reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

dziewczyny a pod pajac coś będziecie zakładać? bo one nie zawsze są takie przy ciele a i czasem guziki te napy nie są od środka podszyte. Nie chce też przegrzewać bobaska ale myslałam żeby założyć mu pod pajaca body na ramiączka- tylko one nie są odpinane po całości i boję się czy będzie łatwo założyć przez taka wiotką główkę

reklama
ja pod pajac bede ubierala Bączkowi body. W koncu to zima, sama nosze podkoszulki wiec mysle ze Maluszkowi coś pod spód obowiazkowo sie przyda. A co myslsicie o rajstopkach dla takich małych dzieci? kupujecie jakies?

Sarat ja rajstopy zaczęłam kupować koło roku. Takiemu maluszkowi ciężko to załozyć, a później zrobiło się lato.

a ja rajstop nie mam. i nie kupie bo ja nie lubię zakładać rajstop takim maluszkom. Danielek będzie chodził w pajacach i dresach jak będzie zimno.
Sarat 2 pary dresików an początek wystarcza. bo to będziesz zakładać tylko na wyjście. przynajmniej aj tak robiłam. a w domu to w samym pajacu i body dzieci trzymam.
i policz ile ty masz tych kompletów. bo aj nie liczyłam. body + pajac lub body+kaftanik+śpiochy. i tak by było ok 7 szt. danego rozmiaru.
ewelina ja pod pajaca body zakładam. to czy z długim czy z krótkim rękawem to zależy od temp w domu. ja mam z długim bo u mnie wiecznie rześko :)
a co do ubierania ja mam na początek zapinane kopertowo ale jakiekolwiek nie były to po kilku dniach będziesz mieć taka wprawę w ubieraniu zbója ze żadne body nie będzie ci straszne.

Ostatnia edycja:
Wow dziewczyny Sarat, Vileyka ale macie już zapasy ubranek dla maluszków! Ja pokażę teraz swoje....

Zdjęcie063p.jpgZdjęcie064.jpgZdjęcie065.jpg

I tak mam już:

33 szt. śpioszków i pajacy w rozmiarze od 52 do 68
12 body krótki rękaw
11 body długi rękaw
17 kaftaników
5 czapeczek bawełnianych
12 czapeczek na dwór
śpiworek do spania
szlafrok
7 par spodni
5 kombinezonów w tym 2 na bardzo zimne dni
komplecik ciepła kurteczka i spodenki na dwór
8 kompletów w tym dresiki, 2 robione na drutach, bluzy ze spodenkami
2 pary niedrapek
6 par rajstopek
12 par skarpetek
5 par bucików

Jak sądzicie, starczy? Bo nie zamierzam kupować już nic więcej jeśli chodzi o ubranka dla Kacperka:)

Jeju Wy już macie praktycznie wszystko przygotowane, a ja.... kilka sztuk pozostałych po Jakubie. Myslałam sobie że najwygodniej bedzie body z długim i na to pajacyk. Mam przez tą ciążę jakiś paraliż decyzyjny i kompletnie nie mogę się zdecydować co kupić :-/ pamiętam tylko że ze skarpetek właściwie nie korzystałam, rajstopki tez dopiero jak mały zaczął raczkować, bo pajace się ściągały, okręcały i utrudniały mu szuranie kolanami :-D po podłodze. Nie wiem czy 2 cz zestaw tj body z długim i pajacyk -? czy lepiej 3 cz body na ramiączkach spiochy i kaftanik? Obawiam się że body pod spodem z krótkim będzie za chłodne- w końcu to będzie zima :rofl2:.

reklama
Anisia jak ładnie poukładane, ja na Twoim miejscu dokupiłabym półśpiochy zeby do bodziakó były

co do rajstopek jak kupuję, żebym miała jak będę zimą na dwór wychodziła czy w ogóle na wyjście ze szpitala

Do góry