reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

ja już też zaopatrzona zostałam w półśpiochy :)
właśnie dziś wybieram się do kuzynki, bo po swojej ośmiomiesięcznej córeczce ciuszki odłożyła dla mnie także kolejna seria, dzięki której nic nie muszę kupować ja początek ;)

ja na początek nie kupuję smoczka- odwazna jestem;-) ale jak się karmi dziecko piersią na początku warto mu nie podawać go, bo pierś sie inaczej ssie niż smoczek i to zaburzyć może jego rytm ssania piersi

moja znajoma po urodzeniu bliźniąt, też nie stosowała smoczków dopiero później kupiła ale wyszło tak że tylko dziewczynka miała czasami potrzebę possać ,a chłopiec nie. także zasadniczo obywa się bez smoczków

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja też nie kupuję smoczka - uważam go za zbędny - może po porodzie szybko zmienię zdanie :p
dostałam tak jakiś na targach, ale nie zamierzam go wyciągać, przynajmniej spróbuję :)

ja już też zaopatrzona zostałam w półśpiochy :)
właśnie dziś wybieram się do kuzynki, bo po swojej ośmiomiesięcznej córeczce ciuszki odłożyła dla mnie także kolejna seria, dzięki której nic nie muszę kupować ja początek ;)

no to sa plusy:-D

ewelina, fajna lampa

smoczkow uzywam aventa i nuk,
moja core w szpitalu trenowali na smoczku, co mial ksztalt sutka, nie wiem co to za firma byla, niemniej jak cyca dostawala, to go i tak nie chciala

Co do smoczkow to bede urzywac, przy corce bylam przeciwna i skonczylo sie na ssaniu palca, i oczywiscie teraz aparacie orto. A synek mial smoczek zupelnie przypadkiem go kupilam, rewelacja chicco kauczukowy, miekki caly, idealny ksztalt, slodko wygladal i zeby sliczne, prosciutkie!!!!!!
Teraz znalazlam tez taki CHICCO PHYSIO FIZJOLOGICZNY SMOCZEK KAUCZUK 0+ mcy (1688128880) - Aukcje internetowe Allegro I POLECAM W 100% IDEALNY!!!!!! Mam tez jeszcze jdna firme z usa takich smoczkow ale nie moge znalezc linku, a sa tylko w jednym sklepie lullaby na kruczej w wawie.... jak bede to poprosze o jakis namiar i wstawie!

te chicco ponoc dobre tylko mnie sie to nie podoba kurczę..
ja byłam zadowolona z aventu i lovi. Tomme tippe ma dziwny kształ i mały miał odruch ssania, mamy jednego awaryjnie teraz i w nocy czesto mu wypada i się denerwuje.

Mam nadzieje, ze drugie nie bedzie chcialo smoczka :) nie poddam się :p

Liv dokladnie taki mial moj synek!!!! przetestuj, jest super, a ile on kosztuje w przeliczeniu na zlotowki????
Marcia nie poddawaj sie, jak sie uda bez to super, nie wszystkie dzieci potrzebuja uspokajacza!

reklama
Do góry