reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

reklama
Kupiłam już wózek dla moich urwisów bo była nie zła okazja na allegro. Model BRITAX B-DUAL KOLOR JAK NA FOTCE. Dałam za niego 638zł już z wliczoną przesyłką tylko do tego za 200zł muszę dokupić tylne siedzisko dla drugiego dziecka. Głęboki wózek będę mieć od siostry a na wiosnę wsadzę już Julkę w normalną spacerówkę z wkładką dla niemowlęcia. Jeszcze wózka nie wypróbowałam bo czekam aż przyjdzie to wtedy wsadzę Filipa i Norberta mojego chrześniaka bo jest w wieku Filipka (jak bliźniaki) hehe i popędzimy na spacer. Przemyślałam dokładnie sprawę jeśli chodzi o wózek i przynajmniej z tym modelem wygodnie będzie mi chodzić po sklepach itd.

aLE FAJNY WÓZEK. Ja też własnie coś takiego szukam. Myślałam o Phil&Teds ale one strasznie drogie są. Także wielkie dzięki za tego posta :-) Wrzuć proszę link gdzie go tak tanio kupiłaś, bo coś patrzę ale nie widzę tak korzystnych cen.

Co do smoczka to ja mam w domu nałogowca smoczkowego. On nie ssał piersi, a odruch ssania miał silny i jakoś trzeba go było zaspokoić. Ja to bym uważała z przyzwyczajaniem dziecka do smoczka za 20-30 zł, bo np u nas wczoraj wywaliłam chyba 7 smoczek od jego urodzenia (przegryzł go zębami) i naprawdę się strasznie cieszę, że na początku kupiłam na próbę smoczek Canpola za 4-5zł za sztukę. Inaczej to bym zbankrutowała;-) Smoczki się niszczą, a jak dziecko ma już zęby to w ogóle na krótko starczają.
pencil.png

Ostatnia edycja:
A to moje ubranka dla małej. Wszystkie oprócz bodów kupiłam z sklepie z używaną odzieżą.

Załączniki

• ubranka.jpg
    ubranka.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 41
nice te smoczki kauczukowe chicco sie nie daja przegryzc, nawet pociac nozyczkami trudno, to kolejna ich zaleta ( warte swojej ceny pod kazdym wzgledem) , ja mialam z kazdego rozmiaru tak po trzy-cztery (bo musialam miec w torebce, w aucie, u rodzicow no i w domku) i wystaczaly na dany okres i wyrzucalam w super stanie, a moj synek nie wyjmowal smoczka z ust do 3 lat, wiec to byl prawdziwy nalogowiec :))))
Dzisiaj chyba uda mi sie kupic na alegro z dwa przynajmniej, jedna kobitka znalazla jeszcze dwa ostatnie hurrra!!!!
Ckiereczek sliczne ubranka dla malej ksiezniczki!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Cukiereczek - śliczne ubranka :-) Ja też w poniedziałek zaszalałam w ciucholandzie i kupiłam maleństwu śliczne ubranka - wszystko welurkowe, 2 pajace jeszcze z metkami, no i taki super welurowy dresik z kapturkiem w uszkami i z misiami z uszkami na stópkach spodenek - no słodkości :-D Dałam 30 zł za dresik, 2 pajace, śpioszki (wszystko welurowe) i grube bawełniane półśpiochy :-) Będę tam częściej zaglądać :-D

Pati - dla mojego dziecka nie ma chyba rzeczy, której nie da się odgryźć. Mu strasznie ząbki dokuczają, rosną na potęgę. On smoczków nie ssie tylko gryzie, to samo jest z tymi od butelek (avent używamy i na długo nie starczają niestety). W ogóle nie można mu nic dać, książeczki musiałam mu pochować, bo okładki poobgryzał aż do takiej pianki w środku, poobgryzał mi kable różne, myszkę do komputera musiałam wywalić nową bo mi przegryzł całkowicie kabel, gryzaczki też już powykańczał - masakra. Normalnie przypomina mi szynszylę, którą kiedyś miałam i pożerała wszystko co stanęło na jej drodze ;-)

Do góry