reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Znalazłam dzisiaj w sklepie płyn do prania "Dzidziuś" kupiłam go i teraz pytanie :-) Czy ktoś go używał i czy w miarę dobry jest? Czy jak wypiorę ciuszki to przepłukać je jeszcze płynem do tkanin dla maluchów?

Ja używałam przy córci "Dzidziusia" i byłam bardzo zadowolona. Ja jak piorę w płynie to już nie dodaję tego do płukania ale jak dodasz to też ok, to już jak wolisz

Dziewczyny- szlejecie na tych zakupach- ja nie miałam soli fizjologicznej- gdyby była potrzebna to apteka blisko a to nie jest raczej coś jak syrop na gorączkę że jak jest potrzebny to na gwałt. To samo z maścią na odparzenia- potzrebna była razi ostatnio drugi raz- ale dostałam mnóstwo próbek w szpitalu i wtedy ich użyłam.
Podobnie nakłądki na sutki, smoczka uspokajacza też nie kupuję- jak młody będzie miał silny odruch ssania to się kupi ale to około 5tyg życia- w szpitalu mi tak mówili że wcześniej się nie powinno

Fajne podkłądy doprzewijania są w Rossmanie- teraz nawet chyba w promocji są- mięciutkie i nie przemakają

a tu w fr ta sola fizjologiczna myje sie dzieciom oczka na dzień dobry. i po prostu w wyposażeniu pokoju jest już na stanie tak jak pieluchy czy takie specjalne gąbeczki do mycia pupki.
ja tez słyszałam ze lepiej jest zaczekać do tych 5 tż. ale życie jest życiem. Marcelek dostał smoczka jakoś jak byliśmy w domu. do szpitala nie zabierałam tego cuda.
teraz już kupiłam.
sól fizjologiczną też kupuję z takich aptecznych kupuję jeszcze wodę morską
ta sól fizjologiczną to i do noska można.
ale powiem wam ze mojej koleżance mieszkającej w Niemczech lekarka zalecała by nosek niemowlaka pędzlować różkiem pieluchy tetrowej nasączonym własnym mlekiem. i to ponoć jest rewelacja na katar.
ja nie próbowałam.

Ostatnia edycja:
Ja właśnie sól fizjologiczną w ampułkach używałam do zakraplania do noska. Łatwiej mi było, niż tą wodą morską w spray'u, bo mały nie cierpi jak mu się coś przy nosie robi i ciężko mu coś tam wsadzić.

reklama
Mami jak slicznie masz juz wszystko ulozone :) u mnie tez ciuszki w kosteczkach ale narazie na mojej polce bo dopiero dzisiaj z mężem zamowilismy komode dla maluszka. Juz zaczynam sie stresowac, bo musimy jeszcze pokoj pomalowac, biurko, toaletkę i szafke wiszaca z pokoju wywalic, a termin sie zbliza wielkimi krokami.Kupilismy Kubciowi kombinezonik, wczesniej dostalam czapeczke zimowa od Tesciowej i tak ladnie to razem wyglada. jak bede miala chwilke to porobie zdjecia i zalącze :) łózeczko tez juz mamy takie z KLUPŚ-a z zyrafka. Do tego posciel w krowki z baldachimem :) wszystko jednak popakowane bo najpierw czeka nas ten remont, a jeszcze nie mamy kupionych farb do ścian. W ogole to wydaje mi sie, ze mam za malo ciuszkow dla Syneczka. Duzo podostawalam takich spiochow i bodow "po domu", mam jednak zdecydowany deficyt kompletow typu dresik czy bluza i spodnie, czy sweterek i spodnie. No i tylko 3 pary skarpetek :pP z Kosmetykow mam mydelko z babydream do kapania, choc kuzynka polecala oliwkę oilatum do kapania, mam tez kremik z babydream na chlodne dni. Przedwczoraj kupilam chusteczki nawilzające pampers sensitive, a pieluchy mam od kuzynki pampers newborn. Do pupki mam zamiar zakupić bephanten bo jak widze wiekszosc z was to poleca :p ah... jestem bardzo podekscytowana :D aha i 3 listopada zamowilam sobie tez dwie koszule nocne takie do karmienia na allegro, wciaz czekam na przesylke :p Zaraz sie biore za torbe do szpitala do pakowania. Dla mnie do szpitala (procz koszul na ktore czekam) nie mam juz tylko kapciochow i masci do brodawek. Dla maluszka kremu do pupki, soli do noska i preparatu do pępuszka. Ajajaj juz sie nie moge doczekac kiedy ukocham mojego Bączusia :p

Do góry