiej nam szybciutko :tak:

reklama
Nocanka trzymam kciuki żeby wszystko odbyło się po Twojej myśli :tak:, pamiętaj że najważniejsze to być pod kontrolą.

Kamireszel życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-).

Dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach!

Hej dziewczynki, mam do was pytanie z innej beczki. Dziś rano wstałam z okropną opryszczką na ustach, w lewym kąciku. Nigdy w zyciu nie miałam takiego czegoś. Zawsze wszyscy dookoła łapali a ja nic. A tu dziś taka niemiła niespodzianka. Straszne to jest boli i piecze. A najgorsze, że czuję, że mi się robi też w prawym kąciku. Co robić??? Czy to może jakoś źle wpłynąć na dzidzie? Napiszcie proszę bo trochę sie niepokoję. pozdrawiam.

Regina z tego, co ja słyszałam, to opryszczka jest groźna dla maleństwa, jeśli znajduje się na drogach rodnych kobiety. Tak czy inaczej idź do apteki po jakiś specyfik bezpieczny w ciąży i ją wylecz.

Regina - z opryszczką nie ma żartów. Co prawda ta na utach jest niegroźna, ale jak się przeniesie na narządy rodne i nie zdążysz jej wyleczyć, to cesarka murowana. Kp sobie zovirax, działa szybko i skutecznie.
Kamireszel - nie zazdroszczę tej alergii :no:Wiem co to za świństwo, bo mój mąż też ma i jak go czasem złapie , to aż mi go szkoda :-( A w ciąży to musi być szczególnie uciążliwe. Trzymaj się!
Nocanka - nie martw się, na pewno wszystko jest pod kontrolą, w końcu jesteś w szpitalu i już oni o Ciebie i maleństwo zadbają.Trzymam kciuki!

Hej dziewczynki, mam do was pytanie z innej beczki. Dziś rano wstałam z okropną opryszczką na ustach, w lewym kąciku. Nigdy w zyciu nie miałam takiego czegoś. Zawsze wszyscy dookoła łapali a ja nic. A tu dziś taka niemiła niespodzianka. Straszne to jest boli i piecze. A najgorsze, że czuję, że mi się robi też w prawym kąciku. Co robić??? Czy to może jakoś źle wpłynąć na dzidzie? Napiszcie proszę bo trochę sie niepokoję. pozdrawiam.

te w kacikach ust to chyba jednak zajady sa. Jesli sie nie myle, do wyskakuja one przy niedoborze zelaza, ale pewnosci nie daje. Poczytaj w necie co na nie najlepiej. Ja miewalam w dziecinstwie.

poprawiam sie, zajady pojawiaja sie w wypadku niedoboru zelaza I witaminy B2 :tak:

LECZENIE DOMOWE
Wskazane jest włączenie preparatów wielowitaminowych, zwłaszcza zawierających żelazo i witaminy z grupy B. Miejscowo można stosować dostępne bez recepty maści obojętne i przyspieszające regenerację naskórka (maść tranowa, maści z witaminą A, Linomag, Bepanthen, Solcoseryl).

Ostatnia edycja:
Regina - z opryszczką nie ma żartów. Co prawda ta na utach jest niegroźna, ale jak się przeniesie na narządy rodne i nie zdążysz jej wyleczyć, to cesarka murowana.
Opryszczka z czerwieni wargowej nie przenosi się na narządy płciowe, ponieważ zmiany zależnie od lokalizacji są wywoływane przez dwa rożne typy wirusa. [HSV-1 (Herpes simplex typ I) opryszczka na twarzy głównie granica czerwieni wargowej; HSV-2 (Herpes simplex typ II)- zakażenie narządów płciowych]

Co do rzekomej opryszczki Reginy, to lokalizacja rzeczywiście bardziej wskazuje na "zajad". Pod uwagę trzeba by wziąć również ewolucję zmiany. W przypadku opryszki jest to świąd-> pęcherzyk->pęknięcie pęcherzyka-> ranka
(Na zajady, które mnie tez dopadły w trakcie ciąży, pomogło mi smarowanie kropelkami z wit. A i E, choć nie wiem, czy to jest powszechnie uznany sposób leczenia tego typu zmian)

Dziękuję dziewczyny za opinie. Zobaczę co się jutro będzie działo, może zniknie tak szybko jak i niespodziewanie jak sie pojawiło, a jak nie to kierunek apteka. Słodkich snów :)

reklama
Minutka, nie stresuj się, będzie wszystko dobrze, trzymam kciuki za ciebie!!!
Regina, ja używałam w takich wypadkach Vratizolin. Posmarowałam ze 2 razy i było po krzyku :-D

Do góry