reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

beatko ale najgorsza rzecz to chyba pierwsza kupcia po porodzie jak sie miało naciecie krocza hehehe na stojaco w szpitalu bo usiaść było nieprzyjemnie, stary niewyremontowany oddział...i tyle bakterii....., nigdy nie zapomnę.... :-)....wczoraj sie jakos udało oczyścić organizm ale muzyczka relaksacyjna i głupie gazetki pomogły.....

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez mialam na poczatku w ciazy z Sandrusia zaparcia, ale to takie, ze potrafilam 1,5h na kibelku siedziec i sie meczyc. Straszne. Pomagaly mi cwiczenia. Jak tylko siadlam na kibelek i zorientowalam sie ze sie nie da to machnelam 10 przysiadow i z 5 sklonow siadalam spowrotem na kibelek i od razu wszystko poszlo. Teraz tez mi sie zaczynaja zaparcia ale narazie takie lekkie. Wiec nie jest zle.

Ja niestety mam straszne zaparcia i ten problem przeszkadza mi w codziennych czynnościach ( ból brzucha, wzdęcia itp.) Na szczescie lekarz przepisał mi bezpieczny srodek po którym jest nieco lepiej ale i tak to nie szczyt moich marzen :-p

dzama a jaki środek ci lekarz zapisał na zaparcia?
chyba większość kobiet męczy ten problem w ciąży:baffled:

Witam, termin mam na 24.06.2009 i to moja druga ciąża. Po pierwszej ciazy zaczeły mi sie migrenowe bóle głowy, takie kilkudniowe. Teraz w ciązy tez je mam, tyle ze nic nie mogę wziąś. Smaruje głowe masciami, kapiele i inne jakos nie pomagaja. A mnie az zbiera do wymiotów z tego bólu. Czy ktos ma jakies sposoby na bóle głowy. Dodam ze nie probowalam brac leków (ponoc apap mozna) bo mi nigdy nie pomagalo nic oprócz ketonalu
pozdrawiam

Marzena27- Ja tez mialam takie bole. Do tego stopnia ze wymiotowalam i to jeszcze jak bylam w liceum. Wtedy bralam garsci lekow dziennie. Teraz 1 na rok ketonal- ktory oczywiscie w tej sytuacji odpada. U mnie wystepowaly na tle stresowym- pomaga mi duza ilosc wody i sen ktore nie dopuszczaja do bolu i unikanie stresu.

KluseczkaS, wody i ogolnie jakichkolwiek plynow fakt pije malo, jesli chodzi o spanie to zazwyczaj jak za dlugo pospie, albo spie w poludnie to od razu wstaje z wielkim bolem glowy. Ale moze faktycznie zaczne wiecej pic.

Hej Marzena,

Ja przez bóle głowy przeleżałam prawie miesiąc. Nie byłam w stanie wogóle funkcjonować. Lekarka mi powiedziała, że jak już nie będe dawać rady, to pół paracetamolu 500 na dobę moge wziać, ale lepiej przespać ból....

Wiem, marne pocieszenie.....

Teraz jestem w 13 tygodni i z dnia na dzień bóle minęły. Czuje się dużo lepiej i już nie leżę w łóżku całymi dniami. Życzę Ci tego samego i trzymam kciuki :))))

reklama
Widze agatko ze zalozylas nowy temat, to ja chetnie cos tu naskrobie. Przed chwila bylam odebrac wyniki (jutro wizyta u gina) morfologia + mocz. No i sama nie wiem co mam o tym myslec :-(. Morfologia nie jest najgorsza, tylko hct ponizej normy (u mnie to standard), ale mocz mnie niepokoi :-(. W badaniu ogolnym obecny slad bialka, podwyzszony urobilinogen. Za to w osadzie nablonki plaskie, okragle, leukocyty, erytrocyty swieze, bakterie, krysztaly szczawianu wapnia i fosforany bezpostaciowe. Ehhh dobrze, ze odebralam wyniki w ostatni dzien przed wizyta, inaczej to juz od wczoraj denerwowalabym sie :-(.

Jak dla mnie masz infekcje w drogach moczowych albo stan zapalny ogólny z tego co pamietam to podwyzszone leukocyty zawsze sa w ciazy one wlasnie wskazuja hormon hcg

Do góry