Carmi
Czerwcowa mama 2009
Nannya, jakiego olejku bedziesz uzywac i jak dokladnie te masaze maja sie odbywac? Polozna radzila zaciagnac do roboty partnera ale jak dokladnie je nalezy robic, nie zrozumialam jak tlumaczyla.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nanya, a czy są jakieś przeciwwskazania? Słyszałaś coś o tym?
Jak przeczytałam Twój opis, to nie wydaje mi się, aby komukolwiek taki masaż mógł zaszkodzić, bo masuję się jedynie maleńki kawałeczek skóry...
Tylko po co to wszystko, jak w wielu szpitalach nacinanie jest rutyną, czy rzeczywiście jest pożądane w danym przypadku, czy nie :-(
ta którą ja bede miała też mi mówiła coś takiego....mam nadzieję że poród z jej pomocą nie będzie taki straszny i nie trzeba będzie nacinaćDobra położna, jak jest poród bez komplikacji i dziecko jest średnie wagowo, to potrafi ochronić krocze i u pierworódki.