reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Mam nadzieje, ze Twoja niunia nie odstaje za bardzo od Tymka... bo co, tylko ja mam sie pomeczyc aby urodzic klocusia? ;-).
Wszystkie musicie sie solidaryzowac ze mna i zaczac tuczyc maluchy :-D:-D:-D.

Niech wazy ile chce, byle zdrowy byl!! :tak:

No to będzie chłop jak dąb :-p:-D, ja napiszę 1.04. czy na pewno Córcia i jak duża!

reklama
Tau rany boskie Ty się uspokój:-).... Tymek to będzie prawdziwy Herkules:-)
Jak tak dalej pójdzie to nie skończy się na 4 kg ale gdzieś 5 kg:tak::tak::tak:
Moja niunia drobniutka ale gin mówi, że standard i rozwija się książkowo bo w końcówce 30 tc waży ok. 1400. Trochę się zmartwiłam, bo myślałam, że za mało-ale okazało się, że wcale nie. Poza tym te pomiary są tak na oko a oko pana doktora czasem się myli;-)

15406844d8.png

Tau, mozemy sobie podac reke:tak::-) Mnie tez przystojniak rosnie:tak: i dobrze, bedzie chlop jak dab:tak::-) Damy rade, nie wazne czy naturalnie czy z cc:tak:

Tau, niezły ten Twój bąbelek :-D
Chyba na dobre wyszło, że trafiłaś do innego lekarza - ja sama na usg chodzę do innej lekarki, ot właśnie po to, żeby mieć bardziej obiektywne dane :tak:
Cieszę się, że wszystko ok i trzymam kciuki, żeby tak zostało.

Wg tej siatki centylowej, przy poprzednim usg moja mała była ok. 50 centyla, tak odrobinkę poniżej, więc mam nadzieję, że tak już pozostanie, bo w 40. tygodniu ważyłaby ok. 3,5 kilo :tak:

Ja już swojego klocusia urodziłam, 4270 ważył, przypominam! Więc chyba już jestem zwolniona z pasienia Kseni? ;-)

A Madziumba to chyba jakieś wklei zdjęcia na potwierdzenie swoich słów tego 1 kwietnia - inaczej nikt nie uwierzy! :happy:

Tau, choć jesteś pyskata, to Cię pocieszę ;-)
Frysia urodziła się długa na 59 cm, a ciuszki na 56 były na nią przyduże - od urodzenia się naszych dzieci do momentu, jak się "wyprostują" minie trochę czasu, więc ubranka się nie zmarnują :-D

A ja słyszałam kiedyś tam opinię, że te dzieci dorodne takie po witaminach dla ciężarnych. W poprzedniej ciąży wpierniczałam Maternę, w miarę od początku ciąży. T
Teraz zaczęłam brać od niedawna Feminatal, mam nadzieję, że nie spulchni mi córci nadmiernie :-)

No no Tau,rzeczywiscie z Twojego malenstwa juz nie taki maluszek:-):-)
Super ze wszystko okay,a ubranka najwyrzej beda przykrotkie i tak bedzie lato to maly niezmarznie,moze wystarczy sama pieluszka:-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny, które biorą Fenoterol - zerknijcie sobie w ulotkę na skutki uboczne :-D
Pierwsze zdanie brzmi: " może wystąpić bicie serca" :-D:-D:-D
A to nowość! Myślałam, że mi serce bije od zawsze :-D:-D:-D

Ale faktycznie zauważyłam, że po tym fenoterolu mam przez jakąś godzinkę kołatanie serca.
Normalne ciśnienie moje, to ok. 100/50, puls 75-80. Po zażyciu fenoterolu ciśnienie 120/80, puls 105 :szok:
Dobrze, że do tego fenoterolu przepisał mi Izoptin na uspokojenie kołatania :-D Bo bym chyba wykorkowała :-D

Do góry