reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Tau-to super, że z Tymkiem wszystko w porzadku i tak dobrze rośnie:-)-ciesz sie bedzie co przytulać;-):-D tylko szkoda że tak szybko nas opuścisz i będziesz majówką-no nie rób nam tego;-):-)

reklama
O karze nic nie wiem :-D.
Byłyśmy dzisiaj na spacerku, Ksenia nadal jest dziewczynką (widziałam na zdjęciu). Ruda jest Kalina nadal :-D, może mąż jej komputerek zarekwirował;-):-D

Dziewczynki gratuluje dobrych wiadomosci i duzych Maluszkow.
Ja ide w srode do lekarza i USG na pewno bedzie to zapytam ile Mala wazy bo bardzo jestem ciekawa. Glowka w dol to raczej nie lezy bo caly czas czuje jak mnie w dole kopie:-) Ja mam nadzieje ze urodze w terminie czyli w czerwcu, nie wiem jeszcze dokladnie ktorego maja moj K wroci wiec lepiej niech sie Iga nie spieszy tylko da rodzcom nacieszyc sie soba po pol roku:-D No i jeszcze tyle rzeczy nie kupionych:szok::szok::szok:

ja dzis mialam 3 raz z kolei 3d i ozywiscie pierwszy raz bylam bez meza i oczywiscie sie udalo.
Wkurzyl mnie jeszcze tym, ze ostatnie ujecie skomentowal tym, ze Mala ma bulwiasty nosek....Do tej pory nie moge przestac o tym myslec :/
Fajnie ze mala w koncu sie ujawnila:-) A co do noska...na pewno lekarz nie mial nic zlego na mysli:-D

Niestety okazało się, że mam zapalenie gardła i dostałam Bioparox, podobno bezpieczny dla kobiet w ciąży.
Jest bezpieczny, ja tez go stosuje teraz:tak: Moja lekarka powiedziala ze on dziala miejscowo i nie przenika do organizmu.

No Tau synek zanosi sie na dorodnego mlodzienca,moja Viki miala 2,kg.85 gr. przy porodzie w 40 tyg. teraz lekarz powiedzial ze druga cora prawdopodobnie bedzie troche wieksza ale pewnie niewiele.:-)
Cos znowu zaczely mnie lapac straszliwe skorcze w nocy a i czasami w dzien,musze chyba zaczac brac ten magnez,bo wizyte mam za dwa tyg. to sie zapytam gina ale znajac go to mi pewnie nic nie przepisze:wściekła/y:

No właśnie ciekawe czy to prawda że drugie dziecko jest większe powiedziała mi to starsza pani która urodziła 4synów.A mój syn miał 4kilogramy i 57cm to córcia jaka będzie???:szok:Też biore Asmag- forte ale nic mi nie pomaga cierpną mi ręce w nocy

Tau, no rzeczywiście duży ten Twój Tymcio.
Ja miałam na odwrót, mi powiedzieli jakoś tak na miesiąc przed terminem, że młoda ma 2,5 kilo i się urodzi ok. 3,5 - no a wyszło niemal kilo więcej. Więc z dwojga "złego", to może lepiej, żeby Tymcio Cię zaskoczył w drugą stronę :tak:

Ksenia ma za to ciut ponad kilogram i nadal jest dziewczynką - buzi nie chciała pokazać, ale mamy jej dziewczęcość na 3D :-D
Niestety łożysko się nie podniosło, nadal jest przodujące, dokładnie to jest napisane, że na ścianie tylnej, dolny biegun pokrywa ujście wewnętrzne. Czyli jednym słowe lipa i na 99% cesarka. Mam nadzieję, że jakoś mi się to fajnie poukłada i że nie zawiodę młodej z komunią!

No to wrocilam z USG i sama nie wiem co mam o tym myslec ;-).
Tymkowi wciaz nic nie odpadlo i pewnie juz nie odpadnie :-D, ale za to jak dalej bedzie rosl w tym tempie to ja dziekuje - moze ktoras jest chetna do urodzenia slonika?:szok:
25 marca wazyl 2100
dzisiaj 3 kwietnia (9 dni pozniej) wazy (UWAGA) 2498 :eek:
Obwod glowki i brzuszka jak na 35tydz +5 dni
Nozka i raczka jak 33-34tydzien
Termin z USG 15.05.09
Polozenie glowkowe, lozysko na przedniej scianie bez cech ablacji! :happy:
Tau gratuluje pieknego i duzego synusia :tak:
Czyli co teraz jestes w 35t i 5 dniu ciazy ??
Lekarz mowil cos zebys sie wczesniej na porod szykowala czyli na tego 15 maja :sorry:

Sandra miala 3550 gr w 38 tygodniu ciazy i 56 cm :-)
Ciekawe jaki duzy bedzie moj syncio :-)
USG mam dopiero 22 kwietnia. Chyba sie nie doczekam :baffled:

Kalina gratuluje dobrych wiesci:tak:

reklama
Do góry