reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Mi się pojawił problem z sutkami, od jakiegoś czasu skóra mi schodzi i ranki troszkę ropieją. Macie pomysł co z tym zrobić?

Też mi sie tak porobiło , smarowałam zwykłą niwejką i zeszło

Po wczorajszej wizycie kontrolnej, fakty są następujące: Mała waży 2500, wszystkie wymiary zgodne z wiekiem ciąży,
Na urywkach 3D pokazała nam za to śliczne fuck off :tak::-D.

dobrze ze wszystko oki . No to już wiesz co mała mysli o podglądaczach:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
AMeva - a oprócz tego problem z sutkami, to leci Ci już siara? Albo którejś z was? Bo ja na razie nie zauażyłam żadnych zmian z moimi ( no oczywiście są wrażliwe ), nic mi nie leci, nie są bardziej nabrzmiałe czy coś. Hmmm, czy to , że ma się wcześniej siarę ma wpływ na karmienie?

Nie, jeszcze nie...

Andzia111 - spróbuję nivejką, mam nadzieję że przejdzie.

Wiecie dziewczyny czy was będą nacinać? Bo tu ponoć tylko nacinają w 3% wszystkich przypadków, tylko wtedy kiedy to konieczne.... A i czy macie do wyboru gaz rozweselający jako znieczulenie? Czy ktoraś próbowała?

Wiecie dziewczyny czy was będą nacinać? Bo tu ponoć tylko nacinają w 3% wszystkich przypadków, tylko wtedy kiedy to konieczne.... A i czy macie do wyboru gaz rozweselający jako znieczulenie? Czy ktoraś próbowała?

W sosnowcu tną jak leci , a zreszta tego nieda sie przewidzieć

a ten gaz pierwsze słysze ale bardzo chętnie bym ;łykła" i to poczwórną dawke:-D:-D:-D:-D

U mnie nie biore zadnych dokumentow,poza karta zdrowia,oni tez wszystko maja w komputerze,ale musialam sie pare tyg. temu zarejestrowac to wtedy zanosilam duzo roznych informacji,a reszte czyli wyniki badan itp:przesyla juz lekarz;-);-)

Meva - a oprócz tego problem z sutkami, to leci Ci już siara? Albo którejś z was? Bo ja na razie nie zauażyłam żadnych zmian z moimi ( no oczywiście są wrażliwe ), nic mi nie leci, nie są bardziej nabrzmiałe czy coś. Hmmm, czy to , że ma się wcześniej siarę ma wpływ na karmienie?

Ania mi leci siara od dawien dawna. Nie pamiętam dokładnie ale myślę, że ze 2 miesiące na pewno. Jak się pojawiła to musiałam mocno ścisnąc pierś by coś poleciało, a od jakiegoś czasu (ok 2tyg) byle dotknięcie piersi powoduje wyciek :-D
Nie wiem czy to dobrze czy nie ale jest:tak::tak::tak:

Meva - a oprócz tego problem z sutkami, to leci Ci już siara? Albo którejś z was?

mi leci od kilku m-cy, ale zauwazylam to TYLKO dzieki tym plastikowo-gumowym nakladkom formujacym brodawki, bo po sciaganiu ich zawsze bylo pare kropelek w pojemniczku i na piersiach. Czyli tylko wtedy, gdy byl nacisk. Tak to spokoj i cisza. :-)

Meva co do siary to mi leciala przez kilka dni miesiac, moze dwa temu. A teraz juz nie. Ale czytalam ze nie ma to zadnego zwiazku ani wplywu na przyszle karmienie, u niektorych sie pojawia, a u niektorych nie.

a moze wystarczy jak dostaniesz antybiotyk..przynajmiej mi tk połozna mówiła ze jezeli cos wyjdzie w posiewie to daja antybiotyk..

ponieważ mam też kiepski wynik posiewu to się zmartwiłam ale gin powiedział, że jak trafie do szpitala z akcją porodową to dostanę antybiotyk. Nic mi teraz nie kazał brać dopiero jak zacznę rodzić mam do niego zaufanie w tej kwestii ponieważ jest ginekologiem-położnikiem i cytologiem :-). Także spokojnie dziewczyny będzie dobrze!!!

Na urywkach 3D pokazała nam za to śliczne fuck off :tak::-D.
Annya widzę że Córcia konkretna jest !!! ;-):-DSuper że wszystko dobrze :-)

Co do siary to ja od jakiś 3 tygodni obserwuję na biustonoszu plamki i jak ścisnę to się jakieś kropelki pojawiają ale nic nie cieknie ciurkiem :-)

reklama
Mi siara leci od jakiegoś czasu- może od dwóch miesięcy. Dziwne uczucie. Mówicie,ze to nie ma związku z przyszłym karmieniem??szkoda, bo nastawiłam się,że nie będzie problemu jeśli coś takiego się już pojawiło. No,ale czas pokaże...

Do góry