reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Ksenia ma za to ciut ponad kilogram i nadal jest dziewczynką - buzi nie chciała pokazać, ale mamy jej dziewczęcość na 3D :-D
Niestety łożysko się nie podniosło, nadal jest przodujące, dokładnie to jest napisane, że na ścianie tylnej, dolny biegun pokrywa ujście wewnętrzne. Czyli jednym słowe lipa i na 99% cesarka. Mam nadzieję, że jakoś mi się to fajnie poukłada i że nie zawiodę młodej z komunią!

Kalina Ty zorganizowana kobieta jesteś :-) Do poludnia komunią, a potem do szpitala rodzic najwyżej pojedziesz. Spoko ;-):-D

reklama
Kalina, wiec corcia nie zrobila Ci psikusa i nie stala sie nagle synkiem:-D;-) Coz skoro cal,y czas lozysko Ci przoduje, to jedynym plusem jest tak, ze cesarke mozesz miec tak zaplanowana, by nie kolidowala z komunia malej:tak:

Coz skoro cal,y czas lozysko Ci przoduje, to jedynym plusem jest tak, ze cesarke mozesz miec tak zaplanowana, by nie kolidowala z komunia malej:tak:

Właśnie to cholerka nie jest do końca tak, bo my mamy tę komunię w terminie totalnie od czapy - wszyscy mają na początku maja, a młoda ma 7 czerwca. A ja mam termin na dokładnie 3 tygodnie później, czyli na 28 czerwca.

Z tym łożyskiem to jest tak, że mniej więcej od 36. tygodnia siedzi się w szpitalu aż do rozwiązania. A komunia wypada na początku 38. tygodnia. I teraz pozostaje rozgryźć naszą cudowną, jednak kierującą się dziwnymi prawami, służbę zdrowia - bo czy oni mnie tam będą tyle trzymać? Podobno taka pacjentka to tylko kasa dla szpitala, jak się nic nie dzieje, bo tylko żre, a kasa z NFZ leci :baffled:

Tau, jeśli chcesz być konkurencyjna dla teściówki, możemy dla Ciebie zorganizować katalog najbardziej śmierdzących potraw :rofl2:

No to wrocilam z USG i sama nie wiem co mam o tym myslec ;-).
Tymkowi wciaz nic nie odpadlo i pewnie juz nie odpadnie :-D, ale za to jak dalej bedzie rosl w tym tempie to ja dziekuje - moze ktoras jest chetna do urodzenia slonika?:szok:
25 marca wazyl 2100
dzisiaj 3 kwietnia (9 dni pozniej) wazy (UWAGA) 2498 :eek:
Obwod glowki i brzuszka jak na 35tydz +5 dni
Nozka i raczka jak 33-34tydzien
Termin z USG 15.05.09
Polozenie glowkowe, lozysko na przedniej scianie bez cech ablacji! :happy:

Tau, możesz małemu uszczknąć trochę gramów i dać mojej... bo ja byłam w czwartek u gina i moja bździągwa ma tylko 1140 g w 29 tygodniu ciąży! jestem zrozpaczona!!!!

Kalinko kochana, będzie dobrze!!!1 nie martw się na zapas!!!

Ostatnia edycja:
No hej dziewczyny, wiem że się praktycznie w ogóle nie odzywałam ale mamy remont chaty i syf jest taki że hej. Poszłam w czwartek do lekarza i moje maleństwo okazało się chłopcem ( w końcu znamy płeć)ogólnie z dzidzią ok tylko już się łobuz obrócił główką do dołu (ale to może się jeszcze zmienić) no ale szyjka zaczęła się skracać i grozi mi przedwczesny poród:-(martwię się cholernie, bo jestem typem człowieka który na miejscu nie potrafi usiedzieć a co dopiero leżeć i wypoczywać nie wiadomo ile. No ale trzeba się wziąć w garść i przystopować. Za 2 tyg znowu do lekarza, mam nadzieję że będzie już lepiej, trzymajcie kciuki!!! POzdrawiam czerwcóweczki

No hej dziewczyny, wiem że się praktycznie w ogóle nie odzywałam ale mamy remont chaty i syf jest taki że hej. Poszłam w czwartek do lekarza i moje maleństwo okazało się chłopcem ( w końcu znamy płeć)ogólnie z dzidzią ok
szyjka zaczęła się skracać i grozi mi przedwczesny poród:-(martwię się cholernie No ale trzeba się wziąć w garść i przystopować. Za 2 tyg znowu do lekarza, mam nadzieję że będzie już lepiej, trzymajcie kciuki!!!

Gratuluję Synka :tak:!
Kciuki oczywiście trzymam, na pewno wszystko będzie dobrze!:-)

Kalinko, i poważnie lekarz nie miał zastrzeżeń co do wagi Twojej laleczki???? mój się trochę zdziwił, a porównywałam z Julinką to tamta była półtora raza większa!!! miała 1,80 kg w 30 tc...

Nie, nie miał zastrzeżeń, co więcej, komputer (ten od pomiarów) wyliczył, że waga/wymiary odpowiadają właśnie temu tygodniowi ciąży.
Aha, w moim usg jest też uwzględniony błąd pomiarów i przy każdej wartości widnieje +/- 15%, czyli w wypadku wagi mojej córci jest to +/- 162 g, w wypadku Twojej wagi - jeszcze większa wartość. To są tylko szacunki, głowa do góry :-D

Basiu, gratuluję Synusia. A szyjką się nie przejmuj - to już bliżej, niż dalej, w końcu każdej z nas się skróci ;-);-);-) Pewnie to przez ten remont. Jak poleżysz i odpoczniesz, spokojnie doczekasz terminu! :happy:

reklama
Czlowiek zawsze jest niezawodolony - to za duzy, to za mala, kobiecie nigdy nie dogodzi :-D:-D:-D

Oj Tau, wolno nam :-D w końcu w ciąży jesteśmy :-D
Basiu, 3mamy kciuki! powodzonka!!!
Kalina, chyba już się przewrażliwiłam totalnie... porównuję z tamtą i głupieję... schowam głęboko usg Julkowe nie będę się stresować i pozostawię sprawę swojemu biegowi... Ja swojego ginka w czwartek przypiliłam aby mniej więcej podał mi pomiary, to powiedział, że jest to w normie, ale w dolnej granicy... po świętach w 32 tc będę mieć połówkowe usg i wtedy już trochę się upewnię na czym stoję...

Ostatnia edycja:
Do góry