reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zainteresowania, hobby...

Dmuchwcu dziękuję za rady... podoba mi się ten rzucik, który nawiązuje do wzorku tapety...
Tak wczoraj patrzyłam na te moje nieszczęsne okno i chyba jednak "zwykła firanka" będzie lepsza niż te panele... tym bardziej przy dzieciach - panele nigdy nie były by tak poustawiane jak bym chciała, a firankę łatwiej po prostu zasłonić i tyle. Delikatne zasłonki w kolorze zieleni nawiązujące do ściany :tak: ewentualnie jakiś ciepły beż, ecru (czy jak to się tam pisze) to już dobiorę jak będą mebelki :-)

Ale chyba zdecyduję się na długą firanę na całości... jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak połączyć te dwie firany (długa i krótką) biorąc pod uwagę, że nie są one w jednej płaszczyźnie :dry: tam jest kąt wypukły, a nie chciałabym dzielić tego jakąś zasłonką... a może... kurcze chyba będę musiała to narysować :-p bo u mnei ciężko z wizualizacją :no:

A ten ostatni link.. ta firaneczka w paseczki - fajna, pewnie przepuszcza dużo światła, ale chyba dużo dodaje jej ten lambrekin, ja sobie nie mogę na coś takiego pozwolić :/

-------------

Aniu a w przypadku gdyby z lewej strony była krótka firanka to dałabyś tam jeszcze jakąś atrapę zasłonki? i jak ona miała by wyglądać?
No i myślałam nad połączeniem tej długiej firany z tą krótką taką wąską upiętą zasłonką...
Proszę o sugestie :tak:
Mojemu mężowi też bardziej podobał się szkic z krótką firanką niż z długą, tak jak proponowałaś.

Załączniki

• DSC06983.jpg
    DSC06983.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
reklama
Powiesiłam jakieś stare (za krótkie) zasłony teściowej... i krótką firankę z innego pokoju. Doradźcie, czy długa, czy krótka i co pomiędzy nie :confused: no i co całkiem po lewej? też zasłonkę do ziemi??

Załączniki

• DSC07037.jpg
    DSC07037.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC07039.jpg
    DSC07039.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 48
fajnie wyglada z 2 długimi firankami ale wieszajac krotka zawsze mozesz cos jeszcze na parapecie postawic sama nie wiem..... jesli parapet jest ci nie potrzebny ja powiesila bym dluga firane na 2 okna:-)

Ja też byłabym za długimi i po lewej stronie też bym dała zasłone,nio ale to twój wybór:-)
Ja też mam w salonie taki winkiel,tylko troszkie inaczej tam co ty masz parapet to ja tam okno stałe do ziemi drzwi tarasowe tam gdzie twoje i jeszcze trzecie okno po prawej stronie na nastepnej ścianie,juz takie z parapetem i grzejniczkiem.
Niestety jeszcze sie nie dorobiłam na te cuda w oknie,ba nawet karniszy jeszcze nie mam, ale cóż nie mozna miec wszystkiego.I tak mam dobrze bo jestem u siebie a kredyt kiedys spłace.
Justys ja sie troche wzorowałam na kuchni prowansalskiej,ale po moich modyfikacjacjach niewiele z niej zostało,:-)no i wyspa by sie nie zmiesiła,mam tylko bufet.

EWa z krótka też ładnie.Ja nawet bym dała jescze troszke krutszą.
NOm właśnie to zależy czy coś masz na parapecie.
A te zasłonki fajnie wygladają ylko oczywiście nie ten kolor .No i do ziemi tzn. do podłogi:-D.
Bo mi sie wydaje jkby były za krótkie''woda w piewnicy''.No ale to juz TWÓJ wybór.

beacia ja jestem chora na ta kuchnie!!

Justysia, wiem że za krótkie, nawet o tym pisałam zanim wkleiłam zdjęcia :tak:
Tak tylko powiesiłam, żeby mieć jakiś pogląd... no i dalej nie wiem :no:
Jak dam długą firanę to będę mogła powiesić zasłonkę z lewej strony, a tak jak jest krótka firanka to też mam powiesić zasłonkę do podłogi :confused: czy wogóle nie wieszać?

Justysia, wiem że za krótkie, nawet o tym pisałam zanim wkleiłam zdjęcia :tak:
Tak tylko powiesiłam, żeby mieć jakiś pogląd... no i dalej nie wiem :no:
Jak dam długą firanę to będę mogła powiesić zasłonkę z lewej strony, a tak jak jest krótka firanka to też mam powiesić zasłonkę do podłogi :confused: czy wogóle nie wieszać?

NOM wiem ze pisałas ,ale CI chciałam przypomnac co bys nie zapomniała!!:-D:-D:-D:-)
Wiesz możesz powiesić na krótka tez ,tylko ja tam bym nie wieszała bo wtedy zabierze wiecej światła które wpada przez okienko.:-)
Jakby było tam kawałek sciany i okno to tak ,ale jak masz mało swiatła to raczej tam nie:no:.
A zrobisz jak uwarzasz!!:tak:;-)

Ehhh... chyba jednak zdecyduję się na firany do podłogi w obydwu oknach. Kupię jakieś naprawdę fajne i będzie dobrze. A nad zasłonkami się jeszcze zastanowię. Narazie spreparuję coś ze "starych" zasłon mojej mamy (których nie zawiesiła w nowym domu). Są takie kremowo-beżowe, bardzo jasne w każdym razie. Nic nie szkodzi przywiesić i jak będzie GIT to po co kasę wydawać... nowe firany i tak dadzą efekt...
Poza tym zasłonki od mamy też będą wyglądać jak nowe, bo u mnie pierwszy raz zawisną :tak: a jeszcze jak ładnie podepnę po bokach to wogóle nikt nie pozna, że to te same :-D

Dmuchawcu a jak Tobie widzi się długa firanka w tym oknie? Czekam na Twoją opinię! Wkleiłam powyżej zdjęcia tego co udało mi się znaleźć w szafie, cobyście miały jakiś pogląd jak wygląda jedna i druga opcja :)

Ostatnia edycja:
Ewo nie wiem czy już zakupiłaś jakieś firanki, ale ja chyba też zdecydowałabym się na długie w dwóch oknach

reklama
Jeszcze nie zakupiłam... i chyba kupię długą w całości na dwa okna :tak: Od tego zacznę... a zasłonki dobiorę później.

Do góry