reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Hej!
Ja bym jednak chciała wytrzymać do końca 37 tygodnia, czyli niecałe 2 tygodnie, a później.. niech się dzieje wola Nieba :-) Mam już dość tych skurczy w pachwinach, łydkach i pupie :wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny ja mam pytanie czy wasi lekarze robią w ostatnich tygodniach ciąży wymazy bakteriologiczne czy trzeba samemu o tym pomyśleć i czy jest sens to robić?:baffled:
Ja miałam robiony, jak byłam w szpitalu w 32 tygodniu. Wypisali mnie, zanim przyszły wyniki, więc do tej pory nie wiem, czy wszystko ok. No ale myślę, żeby dali znać, jakby było coś nie tak. W każdym razie, będę rodzić właśnie w tamtym szpitalu, więc jakby co, to wyszukają wyniki. W końcu wszystko powinno być w mojej karcie.
A sens robienia chyba jest. Chodzi o to, żeby dziecko w trakcie porodu siłami natury nie zaraziło się czymś od ciebie. Wg mnie lepiej dmuchać na zimne.

reklama
Ostatnio pisałam Wam, że czuję się świetnie... chyba zapeszyłam, Zaczęły mi puchnąć stopy a to duży dyskomfort.

Jak to jest u Was?

A z tym majowym obciachem to oczywiście żartowałam. Powiem szczerze, że chciałabym urodzić jak najszybciej = kiedy to będzie możliwe (termin 6.06)
Pozdrawiam

Dziewczyny ja mam pytanie czy wasi lekarze robią w ostatnich tygodniach ciąży wymazy bakteriologiczne czy trzeba samemu o tym pomyśleć i czy jest sens to robić?:baffled:

Tu w UK lekarze nie robia, ale ja bede robic prywatnie. Na przyklad GBS jest zbyt powazne w skutkach u maluszkow jesli by doszlo do zakazenia podczas porodu.

Kurcze to wy już 1 nogą na porodówce :tak::tak::tak::tak: , ja tam mam nadzieje szczęśliwie donosić do 28 czerwca

Andzia ja też mam nadzieje do terminu (30.06) doczekać :tak:. Z tego wynika że zamykamy peleton :-D.

Ja miałam robione takie badania 14.04. i gin na ostatniej wizycie powiedział że mam się do porodu z tymi wynikami stawić.

Mi też stopy zaczęły puchnąć :wściekła/y:a termin mam na 18tego, tylko wg usg wychodzi 26 -30 czerwiec więc dużo czasu mi jeszcze zostało....

Mi stopy zaczęły puchnąć ze dwa tyg temu. A teraz od rana spuchnięte- wciskam tylko adidasy. W przyszłym tygodniu komunia i mam nadzieje,ze uda mi się kupić jakieś klapki. Termin z OM mam 11.06, a z usg 30.05- ja chciałabym na samym początku czerwca urodzić- i takie mam też przeczucie. Brzuszek tez jest trochę niżej. Ogólnie naprawdę cieżko dźwiga mi się ten cieżar. Już nawet nie narzekam na kręgosłup czy pachwiny- dużo gorzej z tymi stopami.We wtorek wizyta to się dowiem jak tam spawy stoją ile jeszcze nam zostało:)

Inja, mnie stopy nie puchna, choc pogode mamy ku temu spzyjajaca:tak: Jedyne, co mnie wkurza, ze butow wiazanych i zapinanych juz sama nie zaloze, jestem skazana na malza. Jednym slowem, jak go nie ma, to jestem uziemiona w domu:baffled:

Co do wymazow z pochwy, moj gin robi je, co wizyta, wiec jestem na biezaco:tak:;-)

reklama
ja bakteriologie też mam co wizytę robiona.A tak wogole to się zastanawiam jakie badania sa obowiązkowe do szpitala?. Nie chciałabym się "obudzić z ręką w nocniku". Sporo już mam zrobione, ciekawe co jeszcze mnie czeka.

Do góry