reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Hej dziewczynki:tak::tak:
Odebrałam wyniki glukozy 75g i na czczo miałam 86 a po 2 godzinkach miałam 81....zadzwoniłam do lekarza i powiedział że wynik jest dobry:tak::tak: ale miałam trochę stresa bo miesiąc temu robiłam 50 g i na czczo m:tak:iałam prawie 100 a po godzinie 168..więc kiepsko...przeszłam więc na diętkę z ograniczeniem cukru no i do końca ciąży mam zamiar się jej trzymać:tak::tak:
To super wyniki :-)gratuluję silnej woli:-), ja robiłam dziś morfologię i mocz,wyniki jutro-zobaczymy:confused:

reklama
A ja dzisiaj mialam maly wypadek.

Straszne z tym wypadkiem, najgorsze to się chyba tak strachu najeść. Fajnie, że wszystko jest jednak OK :-D

A ja tak sobie pomyślałam, że my teraz będziemy takie kaleki i pierdoły coraz bardziej, niestety :-(

A mam do was pytanie. Bo ja mam wrazenie od kilku dni ze maluszek mnie "rozsadzi" tam w srodku, takie wrazenie ze nie ma tam miejsca, ze strasznie ciasno i przez to taka ciezka sie czuje. To normalne? Denerwuje mnie to uczucie, ktos mi powiedzial ze dlatego bo jestem droba i szczupla i maluszek nie ma za wiele miejsca :confused::confused::confused:

Ja miewam podobnie - normalnie mnie rozrywa! Czasami, jak Mała mi się jakoś zbyt napręży.. Wtedy wzywam na pomoc męża, żeby użył swojego ojcowskiego autorytetu ;-) No i "przepychamy" gówniarkę lekko :-D

Odebrałam wyniki glukozy 75g i na czczo miałam 86 a po 2 godzinkach miałam 81....zadzwoniłam do lekarza i powiedział że wynik jest dobry:tak::tak: ale miałam trochę stresa bo miesiąc temu robiłam 50 g i na czczo m:tak:iałam prawie 100 a po godzinie 168..więc kiepsko...przeszłam więc na diętkę z ograniczeniem cukru no i do końca ciąży mam zamiar się jej trzymać:tak::tak:

Oj, jakież to pocieszające! Ja na czczo miałam niecałe 77 i jak po obciążeniu wyszło mi ponad 160, to lekarka z położną łapki załamały i kazały pilnie powtórzyć badanko, tym razem z większą dawką glukozy. Wczoraj odebrałam wyniki, a jutro znów w siebie wlewam eliksir :-D Tym razem mam zrobić 2 pobrania - po godzince i po 2.

Ja nie chcę na dietę!!! Ja po prostu MUSZĘ słodzić 3 łyżeczki... :baffled:

A ja dzisiaj mialam maly wypadek. Przechodzac przez ulice potknelam sie i upadlam. Na szczescie podparlam sie rekami i kolanem, wiec one najbardziej ucierpialy. Na kolanie wyrosl mi wielki wypukly siniak i mnie troche boli przy chodzeniu. :baffled: Po tym incydencie bylam taka zdezorientowana, ze wlasciwie nie wiedzialam, jak moglo do tego dojsc:baffled:. Zadzwonilam od razu do kliniki, w ktorej mam rodzic i spytalam, czy musze koniecznie przyjechac na kontrole, pomimo tego, ze wszystko wydaje sie byc w porzadku. Odpowiedziano mi, ze tak, bo nie zawsze brak objawow znaczy, ze nic sie nie stalo. Wiec dwie godziny wczesniej zwolnilam sie z pracy i pojechalam do szpitala. Tam badali mnie calutka godzinke. Najpierw 20 minut KTG lacznie z badaniem kontrakcji macicy. Pozniej usg. Wszystko na szczescie w jak najlepszym porzadku. Lekarka potwierdzila jeszcze raz plec dzidziusia:tak: i oszacowala wage. Maly juz jest niezly kolosek, wazy 1700 g:szok: i naturalnie jest bardzo ruchliwy:-D, na co juz sie ciesze;-):-D

aga dobrze że skończyło sie tylko na strachu i że maleństwu nic sie niestało - ale założe sie ze mały będzie miał myszke na kolanku:tak:. uważaj na siebie konieczznie .a co do wagi to rzeczywiście masz tam małego zapaśnika :-D.

hej dziewczynki:-) robiłamę dziś glukozę 75g ( 50g miałam podwyższoną) i trochę sie martwię jaki będzie wynik....już uwierzyłam że będzie żle...pewnie w nocy znów nie będę mogła spać:-:)-(

Ja mam też taką sytuację z glukozą:-( będę robić 75g 24.03. a już myślę o wyniku! Musimy myśleć pozytywnie :tak:, trzymam kciuki za dobry wynik :-)

Dziewczyny bądźcie dobrej myśli, ja też po 50g miałam zły wynik - 178, po 75g okazało się, że jest wszystko w porządku - 109. Trzymam kciuki za Wasze dobre wyniki.

A ja dzisiaj mialam maly wypadek. Przechodzac przez ulice potknelam sie i upadlam.

Aga dobrze, że wszystko w porządku:tak: Ja też właśnie idąc do szpitala na glukozę poślizgnęłam się na mokrym gumoleonie i takiego orła wywinęłam, że aż babki z pokojów powybiegały na pomoc taki był chuk:-) Na szczęście nic się nie stało z małym, tylko ja mam bolący zadek i rankę na ręce.

Moni_ju mówiłam, że będzie dobrze!:tak:
Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że u mnie będzie tak samo.

Sunniva
dzięki!

madziumba i kalina podobno często jest tak że wynik po 50 g jest zawyżony a po 75g jest już w porządku:tak::tak::tak: na pewno będzie dobrze:tak::tak: trzymam kciuki:-D

To super wyniki :-)gratuluję silnej woli:-), ja robiłam dziś morfologię i mocz,wyniki jutro-zobaczymy:confused:

ja dziś piłam glukozę (50) i powiem, że pomimo nie przepadam za słodkim i nie słodzę żadnych napojów tak ta glukoza nie była taka tragiczna (oczywiście po dodaniu cytryny), oczywiście do najlepszyc nie należy ale nie była taka straszna jak myślalam ... mam nadzieję że wynik będzie dobry, odbiorę po pracy

reklama
Fakt ta glukoza (50g) nie jest taka zła.Śmierdzi cukrem pudrem, smakuje jak lukier , ale jak sie wcisnie cytrynę da się wypić. Tylko, że ja po tym badaniu ok 10:30 do 11:30 , przespałam całe popołudnie.Nawet obiadu nie robiłam.

Wyniki nie takie złe na czczo 74, po godzinie 124 ng. Normy laboratoryjne przekroczone, nie ma skali dla kobiet w ciąży ! Wg gina jest ok.

Ja znów dostałam przykaz skontrolowanie poziomu prolaktyny? A na twardnienie brzucha dostałam Magnez +B6 i Aspargin oprócz standarowego zestawu Feminatal DHA i Tardyferon-Fol. Mam nadzieję iż to pomoże na uczucie opuchnięcia i "kamień w brzuchu".

Do góry