reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

ja bakteriologie też mam co wizytę robiona.A tak wogole to się zastanawiam jakie badania sa obowiązkowe do szpitala?. Nie chciałabym się "obudzić z ręką w nocniku". Sporo już mam zrobione, ciekawe co jeszcze mnie czeka.
Lenka, ja dostałam listę badań: wynik grupy krwi, HBS, morfologia i badanie ogólne moczu (z ostatnich 3 tyg). :-)

A ja może tak nie puchnę, ale bardzo drętwieją mi ręce, szczególnie dłonie. Mam problem żeby zacisnąć je w pięść. Najgorzej jest po nocy, ale trzyma cały dzień.
Gin kazał się nie przejmować, pewnie są uciski na nerwy (podobnie jak skurcz w pośladku), ale łatwiej powiedzieć niż zrobić :wściekła/y:

reklama
HBS miałam robione ok 30 tyg. o ile dobrze pamietam. Trzeba je powtarzać czy raz wystarczy?
Mi też swego czasu drętwiały kończyny,ale przeszło. Nie wiem czemu.

HBS miałam robione ok 30 tyg. o ile dobrze pamietam. Trzeba je powtarzać czy raz wystarczy?
Mi też swego czasu drętwiały kończyny,ale przeszło. Nie wiem czemu.

HBS robi sie tylko w ciazy raz i nie trzeba go powtarzac, no i koniecznie miec przy sobie jak jedziemy do porodu:-)

Brzuchatki prosze o przeczytanie regulaminu wszystko co dotyczy zdrowia i watpliwosci umieszczamy tutaj a wszelkie propozycje nowych wątków konsultujemy z moderatorami!!!!(Kasia Irlandia i Ja) zgodnie z regulaminem watek *czop śluzowy* został usuniety !!

witam wszystkich serdecznie zaczynam temat ponownie bo z moim rozeznaniem wpisalam ten temat w koszu :-p. dzis rano zobaczylam na bieliznie troche żótawej galaretowatej wydzieliny, czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec czy to wlasnie jest ten czop sluzowy???? juz raz rodzilam 8 lat temu ale co wtedy stalo sie z moim czopem:) nie mam pojecia- w ogole sobie nie przypominam. czytalam ze czop jest czesto zabarwiony krwia , no ale bywa tez przezroczysty czy wlasnie zoltawy, no i teraz nie wiem czy to bylo to czy moze jakies uplawy.????pliz jak ktoras z Was jest lepiej poinformowana ode mnie to czekam na odpowiedz. z góry dziekuje pozdrawiam:biggrin2:

witam wszystkich serdecznie zaczynam temat ponownie bo z moim rozeznaniem wpisalam ten temat w koszu :-p. dzis rano zobaczylam na bieliznie troche żótawej galaretowatej wydzieliny, czy ktoras z Was moglaby mi powiedziec czy to wlasnie jest ten czop sluzowy???? juz raz rodzilam 8 lat temu ale co wtedy stalo sie z moim czopem:) nie mam pojecia- w ogole sobie nie przypominam. czytalam ze czop jest czesto zabarwiony krwia , no ale bywa tez przezroczysty czy wlasnie zoltawy, no i teraz nie wiem czy to bylo to czy moze jakies uplawy.????pliz jak ktoras z Was jest lepiej poinformowana ode mnie to czekam na odpowiedz. z góry dziekuje pozdrawiam:biggrin2:

Anula ja nie wiem jak wyglada czop sluzowy ale mam niestety problemy z uplawami i wlasnie tak wygladaja- ale krwi tam nie ma.

Gumisia, jeszcze jest luteina i maść pimafucort... mnie akurat clotrimazol pomógł. a luteina sprawiła mi wysięki aż na sromie i pimafucort to zwalczył...

reklama
Gumisia - ja dostalam 2 razy jakies tabletki ''smieszne'' od lekarza ale potem to powracalo. Moj poprzedni lekarz powiedzial mi ze jezeli mialam problemy przed ciaza to i przez cala ciaze tez bede miala :(

Do góry