martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
basiu gratuluje synusia :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ewuniu, jeszcze co do wymiarów, to moja pierwsza córcia miała niby 2,5 kilo miesiąc przed porodem, a z jej wagi urodzeniowej wynika, że musiała mieć kilo więcej. Tak więc naprawdę nie ma co się denerwować.
Poza tym, gdyby coś naprawdę było nie tak, lekarz na pewno skierowałby na dodatkowe badania albo do szpitala, albo zalecił jakieś leczenie.![]()
No hej dziewczyny, wiem że się praktycznie w ogóle nie odzywałam ale mamy remont chaty i syf jest taki że hej. Poszłam w czwartek do lekarza i moje maleństwo okazało się chłopcem ( w końcu znamy płeć)ogólnie z dzidzią ok tylko już się łobuz obrócił główką do dołu (ale to może się jeszcze zmienić) no ale szyjka zaczęła się skracać i grozi mi przedwczesny poród:-(martwię się cholernie, bo jestem typem człowieka który na miejscu nie potrafi usiedzieć a co dopiero leżeć i wypoczywać nie wiadomo ile. No ale trzeba się wziąć w garść i przystopować. Za 2 tyg znowu do lekarza, mam nadzieję że będzie już lepiej, trzymajcie kciuki!!! POzdrawiam czerwcóweczki
Hmm jak się zastanowię to u mnie było tak na pierwszym usg w 12 tyg. mały był o tydzień większy na drugim w 21 tyg. to było już 2 tygodnie a na tym ostatnim w 30 tyg. wyszedł większy średnio o 4 tygodnieZnam dziewczyne ktora jeszcze trzy @ miala po zajsciu w ciaze, wiec wiem, ze jest to jak najbardziej mozliwe... ale w takim wypadku termin porodu od samego poczatku byl blednie liczony, a nie nagle zmienil sie podczas trwania ciazy.
Patrzac np na moj przyklad, w 7 i 22tyg Tymek na USG dokladnie odpowiadal swoim tygodniom ciazy, a w 30 juz byl o 4 do przodu, czyli co? Do tego okresu rozwijal sie w mocym opoznieniu? Biorac teraz pod uwage to, ze moglby faktycznie byc o miesiac starszy, to podczas kazdego wczesniejszych USG tez powinien odpowiadac wyzszym tygodniom. Mi sie wydaje, ze w moim wypadku, jest szansa na urodzenie Tymka o czasie, tylko poprostu bedzie nalezal do tych wiekszych noworodkow.