reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Gonia to prawda z tym ulożeniem dzidziusia mojej kuzynce też naleństwo obróciło się przed porodem.... moja córeczka też była źle ułożona ale na szczęście obróciła się wiec są bardzo duże szanse że twoja dzidzia się też obróci :) Pozdrawiam cieplutko

reklama
dziekuje dziewczynki za słowa otuchy.....wiecie jak to jest jak cos sie dzieje człowiek zawsze mysli o najgorszym nie o tym ze napewno bedzie dobrze.

Mój S tez mówi ze poczekamy do jutra napewno bedzie dobrze, wiec jutro popołudniu skocze do ginka mówił zebym sie pojawiła miedzy 16-19 - ta przyjmie mnie poza kolejnoscia i mam nadzieje ze na dzisiejszym strachu sie to skonczy.
Dziekuje jestescie wszystkie kochane!!!!

Kurcze dziewczyny wszystko bedzie dobrze przeciez czerwcowki sa nie dozdarcia prawda???

a z innej beczki ale nam suwaki zapierdzielaja jeszcze 4 tyg i zaczniemy sie rozpakowywac :DDD

Święta racja!!!!

No niekażdemu zostało 4 tygodnie;-);-);-);-) ale 8 to też już niewiele:-D ciekawe ktora pierwsza podrze sie na porodówce?:)

Mój smyk też nie jest jeszcze ułożony do startu , ale ginek twierdzi że ma czas , duzo czasu i jeszcze może sie kilka razy poustawiać, jak narazie siedzi sobie poprzecznie łokciami szturcha mnie w jeden bok a kolankiem w drugi.

Ostatnia edycja:
Blumetka - rownież trzymam kciuki żeby było dobrze:tak:.

Ja mam ostatnio zmartwienie, że mi się pieprzyki na brzuchu lekko uwypukliły i troszke swędzą. Na razie do lekarza nie gonię, bo teraz i tak mi ich nie usuną, ale po porodzie trzeba będzie się tym zająć:-(. Mam nadzieję że się nie zezłośliwią france.

Blumetka-
Ja tez mocno cisne kciuki zycze Ci z calego serduszka by wszytko bylo OK i czekamy na dobre wiesci!!!

Kochane dziekuje Wam bardzo za wsparcie i pozytywne przyklady z zycia wziete, naprawde bardzo i to bardzo mnie podtrzymaly na duchu, bo myslac o cesarce czuje jakbym gdzies tam soebie zawiodla!:-(
Ale dziewczyny bede sie trzymala idei czerwcowek-myslec poztytywnie !!!
dzieki jeszcze raz- ma Was zawsze mozna liczyc!
A tak dla zainteresowanych oto pare linkwo do cwiczen gdyby ktoras chciala skorzystac:

Położenie dziecka w macicy | Porady Położnej

Nietypowe położenie dziecka - Poród i po porodzie - Jestem w ciąży - Onet.pl Dziecko
Położenie dziecka - arykuł
Are there safe methods to turn a breech baby?
Turning A Breech Baby: Here are 17 Ways to turn a breech baby!

Ostatnia edycja:
Witajcie czerwcowe brzuchatki. Melduje się po wizycie u pani gin. Dziś miałam full service czyli i USG i KTG i wyniki badań. wszystko jest ok serducho małemu wali jak trzeba, silny facet. Ułożenie nadal pośladkowe ale tym się nie martwię. Wyniki badan w normie hemoglobina spadła ale nie jest zła nie muszę się niczym wspomagać. HBS ujemny, mocz ok białka nie ma, porostu rewelka. Pytałam panią doktor o te pobolewania w dole i twardnienia oraz ewentualne podciekania. Pobolewać i twardnieć brzuch może nawet do 20 razy na dobę ponieważ macica zaczyna trenować i nie ma się czym martwić a podciekania to najprawdopodobniej większe ilości śluzu bo jak by wody zaczęły wyciekać to stale by już ciekły a nie z przerwami. Następna wizyta 20 maja i pewnie wtedy dostane już skierowanie do szpitala.

reklama
Do góry